Trikkeripallojumppa auttaa lihasjumeihin

Onko trikkeripallojumppa sinulle tuttua? Kun kroppa menee jumiin – niskaa ja hartioita särkee, pakaroita jomottaa tai pohkeet ovat tukossa – apu löytyy pienestä trikkeripallosta. Trikkeripallo avaa jumeja yllättävän tehokkaasti ja helposti, eikä se ole investointinakaan iso. Trikkeri- eli triggeripallo on pieni ja suhteellisen kova.  Tikkeripallojumppa on yllättävän tehokas. Voit testata liikkeitä myös tennispallolla.

Ota trikkeripallojumppa säännölliseen ohjelmaasi varsinkin, jos teet töitä etänä, eikä työasentosi ole paras mahdollinen.

Vie trikkeripallo ohjeessa esitetylle alueelle ja etsi sellainen kohta, joka selvästi tuntuu makealta tuntumatta kipeältä. Liikuttele itseäsi hiukan pallon päällä, kunnes tuntuma alkaa helpottua. Muista tietoinen ja rauhallinen hengitys – se on avain kehon rentouttamiseen ja lihasjumin vapauttamiseen!

Tee näin

Pakara: Käy istumaan polvet koukussa ja avaa vasen polvi sivulle. Vie pallo vasemman pakaran sivuosan alle ja etsi liikuttelemalla sellainen kohta, jossa tunnet makeaa painetta pakarassa. Pidä hetki siinä hiukan samalla liikutellen ja tee sitten sama toiselle pakaralle.

Pakaran alla oleva kova pallo laukaisee hyvin jumeja.
trikkeripallojumppa pallo takamuksen alla
Etsi pakarasta se kohta, jossa kipu tuntuu “makeimmalta”.

Pohje: Käy istumaan niin, että oikea jalkapohja on lattiassa ja polvi koukussa, vasen jalka suorana. Vie pallo vasemman pohkeen alle ja etsi liikuttelemalla sellainen kohta, jossa tunnet makeaa painetta. Pidä hetki siinä hiukan samalla liikutellen. Tee sitten sama toiselle pohkeelle.

trikkeripallojumppa pallo pohkeen kohdalla
Laita pallo pohkeen kipupisteen kohdalle.
trikkeripallojumppa pallo pohkeen alla
Liikuttele palloa pohkeen alla.

Jalkapohja: Vie seisoma-asennossa pallo oikean jalkapohjan alle ja rullaa jalkaa pallon päällä. Käy läpi erityisesti jalkapohjan keskiosa ja jalkaterän sisäreuna. Tee sama toisella jalalla.

trikkeripallojumppa pallo jalan alla
Pallo hieroo hyvin jalkapohjan lihaksia.

Yläselkä: Vie pallo lapaluun ja selkärangan väliin ja käy selinmakuulle. Etsi liikuttelemalla sellainen kohta, jossa tunnet makeaa painetta. Pidä hetki siinä hiukan samalla liikutellen ja tee sitten sama toiselle puolelle. Jos liike tuntuu turhan voimakkaalta, voit tehdä tämän myös seisoma-asennossa selkä seinää vasten. Seisten lapojen väliin kohdistuvaa painetta on helpompi säädellä, eikä liike tunnu yhtä voimakkaasti.

trikkeripallojumppa pallo selän alla
Vie pallo lapaluiden korkeudelle ja käy selinmakuulle.

Niska: Vie pallo niskaan aivan hiusrajan tuntumaan hiukan kaularangan oikealle puolelle. Etsi liikuttelemalla sellainen kohta, jossa tunnet makeaa painetta. Pidä hetki siinä hiukan samalla liikutellen. Toista sitten sama toiselle puolelle.

trikkeripallojumppa pallo pään alla
Aseta pallo niskan ja kallon yhtymäkohtaan.

Anna Takala

Lue myös Annan muut liikuntavinkit:

Seisomatyöläisen liikuntavinkit

Kuminauhajumppa

Niska-hartiaseudun jumppa

Kahvakuula

Aamujumppa

Kestävyyskunto nousuun

hyvinvointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *