Mielenkiintoinen Tove Jansson -näyttely

Didrichsen taidemuseon Maalaaminen on kaikkein tärkeintä -näyttely keskittyy Tove Janssonin ja hänen lähipiirinsä maalauksiin ja taideteoksiin. Tämä Tove Jansson -näyttely ei ole Muumi-kavalkadi.

Tove Jansson halusi olla ennen kaikkea taidemaalari, vaikka Muumi-piirrokset tekivät hänestä kuuluisan ja suositun. Taidemaalarin lisäksi Tove oli sarjakuvataitelija, kuvittaja ja kirjailija. Nykyisin häntä sanottaisi multitalentiksi.

Tove Jansson -näyttely Tove
Tove Janssonin Tupakoiva tyttö v. 1940. Kuva Didrichsenin taidemuseo / Yehia Eweis.

Näyttely valottaa Tove Janssonin monipuolisuutta. Näyttelyssä nähdään Toven uran alkuvuosien vuosien 1930-1940 töitä, mutta myös 1950-1960- lukujen maalauksia, joissa näkyy maalaustyylin muutos.

Tove Jansson -näyttely abstrakti
Tove Janssonin Abstraktisommitelma v. 1968. Kuva Didrichsenin taidemuseo / Yehia Eweis.

Tove Janssonin lisäksi näyttelyssä on nähtävissä mm. Toven kumppanin Tuulikki Pietilän, Toven vanhempien  Viktor Janssonin ja Signe Hammarsten-Janssonin, Toven ystävän Sam Vannin ja Ina Collianderin töitä.

On hyvä mainita, että näyttelyssä ei ole ensimmäistäkään Muumia. Tämä linjaus voi ensin tuntua ”oudolta”. Loppujen lopuksi tämä on hyvä, koska näin tilaa on enemmän Toven ja hänen aikalaistensa maalaustaiteelle.

Tove Jansson -näyttely Sam Vanni
Sam Vannin maalaus Tove Janssonista v. 1940. Kuva Didrichsenin taidemuseo / Kari Siltala

Kompakti, hallittavissa oleva näyttely, josta saa hyvän läpileikkauksen Tove Janssonin monipuolisuudesta.

Koronarajoitusten ja näyttelyn suuren suosion vuoksi näyttelyä on päätetty jatkaa 22.8.2021 saakka alkuperäisen 30.5.2021 sijaan. Tämä on erinomainen uutinen, sillä näyttely on mielenkiintoinen.

Kun menin näyttelyyn, ihoni meni ihan kananlihalle. Tajusin, miten olinkaan kaivannut näyttelyitä, taidetta.

Nyt kun näyttely onkin pidempään kuin alkuperäinen suunnitelma oli,  taidan piipahtaa Didrichsenissä vielä toistamiseen.

Aukioloajat ja liput

Tove Jansson -näyttely on 22.8.2021 saakka Didrichenin taidemuseossa, Kuusilahdenkuja 1  00340 Helsinki.

Aukioloajat: tiistai klo 10-18, keskiviikko klo 10-20 (toukokuun loppuun) ja kesäkuusta alkaen klo 10-18, torstai-sunnuntai klo 10-18, maanantaisin suljettu.

Liput maksavat 14-16 euroa, näyttelyyn pääsee maksutta Museokortilla, ennakkoliput (Koronan vuoksi museoon sisäänpääsyä rajataan, joten suosittelen ennakkolippujen hankkimista, jottei tarvitse jonottaa).

Lisätietoja Diddrichenin taidemuseo

Kaisa

kulttuuri
Kommentit (1)
  1. Maria Didrichsen
    17.4.2021, 09:08

    Hei Kaisa – Hienosti kiteytetty näyttelyn konsepti! Vallitsevan tilanteen johdosta ja suuren kiinnostuksen vuoksi olemme päättäneet jatkaa Tove Janssonin näyttelyä 22.8. saakka. Pystytkö päivittämään päivämäärän blogiisi?
    T. Maria Didrichsen

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *