Kuluuko etätyöpäivä verkkareissa vai työasussa?

Facebookin sivustolla oli värikäs keskustelu koronan tuoman etätyöskentelyn pukeutumisesta. Yllättävän moni kertoi tekevänsä töitä verkkareissa tai jopa yöasussa ja nauttivansa, ettei tarvitse ”laittautua”. Millaiset ovat etätyöläisen vaatteet? Tätä kysyimme Naiselon Instagram-seuraajilta.

Tästä innostuneena kyselimme myös Naiselon Instagram-seuraajilta tätä asiaa antaen neljä pukeutumisvaihtoehtoa. Nekin vastauksesta olivat mielenkiintoisia:

Verkkarit 10 %
Leggingsit ja trikooyläosa 20 %
Mekko 40 %
Farkut 30 %.

Pukeudu kuin menisit töihin

Viime vuonna kun etätyöt alkoivat ympäri maailmaa, antoivat monet tahot neuvoja: New York Post ja BBC olivat haastatelleet asiantuntijoita. Heillä oli selvä viesti: pukeudu työvaatteisiin.

New York Postin ja BBC:n haastattelemat asiantuntijat toteavat, että ihminen ei ole yhtä tuottava tai ota työtään niin vakavasti, jos työskentelee pyjamassa. Sen vuoksi he suosittelevat pukeutumaan sellaisiin työvaatteisiin aivan kuin olisit menossa työpaikalle.

etätyöläisen vaatteet housut
En tee töitä verkkareissa tai oloasussa. Puen päälleni sellaiset vaatteet kuin lähtisin muualle töihin.

Olen ollut free-toimittaja noin 20 vuotta. Viime vuosina työhuoneeni on ollut kotona. En ole koskaan tehnyt töitä yöasussa tai edes oloasussa. Puen joka aamu ns. työvaatteet päälleni ja meikkaan – aivan kuin ennen koronaa, vaikka koronan aikana kaikki infot yms. ovat siirtyneet nettiin, ja haastattelut hoidan puhelimitse. Tämä sopii minulle, koska samalla saan ”työminän” ja erotan vapaa-ajan ja työajan toisistaan. Joinakin päivinä olen laittanut jopa paljetit päälle, jotta fiilis kohoaa plussalle (jos koronauutiset ovat olleet poikkeuksellisen rajuja ja ankeita).

Miten sinä pukeudut koronan aikana? Yöasuun? Oloasuun? Samalla tavalla kuin ennen koronaa?

Mekkoperjantai

etätyöläisen vaatteet kukkamekko
#Mekkoperjantai innostaa käyttämään mekkoja.

Gloria-lehden toimituspäällikkö lanseerasi #mekkoperjantai-ajatuksen, jotta korona-ankeus ei valtaisi mieltä. Minun oli helppo tarttua tähän, koska käytän muutenkin paljon mekkoja.

#Mekkoperjantaina me osallistujat (tai ainakin monet meistä) kuvaamme itsemme mekko päällä ja laitamme kuvan Instagramiin ja/tai Facebookiin.

On ollut hauska seurata osallistujien mekkovalikoimaa, leikkimielisyyttä ja heittäytymistä.

Lähdepä sinäkin mukaan #mekkoperjantai-kampanjaan.

Kaisa

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *