Sukkahousut vai paljaat sääret?

Kesä ja juhlakausi on alkamassa ja sen myötä herää kysymys: sukkahousut vai paljaat sääret. Pukeutumisen tulisi lähteä omista mittasuhteista ja tilanteesta. Sen vuoksi päivettyneet, paljaat sääret eivät ole aina paras vaihtoehto, vaikka se olisi muotia. 

Sukkahousut tai sukat kuuluvat huoliteltuun pukeutumiseen. Etiketin mukaan arvokkaat juhlat ja paljaat sääret eivät kuulu yhteen. Eikä korkeassa asemassa olevan liikenaisen pitäisi töissä kulkea ilman sukkahousuja tai sukkia. Mutta. Ei ole sama, millaisia sukkahousuja käyttää juhlissa.

Liian kuuma?

sukkahousut vai paljaat sääret pari
Paljaat sääret vai ohuet sukkahousut? Vasemmalla jalka on paljas ja oikealla 12 denierin sukkahousut.

Kun olen keskustellut naisten kanssa, miksi he eivät käytä sukkahousuja kesällä, monet toteavat niiden olevan liian kuumat.

Minä en ole kokenut asiaa samoin, sillä kesällä siirryn todella ohuisiin sukkiksiin. Juhlissa verhoan jalkani 8-12 -denierisillä ja työpäivinä sujautan sääriini stay upit tai 15-denieriset sukkikset. Ne eivät lämmitä, vaikka haluaisi. Lomalla ja vapaalla sitten jätän sukkahousut ja stay upit kaappiin.

Ohuet sukkahousut tasoittavat säärten värin epätasaisuutta ja myös polvien kohta näyttää usein kauniimmalta kuin paljaana.

Stay upit ovat hyvät, jos sukkahousut tuntuvat ”ahdistavilta”. Silloin vain pitää muistaa rasvata säärensä niin aikaisin, että vartalovoide ehtii imeytyä ennen sukkien pukemista. Muuten silikoninauhat eivät pidä, ja sukat valuvat nilkkaan.

Juhlat

Kesäjuhliin ei kannata verhota sääriään paksuihin tai arkisiin – ei edes 20 denierisiin sukkahousuihin. Silloin on hyvä valita ultraohuet sukkahousut tai stay upit. Eikä laadussa kannata pihistellä. Eihän ole järkeä, että olet ostanut kalliin mekon ja ”pilaat” asukokonaisuuden parin euron halpissukkahousuilla, jotka vielä tuntuvat karheilta – ikäviltä.

Päivettynyttä ihoa jäljittelevä väri on usein hyvä sävy näin kesäsesonkina.

Ja jotta ne ohuet sukkahousut kestäisivät mahdollisimman hyvin, lue juttu, miten saat ultraohuet sukkahousut kestämään.

Paljaat sääret ja kengät

Eiköhän me kaikki naiset olla koettu se inhottava tilanne, kun sääret ovat paljaat, on kuuma, jalat turpoavat, ja kengät hankaavat. Rakothan siitä syntyy. Eihän se mitään. Voihan sitä laasaroida varpaansa, akillesjänteensä tms. rakkulapaikan. Se ei kuitenkaan näytä kovin kivalta – varsinkaan juhlissa eikä lisää juhlatunnelmaa.

sukkahousut vai paljaat sääret
Seitinohuet sukkahousut viimeistelevät juhlavan asukokonaisuuden. Oikealla olevan naisen säärten hyttysen pistot ja mustelmat eivät näkyisi niin hyvin, jos käytössä olisi ohuet sukkahousut.

Jos sääret on verhottu ohuilla sukilla, ne ehkäisevät hankautumien syntymisen. Ne ovat jopa tehokkaampi tapa rakkojen syntymiseen kuin talkki, jota jotkut käyttävät.

Millaiset?

Ei ole kuitenkaan sama, millaiset ne sukkahousut tai sukat ovat.

Useimmiten paras kesävaihtoehto on päivettyneen ihon väriset vaihtoehdot. Katso kuitenkin muualta paljaaksi jäävän ihosi sävyä valitessasi oikeaa vivahdetta.

Avokärkisiin jalkineisiin on hyvä valita seitinohuet sukkahousut, joissa ei ole kärkivahviketta eikä näkyviä saumoja. Esimerkiksi Oroblulla löytyy tällaisia ohuita, juhliin sopivia 15 den sukkahousuja, joita saa mm. Stockmannilta.

Kaisa

kulttuuri
Kommentit (2)
 1. Näin miehenä pidän todella koomisena sitä, kun joku nainen valittaa sukkahousujen hiostavuutta. Mieheltä kun edellytetään moniin kesän juhliin pukeutumista tummaan pukuun, pitkähihasine paitoineen, liiveineen, paksuine sukkineen ja jos vielä henki kulkee, niin kuristetaan kravatti kaulaan.

  Itse vaihtaisin mielelläni tuon kesämekkoon ja sukkahousuihin. Väittäisimpä, että 40 den sukkahousut olisi vielä ihanan viileät tuohon tummaan pukuun verrattuna.

  1. Hei Hikoilija,
   kiitos virkistävästä kommentistasi. Hyvä näkökulma, jota meidän naisten olisi hyvä muistaa. Ja ei ne sukkahousut tosiaankaan lämmitä liikaa.
   -Kaisa

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *