Sisustustrendit 2021: puuta, mielenkiintoisia muotoja ja värejä

Mikä nyt on muotia sisustuksessa? Mitkä ovat sisustustrendit 2021? Kyselimme kolmelta sisustussuunnittelijalta, mistä he innostuvat nyt, mikä nyt on in. Lue ja poimi ideat omaan sisustukseesi.

Sisustussuunnittelija Raita Ranta, Raita Design

Sisustustrendit 2021 Raita Ranta
Raita Ranta suunnittelee pääasiassa yksityiskotien sisustuksia, mutta mukana on myös julkisia tiloja, viimeisimpänä mm. kahden kauneushoitolan sisustukset.

– Rauhoittavat värit, luonnonsävyt. Koronan tuoman stressin vastapainoksi luonnosta poimitut värit rauhoittavat. Esimerkiksi harmaanvihreällä voi maalata yhden tai kaksi seinää tai verhot tuomaan tilaan syvyyttä ja pehmeyttä. Kaukosäätimellä toimivien lamppujen teho voidaan määrittää tilaan sopivaksi.

sisustustrendit vihreä seinä
Värikäs seinä tuo tilaan uutta fiilistä.

– Puu: Nyt puun käytössä ei voi mennä väärään. Puulaji ja toteutus määräytyvät kohteen mukaan. Yhden seinän panelointi vaikkapa vessassa on hyvä vaihtoehto. Olohuone-avokeittiö -tilaan voisi tehdä Alvar Aalto -tyylisen rimaseinän. Se jakaa tilaa, mutta ei tee keittiöstäkään koppia, koska valo pääsee rimoituksen läpi.

– Pampaheinä sopii erityylisiin sisustuksiin. Se on pitkäkestoinen ja huoleton toisin kuin viherkasvit, jotka voivat myös kuolla. Pampaheinällä saa glamouria tai boho-henkisyyttä sisustukseen. Runsas, pitkä pampaheinäkimppu täyttää kauniilla tavalla tyhjää tilaa ja on sisustuksen wau-efekti. Toinen kasvi, joka innostaa minua, on kuivattu, jättikokoinen palmunlehti. Näitä molempia saa esimerkiksi Runebergin Kukasta.

Sisustustrendit 2021
Näyttävät pampaheinät toimivat katseenvangitsijoina.

Toimitusjohtaja, Sisustusarkkitehti SIO, sisustussuunnittelija SI Ida Pihlajaniemi, Sisustusarkkitehtitoimisto idaDesign Oy

sisustustrendit 2021 Ida Pihlajaniemi
Ida Pihlajaniemen toimiston asiakkaat jakaantuvat tasaisesti yksityisiin kotiasiakkaisiin ja julkisiin projekteihin.

– Taide: Olemme viime aikoina etsineet asiakkaillemme nuorten, kotimaisten taiteilijoiden taidetta. Korona-aikana taide piristää. Toimistossamme on vaihtuva nuorten taitelijoiden näyttely, josta toivottavasti taide löytää uuteen kotiin.

Luonnonmateriaalit, aitous: Puu on ykkösmateriaali. Puulajeista minua puhuttelevat nyt tummat puupinnat. Puu on akustoiva, miellyttävä koskea ja se lisää kodikkuutta. Teetämme mielellämme yksilöllisiä tiloihin mittojen mukaan suunniteltuja kalusteita yhteistyössä toimivien puuseppien avulla. Näin asiakkaamme saavat juuri itselle ja tiloihin parhaiten sopivat ratkaisut.

– Valaistus on kestoaihe. Nyt panostetaan enemmän tunnelmavalaistukseen. Kohdennetuilla valoilla poimitaan sisustuksesta mielenkiintoisia yksityiskohtia. Valaistussuuntaus on nyt lempeämpi kuin aiempi LED-valoilla luotu tasainen yleisvalaistus. Olen tykästynyt 2017 perustetun tanskalaisen Nuuran valaismiin, jotka itsessään ovat kuin taideteoksia.

Sisustustrendit 2021 Nuura
Tanskalaisella Nuuralla on paljon mielenkiintoisia valaisimia. Kuva Nuura.

Sisustussuunnittelija Leena Mannila, Casa Design

Sisustustrendit 2021 Leena Mannila
Leena Mannila on suunnitellut parinkymmenen vuoden ajan lähinnä koteja ja vapaa-ajanasuntoja.

– Puutarhakalusteet ovat nyt indoor-outdoor -henkisiä, kodinomaisia. Muovikalusteet tekevät tilaa aidolle rottingille ja puukalusteille. Nyt kun kodeissa on isot ikkunat, paveke-, puutarha- ja terassikalusteet näkyvät sisään. Kalusteissa on nyt punoksia, jotka ehkä lieventävät kaukokaipuuta.

Sisustustrendit 2021 Vepsäläinen
Terassikalusteissa on paljon sisäkalustehenkeä. Kuva Vepsäläisen sivulta.

– Kirkkaat, heleät värit torkkupeitoissa ja tyynyissä. Niillä saadaan kotiin ja terasseille kodikkuutta ja pehmeyttä. Kirkkaita, heleitä värejä on myös maaleissa, pinnoissa ja kalusteissa. Uusia värejä voi katsoa Tikkurilan sivulta.

– Mielenkiintoiset muodot. Lattiapinnotteissa ja seinissä voi olla kalanruotoa, tiililadontaa muistuttavia muotoja, salmiakkia tai näiden erilaisia yhdistelmiä. Esimerkiksi Timberwisen parkettivalikoimissa on rohkeita kuviointeja. Pikkupöydät ovat myös saaneet kivoja muotoja: soikeita tai kulmikkaissa voi olla pyöristetyt kulmat.

Sisustustrensit 2021 Timberwise
Mielenkiintoiset muodot löytyvät myös Timberwisen parketeista.

Mistä minä innostuin?

– Värit: Pidän seinäni edelleen valkoisina, mutta sitä vastoin aion ostaa joitakin värikkäitä sisustustyynyjä tuomaan väriä.

– Taide: Olen tilannut yhdeltä taiteilijalta taulun työhuoneeni piristeeksi.

– Mielenkiintoiset muodot: Taidan uusia parvekkeeni kahviryhmän pöydän nykyistä mielenkiintoisemmaksi. Siten parvekkeen rottinkituolit saisivat trendikästä täydennystä.

– Pampaheinät: Olen suhteellisen onneton viherkasvien kanssa. Muutama ”raasku” saa nyt lähteä, ja käyn ostamassa lisää pampaheiniä.

Mikä sisustustrendeistä puhuttelee sinua eniten?

Kaisa

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *