Muista aurinkosuojavoide ennen ulkoilua!

Jo nyt on aurinkosuojavoide tarpeen kasvoilla etenkin jos ulkoilet pidemmän ajan aurinkoisella hangella. Vaikka aurinko ei vielä polta, se saa jo aikaan valovaurioita ja innostaa pigmenttiläiskät taas kasvuun.

Nyt on aika aloittaa aurinkosuojan käyttö.
Kasvoille sopivia ja hoitavia aurinkosuojia: Heliocare 360 Water Gel SPF 50 36 e/50 ml, Eucerin Pigment Control SPF 50 28 e/50 ml, Lumene Nordic-C Kirkastava päivävoide mineraali SK 30, 29,50 e/50 ml ja Nivea Sun Soothing 14,90 e/50 ml.

Aurinkosuojavoide on tarpeen siksikin, että tummien läiskien lisäksi auringon tekosia ovat rypyt ja kimmoisuuden hiipuminen, siis ihon vanheneminen. Ja ikävä kyllä se ei näy heti, vaan vasta vuosien tai vuosikymmenien kuluttua.

Jos käytit talvella päivävoidetta, jossa ei ole suojakerrointa eli merkintää SPF tai SK etiketissä, ota nyt käyttöön suojakertoimellinen päivävoide. Tai lisää erillinen aurinkosuojavoide ennen ulkoilua.

Korkea suojakerroin on paras

Suojakertoimissa suositaan edelleen korkeaa eli 30 tai 50 -kerrointa. Päivävoiteissa ja meikeissä kerroin on pienempi, joten on hyvä muistaa, että samalla myös suojateho on matalampi. Koska kosteuttavaa voidetta tai meikkiä käytetään ohuelti ja sitä laitetaan yleensä vain kerran, ne eivät riitä varsinaiseksi aurinkosuojaksi. Siksi erillinen aurinkosuojavoide tarvitaan.

Itse olen havainnut hyväksi yhdistelmän, jossa laitan iholle ensin SK 50 sisältävän kosteusvoiteen, sen päälle suojakertoimellisen meikinalusvoiteen, meikkivoiteen ja painelen lopuksi poskipäille ja kohtiin, joihin läiskät yleensä tulevat, vielä kerroksen aurinkovoidetta SK 50.

Vaatihan se viitsimistä, mutta kannattaa. Iho kyllä päivettyy, mutta väri on tasaisempi. Kokonaan näinkään vahva suojamuuri ei pidä läiskiä loitolla kasvoiltani.

Eikä tässä vielä kaikki, aurinkosuojaa tai muuta suojakertoimellista voidetta on lisättävä parin tunnin välein, jotta suojaus säilyy.

Sini

Tuotteet saatu kuvausta varten.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Älä grillaa itseäsi – Aurinko on kiva kaveri, ikävä vihollinen

Aurinkovoide on ihonhoidon tärkein juttu

Tutkittua tietoa auringon haitoista ja suojautumisesta

hyvinvointi
Kommentit (2)
 1. Niin se kevät & kesä saapuu pikkuhiljaa, päivä kerrallaan! ❣️

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  1. Hei

   Jotenkin taas tuli sittenkin nopeasti. Ihanaa!
   Sini

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *