Ihoöljy hoitaa ihoa kylmässä talvisäässä

Juuri nyt läträän ihoni hoidossa öljyillä. Ihoöljy on siitä mainio tuote, että sitä voi käyttää sellaisenaan tai sekoitella voiteisiin, seerumeihin tai meikkeihinkin. Ja laittaapa se sähköiset hiuksetkin ojennukseen.

Perinteisesti ihoöljy mielletään kuivan ihon tuotteeksi, mutta etenkin kasvoöljyjä on tarjolla kaikille ihotyypeille. Kuivasta ihosta puuttuu rasva-aineita. Siksi se ei kykene sitomaan riittävästi kosteutta itseensä etenkään talvella. Kuivaiho myös päästää kosteutta haihtumaan taivaan tuuliin. Tässä kohtaa ihoöljy toimii pelastajana, sillä se auttaa sitomaan kosteutta ihoon ja pitämään sen siellä.

Kuivan ihon öljysuosikkejani.
Suosikkiöljyjäni kasvoille juuri nyt: Diego Dalla Palma Milano Gold Infusion -öljyseerumi 82 e/30 ml, 9 Essential Serum 68 e/30 ml ja ikiaikainen luottotuotteeni *Darphin Tangerine Aromatic Care -hoitoöljy 68 e/15 ml.

Ihoöljy suojaa kasvoja

Kasvoille käytän öljyä talvella aamuin illoin. Aamulenkille huuhtaisen kasvot vedellä ja painelen käsin kostealle iholle kasvoöljyä. Se antaa suojaavan ja notkean tunteen iholle kovillakin pakkasilla. Toimii tosi hyvin myös avantouinnissa, kun iholle roiskuu hyistä vettä. Laitan seerumia ja kosteusvoidetta vasta lenkiltä kotiin tultuani, kun iho on ehtinyt lämmetä rauhassa ja olen pyyhkäissyt sen puhtaaksi kasvovedellä.

Käytän vedellä poistettavaa puhdistusöljyä kasvojenpuhdistukseen. Se liuottaa lian ja meikin, avaa ihohuokoset ja on helppo huuhdella vedellä pois. Iho jää pehmeäksi ja joustavaksi. Öljypuhdistus sopii hyvin rasvaisellekin iholle juuri siksi, että se liuottaa mahdollisia tukkeutumia ihosta. Puhdistuksen voi viimeistellä esimerkiksi vaahto- tai geelimäisellä puhdistusaineella.

Pesuun ja hoitoon vartaloöljyjä.
Vartaloniholle kerrostan öljyjä pesussa ja hoidossa. Skincity Sweet Almond -suihkuöljy tuoksuu pirteän sitruunaiselta 17 e/200 ml, *Ducray Sensinol -suihkuöljy oikeasti rauhoittaa kutisevaa ihoa 16,50 e/200 ml, Dermalogica Phyto Replenish -vartaloöljy 61,50 e/125 ml. Kun iho on herkimmillään, rauhoittelen sitä *Atopik Sensitive kauravartaloöljyllä, joka on kätevässä suihkepullossa 15,85 e/100 ml.

Kosteuskerroksia ja öljyä vartalon iholle

Kovin usein kuulee puhuttavan, että miksi maksaa kalliista öljystä, kun ruokaöljykin toimii hyvin. Olen täysin eri mieltä, sillä ainakin minun iholla ruokaöljy jää ihon pinnalle ja sitä joutuu pesemään pois suurella saippuamäärällä. Öljyn hyöty menee saippuaveden mukana.

Siksi suosin ihonhoitoon kehitettyjä öljyjä. Niiden koostumus on miellyttävä, eikä iho jää öljyisen tuntuiseksi. Vartalonpesuun käytän pesuöljyä, jossa on peseviä ainesosia ja öljyä. Pesun jälkeen levitän kosteuttavan vartalovoiteen vielä hieman nihkeälle iholle.

Jos iho tuntuu kovin kuivalta ja karhealta, viimeistelen ihon vielä vartaloöljyllä. Se sitoo suihkussa ihoon imeytynyttä kosteutta ja voiteen sisältämän kosteuden ihoon. Lorautan öljyä ensin kämmeniin, hieron niitä vastakkain ja sivelen öljyn iholle. Lisään öljyä myös varpaiden ja sormien kynsiin. Jos laiskottaa, enkä jaksa kerrostaa tuotteita, sekoitan hieman öljyä vartalovoiteeseen.

Ihoöljyissä on eroja

Kun olet öljyostoksilla, vilkaise aina tuotteen Inci- eli sisällyslistaa. Öljy eri muodoissaan on nyt suosittua, joten öljyn nimissä myydään usein silikonisekoituksia. Silikonin tunnistat esimerkiksi sanoista dimethicone, dimethiconol, phenyl dimethicone tai silicone. Ihoöljyssä öljy mainitaan aina listan alkupäässä.

Miten sinä käytät öljyä? Vai oletko koskaan kokeillut?

Sini

Tuotteet saatu ja *ostettu.

hyvinvointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *