Jukka Rintala taikoi Aladinin palatsiin tähtiloistetta

Perinteisistä joulun juhlista karsiutuu koronan vuoksi paljon. Linnan juhlan pukuja ja joulun lumoavaa tunnemaa voi kuitenkin ihailla Haminassa, ja tyylikkyyden takaa taiteilija Jukka Rintala.

Koko Aladinin kaupunkipalatsin miljöö on somistettu vaalean kuuraiseen joulutunnelmaan.

Hurmaava joulutunnelma ja Joulun tähdet -joulumaa valtaa Haminan keskustan ensimmäisenä adventtina. Tähti-idea on lähtöisin Haminan Raatihuoneen tornin koristeesta, johon taiteilija Jukka Rintala ihastui, ja siitähän se idea lähti.

-Hamina on loistava etelän joulukaupunki. Tärkeää on myös saada jokaiselle valoa ja iloa tähän synkkään aikaan, Rintala maalailee.

Taiteilija Jukka Rintalalla on Haminan Aladinin palatsin joulunäyttelyssä ihasteltavana noin 30 suunnittelemaansa pukua.

Jukka Rintala on valloittanut Haminan Tanelinkulman uusrenesanssityylisen Aladinin kaupunkipalatsin muun muassa näyttävillä puvuillaan, joista monet on bongattu menneillä itsenäisyyspäivän juhlilla. Mukana on myös Rintalan vuoden 2012 Roosa-nauhapuku, teatteriesitysten puvustuksia sekä upeita, lainassa olevia julkisuuden henkilöiden juhlaluomuksia, yhteensä noin 30 kappaletta.

Joulunäyttelyssä on esillä muun muassa Rintalan puku musikaalista My Fair Lady ja taiteilijan vuonna 2012 suunnitteleman Roosa nauha -kampanjan puku.

Viehkot palatsin salit on loihdittu joulutunnelmaan Rintalan maalauksilla, joista monet on tehty varta vasten juuri tähän tilaisuuteen. Ikkunaverhoja ja kattausliinoja myöden kädenjälki on Rintalan omaa.

Taiteilija Jukka Rintala on maalannut Satupalatsi-näyttelyyn uusia tauluja, jotka ovat myös myytävänä.

Päävisualistina toimiva Matti Vaskelainen on suunnitellut koko tilan juhlavan joulutunnelman loihtivan valaistuksen sekä taustalla soivan musiikin, joka on pääasiassa Pähkinänsärkijä-teoksesta.

-Yllätyksenä saleista löytyy muun muassa Lumikuningattaren huone, tonttukokoelma, tinasotilasnäyttely, puiset Satusotilaat, joulukattaus, lahjapaja ja monenlaista muuta nautintoa silmälle ja sielulle, Rintala luettelee.

Aladinin palatsin eri salit ovat tunnelmaltaan aivan erilaisia. Viileä Lumikuningatar hallitsee yhtä salista.
. Visualisti Matti Vaskelainen on keräillyt persoonallisia Tyynelän tonttuja jo pitkään. Tontut sekä tinasotilaat hallitsevat tätä salia.

Viemisiä myös pukinkonttiin

Rintalan loihtimasta Satupalatsista löytyy myös oivia lahjavinkkejä. Myynnissä on osa taiteilijan tauluista, laseja, lumihiutalekuvioisia esiliinoja, lautasliinoja, reppuja ja paitoja à la Rintala.

Yhteistyön tuloksena haminalaisen lasitaiteilija Anne Takasen kanssa on syntynyt Dolce Vita -sarjaan näyttävät kuohuviinilasit, joihin on timanttikaiverrettu Rintalan suunnittelema Dolce Vita -kuvio.

Jukka Rintalan Dolce Vita -sarjan näyttävät kuohuviinilasit ja espanjalainen cava Villa Conchi on paritettu kahden lasin lahjapakkaukseen. Vierellä konditoria Huovilan leipomat ”Jukka Rintalan joulun tähtileivokset”.

Lahjapakkaukseen kuuluu kaksi huilulasia ja keskellä paikka kuohuviinipullolle, joka on tehty varta vasten samaan henkeen sopivalle espanjalaiselle Villa Conchin cavalle. Pullo pitää itse hankkia Alkosta. Lisämaksusta lasin jalkaan voi halutessaan Takasella kaiverruttaa vielä lahjan saajan nimikirjaimet.

Koko keskustan juhlat

Samassa Tanelinkulman rakennuksessa oleva konditoria Huovila on loihtinut Rintalan Dolce Vita -henkeen bebemäiset ”Jukka Rintalan joulun tähtileivokset”, joita voi nauttia konditorian kahvilassa, kulman takana näyttelytilasta.

Lisäksi Joulumaa-tapahtumassa on mukana Haminan kaupunki ja keskustan yrittäjät. On ohjelmalavaa, myyntikojuja ja jouluista karusellia.

Tervetuloa joulukaupunki Haminaan ja Satupalatsi-näyttelyyn, toivottaa taiteilija Jukka Rintala.

-Toivon todella, että tästä tulee pysyvä jouluperinne Haminaan, Rintala iloitsee.

Avajaiset on sunnuntaina 29.11. Joulumaa on avoinna 20.12. asti. Jukka Rintalan Aladinin kaupunkipalatsin näyttelyssä voi käydä aina vuoden loppuun asti ti-pe klo 11—18 ja la-su klo 10—16.

Marita Joutjärvi, teksti ja kuvat

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *