Pääntiet ja mittasuhteet – Mikä pääntie miellyttää sinua?

Pääntiet ja mittasuhteet kulkevat käsi kädessä. Jos olet kiinnostunut mittasuhteista ja haluat korostaa parhaita puoliasi, tässä muutamia pääntie-”nyrkkisääntöjä”. Ota pääntiet ja mittasuhteet haltuun.

Onko pääntie tärkeä valintakriteeri, kun etsit puseroa tai mekkoa? Vai onko kaula-aukko aivan sivuseikka? Uskallan väittää, että pääntien mallilla on suuri merkitys siihen, imarteleeko vaate käyttäjää. Pääntiet ja vartalotyypit on hyvä ottaa huomioon, jos haluaa korostaa hyviä puoliaan.

Pieni, pyöreä O-pääntie

Sopii hyvin pienirintaiselle, kapea- tai normaaliharteiselle. Pienen kaula-aukon ansiosta rinnat eivät näytä entistäkin vaatimattomimmilta, vaan sopusuhtaisilta.

pääntie ellos pieni o
Pieni pääntie on omiaan pienirintaiselle. Ellos.

Jos hartiat ovat kuin uimarilla, niiden leveys korostuu pikkuruisen pääntien ansiosta. Ehkäpä se ei ole tavoitteesi? Ja jos rintavuutta on omasta takaa, pieni pääntie voi ylikorostaa rintavarustusta ja pahimmassa tapauksessa saa rinnat näyttämään puhalletuilta ilmapalloilta. Jos olet rintava etkä halua korostaa tätä kohtaa vartalossasi, kannattaa katsastaa toisia vaihtoehtoja.

pääntie pieni

Jos koet, että kaulasi on lyhyt tai paksu, et saa apua pienestä O-pääntiestä. Entäpä jos katsastaisit jotain muuta vaihtoehtoa, vaikkapa vähän laajempaa O- ja pientä V-mallia.

Laaja O

Pienikin laajennus O:n malliin tuo armeliaisuutta eikä kurista kaulaa. Eipä nyt tule mieleen, kenelle tämä ei soveltuisi.

pääntie kotirouva laaja o
Jos O-pääntie myötäilee solisluita, on se monelle armeliaampi kuin aivan pieni O. Kotirouva.fi

V-pääntie sopii kaikille?

pääntie ellos plus syvä v
Rintavuus tasapainottuu syvän V-pääntien ansiosta. Ellos Plus

Periaatteessa V-malli sopii kaikille. Mutta. Ratkaisuksi muodostuu V:n syvyys eli miten alas V:n kärki tulee. Jos rintasi ovat kookkaat, aika alas ulottuva aukko tasapainottaa rintojen kokoa. Tästä on etua myös, jos koet, että hartiasi ovat liian leveät.  Entäpä kaula? Mahdollinen lyhyt kaula saa pituusvaikutelmaa. Äläkä välitä, vaikka kaulassa olisi ikäpoimuja. Vedä katse muihin kohtiin.

Sitä vastoin hyvin alas tuleva V ei imartele pienirintaista, koska tuollainen saisi rinnat näyttämään lähinnä patalapuilta.

pääntie V

Maltillinen V-pääntie on hyvä valinta, jos rinnat eivät ole kovin kookkaat. Sekin saa kaulan näyttämään todellista pidemmältä.

Neliö-kaula-aukko

Aika ajoin neliömäiset kaula-aukot ovat muodin kärkeä. Jos rinnat ovat kookkaat, neliö suorastaan korostaa niitä. Keskikokoiset ja pienet rinnat saavat terävästä muodosta pientä nostetta.

U-malli

U-mallinen imartelee ennen kaikkea pieni- ja keskikokoisten rintojen naisia, kunhan pääntie ei tule kovin alas. Ei tämä malli ole ihan mahdoton vähän kookkaammillekaan rinnoille.  Harteikkuuskin saa tasapainoa tästä mallista.

päänte ellos collection u
U-pääntie saa kaulan näyttämään pidemmältä. Ellos

Venepääntie

Oletko sitä mieltä, että hartiasi ovat liian kapeat? Saat tätä asiaa hämättyä ja olkalinjaasi leveysvaikutelmaa, jos puet päällesi vaatteen, jossa on venepääntie. Sitä vastoin leveäharteisen hartiat vain korostuisivat tällaisesta.

pääntie vene
Venepääntie antaa hartioille levittävän vaikutelman.

Poolo, puolipoolo, kilpikonna

Korkealle nousevat pääntiet ovat normaali- ja kapeaharteisten sekä pienehkörintaisten naisten vaatteita. Kookkaat rinnat näyttäisivät sellaisessa vaatteessa kohtuuttoman suurilta. Samoin harteikkuus korostuisi.

Kaisa

Lisää mittasuhdeasiaa:

Ihanat ja vaikeat kietaisuvaatteet

Mitä päälle päärynälle?

Mitä päälle omenalle?

Väljät vaatteet lihottavat?

Tunnetko mittasi?

kulttuuri
Kommentit (1)
  1. Eila Kynäslahti
    15.4.2021, 10:40

    1) a
    2) a

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *