Dramaattinen käänne Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa

Reilu viikko sitten peruttiin Tanssii Tähtien Kanssa -semifinaali, koska yksi tuotannon  jäsen oli sairastunut koronaan. Eilen illan ensimmäisen finaalilähetyksen alussa selvisi, että sairastunut oli ex-jääkiekkoilija Niklas Hagman.

Lähetyksen aluksi Niklas totesi, että hän ei ole enää koronapositiivinen, mutta kuntonsa vuoksi hän ja tanssiopettajansa Kia Lehmuskoski jättävät kisan kesken. Se oli suuri  yllätys, ja monelle katsojalle varmaan pettymys – olihan tämä pari yksi suosikeista. Terveys on kuitenkin tärkeämpää kuin viihdeohjelma.

Niklas sairasti koronan, eikä hänen kuntonsa olisi kestänyt tanssimista. Kuva Onni Ojala / MTV3
Haastattelu sai Kian herkistymään. Kuva Onni Ojala / MTV3

Tanssii Tähtien Kanssa -historian aikana on ollut dramaattisia käänteitä ennenkin. 2006 näyttelijä Kristiina Elstelän poika kuoli vähän ennen kuin suora lähetys alkoi. Vuonna 2013 Harri Syrjänen joutui jättämään kilpailun kesken juuri ennen finaalia, koska hänen nivelpussinsa repesi. Vuonna 2017 Kasmir lopetti kesken kauden Axl Smithin salakatseluoikeudenkäynnin vuoksi, vaikka Kasmir oli oikeudenkäynnissä todistajana. Vuonna 2017 Laura Malmivaara loukkaantui juuri ennen finaalia ja näin joutui jättämään tanssit.

Minimiharjoitukset

Koronakaranteenin vuoksi parit eivät voineet harjoitella tavalliseen tapaan, vaan he pääsivät tanssisalille vasta päivää ennen lähetystä. Tuomarit totesivat, että he ottavat tämän tosiseikan huomioon arvostelussaan.

Sen kyllä huomasi. Tuomarit olivat kommenteissaan kannustavia eivätkä he kritisoineet parien tansseja. Pisteetkin olivat joissakin kohtaa ehkä aavistuksen yläkanttiin.

Lehdistötilaisuus netissä

Lähetyksen jälkeen oli järjestetty netin kautta toteutettu lehdistötilaisuus, johon oli kutsuttu neljä toimittajaa, Naiselo oli yhtenä näistä neljästä! Parit tulivat yksitellen haastateltavaksi. Kukin toimittaja sai esittää parille kaksi kysymystä.

Hyvä yhteishenki

Virpi ja Sami samban tahdissa. Kuva Onni Ojala / MTV3

– Musiikin lähtiessä soimaan yleisön puuttumista ei huomannut, totesivat Virpi Sarasvuo ja Sami Helenius.

He totesivat, että tuotantoporukan kanssa on ollut valtavan hyvä yhteishenki. Turvallisuudesta on pidetty hyvää huolta, isot etäisyydet ja hyvä hygieniataso.

Ennen koronan tuomaa harjoittelutaukoa Virpi ja Sami olivat vähän ehtineet harjoitella sambaansa, joka oli silloin kuvattu. Näin Virpi oli voinut katsoa tauon aikana läpimenovideota, vaikka se ei tietenkään korvannut normaalia harjoittelua.

Kysyttäessä, mitä paria he pitävät pahimpana kilpailijanaan, molemmat toteavat:

– Peilistä näkee pahimman kilpailijan.

Maskiesimerkki

Jare ja Saana käyttivät kasvomaskeja ensimmäisen tanssin aikana. Kuva Onni Ojala / MTV3

Kun Jare Brand ja Saana Akiola tulivat tanssimaan paso dobleaan, heillä oli maskit kasvoilla. Kysyin, oliko maski kasvoilla raskasta tanssia. Jare totesi, että aluksi se tuntui raskaalta, koska jännitti. Loppujen lopuksi maski kasvoilla tanssiminen ei kuitenkaan ollut liian raskasta. Tällä maskin käytöllään he halusivat innostaa kansalaisia käyttämään maskia.

Kysyttäessä, huolettiko oma terveys, kun tuli tietoon kilpakumppanin sairastuminen, Jare totesi, että jonkin verran huoletti. Yhteishenki ja tuotannon turvallisuusasiat saivat Jarelta ja Saanalta kiitosta.

– Yhdessä vedetään tämä show loppuun.

Jare totesi, että harjoittelutauon hän otti levon kannalta. Hän totesi sen tehneen hyvää.

Alkujärkytys

Miisan ja Markon tanssi sai paljon kiitosta. Kuva Onni Ojala / MTV3

Miisa Rotola-Pukkila totesi, että kuullessaan Niklaksen sairastumisesta hän oli ensin järkyttynyt.

– Se vei fiilistä, toi pelkoa ja epätietoisuutta, miten jatkon käy. Monet seuraajani viestittivät, että TTK on heille viikon kohokohta.

– Kun studiolla ei ollut yleisöä, piti vain ajatella, että kotikatsomoissa on paljon yleisöä, totesivat Miisa ja hänen opettajansa Marko Keränen.

Miisa kertoi, että pakkolepo teki hyvää ja arveli sen vaikuttaneen hänen vapautuneeseen tanssiin.  Hän sanoi olevansa suorittajaluonne, joka on nyt opetellut, ettei ”mailaa tarvitse puristaa liikaa”.

Marko tunnusti, että hänellä on suuri nälkä voittaa TTK. Hän muisteli, että aikaisempina kausina hän on päässyt pari kertaa kakkoseksi.

Mikä pari sinun mielestäsi voittaa tanssikisan? Millaisia fiiliksiä Niklaksen ja Kian lopettaminen herätti?

Kaisa

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *