Testissä: Ihoanalyysi tavaratalossa

Olen aina ollut innostunut erilaisista laitteista, joilla tutkitaan ihon pintaa ja kurkistetaan myös pinnan alle. Käväisin jälleen kerran tutkittavana – nyt tavaratalossa. 

Ihoanalyysilaitteita on monenlaisia. Osa mittaa erilaisilla anturoilla ihon kosteuspitoisuutta. Osa kuvaa kameroiden avulla ihon pinnan sileyttä, kiinteyttä, ryppyjen syvyyttä, pigmenttivaurioita, ärsytyksia jne. Sellainen oli myös laite, jolla ihoani analysoitiin Lancômen osastolla Stockmannin Helsingin keskustan tavaratalossa.

Kuvauksen ajan ollaan pienen pieni hetki ilman maskia, muuten maski on tiukasti kasvoilla koko analyysin ajan. Minä kävin aamulla varhain, jolloin liikkeellä oli vain muutama ihminen.

Laitteeseen syötetään ensin taustatietoja, kuten ikä, ihonväri ja hoitorutiinit. Lisäksi kysellään testattavan mielipiteitä ihon mahdollisista ongelmista.

Sitten leuka asetellaan paikalleen laitteeseen ja kasvot kuvataan edestä sekä kummaltakin sivulta useammalla eri valotuksella. Tällä tavoin ihoa tutkivia laitteita, tosin hieman erilaisina versioina, on käytössä esimerkiksi kauneushoitoloissa ja ihotautilääkärien vastaanotoilla. Olen kokeillut muutamaa erilaista ja aika lailla samansuuntaisia vastauksia olen saanutkin.

Ainoa oleellisempi ero oli, että yleensä ihoni on kimmoisuudessa ja ryppyjen vähyydessä parempi kuin ikäisilläni keskimäärin. Nyt näytti siltä, että jonkinasteinen repsahdus asiassa on tapahtunut.

Hurjalta näyttää!Keltaisella ympäröidyt alueet ovat auringon vaurioittamia.

Lancômen laite antaa tarkkaa tietoa ihon sen hetkisestä kunnosta. Tulokset esitellään kuvien ja taulukoiden avulla selkeästi ja helppotajuisesti.

Olen aina ollut kuivaihoinen, joten tulos ei yllättänyt. Iho on kuiva kuin korppu, sen myös tuntee ja näkee!
Eniten on ryppyjä otsassa eli nuo vihreät alueet.

Olin samaa mieltä tuloksista, joten mitään täysin yllättävää ei paljastunut. Laite vertaa ihoa samanikäisten ja iholtaan samanväristen ihoon. Mikään absoluuttinen totuushan tämä ei ole, mutta antaa ihan kivasti vinkkejä, mihin suuntaan ihonhoidossa kannattaa keskittyä.

Lopputulos oli sitä mitä arvelinkin. Keväämmällä pigmentin määrä on taas taatusti punaisella, vaikka suojaankin ihoani 50-suojakertoimella.

Vaikka sainkin kutsun tulla tutustumaan testiin, niin ihoanalyysin voi varata kuka vain suoraan osastolta. Testi on ilmainen, eikä se edellytä ostamista. Aikaa menee noin 20 minuuttia.

Osa tuotteista, joita minulle suositeltiin. Ja tietenkin paljon kosteuttavaa kasvovettä!

Laite antaa tuote-ehdotuksen ja myös testaaja suosittelee tuotteita. Minun ihoni ongelmat ovat kuivuus, syvät juonteet etenkin otsassa ja pigmenttivauriot.

Niihin suositellut tuotteet olivat sellaisia, joita olen aiemminkin kokeillut ja käyttänyt. Tosin olin jo unohtanut nuo ihanat naamiot! Niillä saa hipiän paraatikuntoon nopeasti ennen tärkeää menoa. Naamioissa on rutkasti vaikuttavia aineita, jopa 30 ml! Kosteutuksen tuntee ja näkee.

Ihonhoitorutiineissani ei sinällään ollut vikaa. Puhdistan ihon aamuin illoin, laitan kasvovettä tai  hoitonestettä, seerumia ja voidetta. Mutta nyt on pakko myöntää, unohdan usein otsan ihon hoitamisen!

Siinäkin mielessä tällainen analyysi on hyvä, sillä se paljastaa katveeseen jääneet alueet, kuten minulla tuon otsan ja silmänurkat. Ihoanalyysin seurauksena lisään nyt ihon kosteuttamista ja huolellisuutta tuotteiden levityksessä. Luulin tehneeni jo tarpeeksi, mutta ei sinne päinkään.

Sini

hyvinvointi
Kommentit (2)
 1. Hanna-keskikokoinen tantta
  14.1.2021, 03:35

  Marjatan iho on huono, rypyläisä juonteita vaikka on nuorehko. Missä vika? Iho on harmahtava.

  1. Hei Hanna

   Kiitos kysymyksestä. Vaikea on vastata, kun ei näe ihoa. Suosittelen kääntymään kosmetologin puoleen. Hän tutkii ihon, tarkistaa hoitotavat ja antaa hoito-ohjeet.
   Vaikka visiitti tietenkin maksaa, niin yleensä hyötyä saa.
   Voisi olla ihan kiinnostavaa myös käydä tässä analyysissä, josta kirjoitin. Olisiko se mahdollista?

   Sini

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *