Kauneustrendit 2021: luonnollisuutta, vastuullisuutta ja keveyttä

Minkä värinen silmämeikki, millaiset hiukset ja mikä on nyt uutta ihonhoidossa? Kysyimme kolmelta kauneusalan ammattilaiselta mitkä ovat kevään kiinnostavimmat kauneustrendit, tyylit ja raaka-aineet. Lue ja poimi itsellesi sopivimmat.

Meikki: Raili Hulkkonen

Meikkitrendit 2021 kertoo Raili Hulkkonen
Pehmeät sävyt ja luonnollisuus sopivat hyvin aikuiselle naiselle.

Valtakunnan meikkaaja ja oman By Raili -ihonhoito- ja meikkisarjan lanseerannut Raili vinkkaa ne meikkien kauneustrendit, joihin aikuisen naisen kannattaa satsata.

Iho on meikissä tärkein, se meikataan luonnolliseksi ja jätetään hieman kiiltäväksi. Iho saa mielellään olla kevyen päivettyneen näköinen. Se tehdään esimerkiksi kuparisen sävyisellä heleyttäjällä ja isolla siveltimellä meikkivoiteen päälle. Aikuiselle iholle ei kannata laittaa kuitenkaan liikaa hohdetta. Voidemainen, rosahtavan sävyinen poskipuna on tärkeä ja se kruunaa meikin!

Aikuisen naisen kevätmeikki on pehmeäsävyinen.
Raili Hulkkonen suosittelee meikkaamaan tasapainoisesti silmiä, huulia ja poskia, koska kevään look tehdään pehmeillä sävyillä.

Luomivärin sävyinä suositaan syvää roosaa ja viinipunaista. Ne raikastavat katsetta. Silmät rajataan mustalla tai tumman sinisellä. Kulmakarvat meikataaan luonnollisesti korostamaan silmämeikkiä, ei vetämään huomiota.

Huulilla hehkuvat rosan, malvan ja myös korallin sävyt.

Ihonhoito: Tiina Isohanni

Tiina Isohanni kertoo kevään 2021 ihonhoitotrendeistä.
Tiina Isohannin työpanos näkyy Lumenen ihonhoitotuotteiden ja meikkien raaka-aineissa ja koostumuksissa.

Tiina Isohanni on Lumenen tuotekehitys- ja vastuullisuusjohtaja.

– Kokonaisvaltainen vastuullisuus ja kiertotalousajattelu ovat pandemian myötä yhä suurimpia trendejä, joiden avainsanoja ovat vastuullisuus, hygieenisyys, turvallisuus, paikallistuotanto, läpinäkyvyys ja hyvinvointia edistävä kauneudenhoito. Kosmetiikkatuotteiden luonnollisuus ei yksin riitä, vaan asiaa on tarkasteltava laajemmin. Kiertotalouden keskeinen ajatus on, että raaka-aineet ja materiaalit pysyvät mahdollisimman pitkään talouden käytössä, niiden arvo säilyy kierrossa ja haittavaikutukset minimoidaan.

Yksi hyvin tärkeä kauneustrendi on Clean beauty, johon ajatellaan tyypillisesti kuuluvan muun muassa yksinkertaiset ihonhoitorutiinit, mahdollisimman vähäiset raaka-aineet, free from -listat, yksinkertaiset pakkaukset ja se, ettei eri tuotteita ole valtavasti. Clean Beauty liittyy vahvasti myös tuotteiden turvallisuuteen: kun tuotteissa käytetään vähemmän raaka-aineita, ei tarvitse varmistaa niin monen raaka-aineen turvallisuutta. Lisäksi koostumusten turvallisuusarviointi on helpompaa.

Kokonaisvaltainen vastuullisuus on tärkeä ihonhoitotrendi.
Ihonhoitotrendeissä suositaan vastuullisuutta ja hyvinvointia edistäviä raaka-aineita.

Raaka-aineista mikrobiomeihin perustuvat tuotteet ja niiden prebiootit ja probiootit ovat nyt hyvin trendikkäitä. Nousussa ovat uudet uniikit, pohjoiset raaka-aineet, joita voidaan kehittää esimerkiksi kaurasta ja muistakin viljoista (ohra ja tattari) sekä eri sienistä – sekä pakurista että lakkakäävästä (reishi). Yleisesti ottaen kaikki raaka-aineet, jotka lisäävät vastustuskykyä ja immuunipuolustusta myös ravintona, kiinnostavat paljon. Kyse on siis kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Tähän liittyvät adaptogeeni- (ruusujuuri, lakkakääpä) ja nootropiiniraaka-aineet (esimerkiksi kofeiini).

Vesipohjaiset ihonhoidon ja meikin hybridituotteet ovat muodikkaita. Kun iho on hyvin kosteutettu, myös meikki levittyy kauniimmin, näyttää paremmalta ja kestää kauemmin. Kustomoidut seerumit, sillä kuluttajat haluavat nyt juuri omalle ihotyypilleen räätälöityjä, helppohoitoisia tuotteita. Seerumi sopii tarkoitukseen, sillä se on koko ihonhoitorutiinin tehokkain tuote.

Hiukset: Jukka Tikkinen

Jukka Tikkinen on hiustrendien asiantuntija.
Jukka Tikkinen on kokenut Redken-sarjan pääkouluttaja. Hän välittää ja neuvoo hiustrendien tekoa kampaajille kautta Suomen.

Hiusmuoti on nyt helppoa ja mukavaa. Hiuksissa suositaan keveyttä, liikkuvuutta ja mukavuutta aivan kuin muotivaatteissa. Hiusvärit ovat pehmeämpiä, jolloin niiden ylläpitokin on yleensä helpompaa. Liukuvat ja monisävyiset värjäykset eivät aina paljasta tyvikasvua niin nopeasti kuin vahvat ja voimakkaat värit.

Värit ovat valon lisääntyessä valttia. Pitkään muodissa olleiden viileiden sävyjen rinnalle on hiipimässä pehmeämmät vivahteet. Hiekkaisen pehmeät ja hunajaisen kultaiset sävyt saavat enemmän  huomiota. Lämpimän hiekan ja toffeen sävyt saavat myös aikuisemman ihon hohtamaan terveen päivettyneenä. Säätämällä hiusten aiempi viileä tai neutraali sävy hieman lämpimämmäksi saadaan kasvoille helposti aurinkopuuterimainen lämmin hehku! Tummissa hiuksissa mokan, suklaan ja beigenruskeat toimivat hienosti.

Monisävyvärjäykset: Sama sävy hieman eri tummuusasteilla tyvessä ja latvoissa antaa luonnollisen eloisan lopputuloksen.

Kevään 2021 hiustrendi on luonnollinen. Kuva Redken.
Huoleton muotoilu ja pehmeän lämpimät sävut ovat tärkeitä hiustrendejä. Kuva Redken.

Pituus riippuu aina kantajan tyylistä. Pitkiin hiuksiin tottuneen kannattaa lyhentää hiukset ns. LOB-mittaan eli juuri ja juuri hartioille. Kevyt kerrostus antaa luonnollisen ja pehmeästi laskeutuvan tunnelman. Lyhyemmissä hiuksissa hieman ”ylikasvanut” pehmeys lisää hiusten rentoutta ja huoletonta raikkautta.

Muotoilussa keveys on valttia. Keveys tarkoittaa kasvoilta poispäin viimeisteltyjä linjoja. muotoilun painopisteet siirretään taaksepäin. Apuna käytetään isoja kampausrullia tai kihartimia. Lopuksi hiukset pöyhitään käsin rennoiksi ja huolettomiksi.

Sini

Sinua voisi kiinnosttaa myös:

Olisiko clean beautysta apua täydellisen voiteen etsinnässä?

Testi: Löytyikö nyt paras tuuheuttava suihke hiuksille?

Aikuisen naisen meikkivinkit by Raili Hulkkonen

Sisustustrendit 2021

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *