Kävelyllä Helsingissä

Ei päivää, jolloin ei kirjoitettaisi kuinka Helsingin keskusta näivettyy, kun kivijalkakaupat pakenevat muualle. Onneksi myös uutta tulee tilalle. Sen huomasin pienellä kävelyllä Helsingissä pari päivää sitten.

Olen ollut korona-ajan pääosin akselilla koti ja mökki. Paljon olen kävellyt ja pyöräillyt aivan kotikulmilla. Tällä viikolla pääätin, että nyt riittää nurkissa nyhjääminen. Houkuttelin mieheni mukaani ja kävimme kävelyllä Helsingin keskustaan.

Päiväkahvit
Aurinko, hyvä kahvi ja lämmin voileipä. Namskis.

Ensimmäiseksi istahdimme Pohjois-Esplanadille kahville. Saimme terassilta pöydän. Aurinko paistoi, kahvi oli tuoretta ja hyvää. Lämmin voileipä vei ajatukset Pariisin katukahvilaan. Ja hieman siltä olokin tuntui, sillä naapuripöydässä, toki parin metrin koronavälin päässä, keskusteltiin kiivasti englanniksi.

Seuraavaksi suunnistimme Kämp Gallerian alakerrassa olevaan Valokuvataiteen museo K 1:een. Halusin nähdä elokuvaohjaaja Stanley Kubrickin valokuvat, joita hän on kuvannut lehtikuvaajana 1960-luvulla Look-lehteen.

Stanley Kubrickin kuvaama perhepotretti. Kuva esillä Valokuvataiteen museossa K1 Kämp Galleria.
Tustustu myös museokauppaan, josta löytyy muun muassa mielenkiintoisia siemeniä.

Näyttelyn jälkeen kiertelimme gallerian toisen kerroksen aulamyymälässä ja katsastimme myös Aalto Fashion 21 -näyttelyn, joka on esillä Samujin entisessä myymälätiliassa, Kämp Galleria, Mikonkatu 3. Esillä on Aalto-yliopiston opiskelijoiden ja alumnien luomia vaatteita.

Aalto Fashion 21 -näyttelyn töissä on paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia. Ei ihme, että suomaliset suunnittelijat ovat haluttuja maailmalla.
Tämä suloinen Sophia Lindenin suunnittelema neule nosti hymyn huulille.

Kierroksen päätimme upeaan uuteen myymälätilaan, joka sijaitsee Aleksanterinkatu 13:ssa. En ole ennen huomannut, kuinka upea itse rakennus onkaan.

Nyt siellä on avautunut Glasshouse Helsinki, joka on uudenlainen, vastuullisten toimijoiden myymäläkonsepti ja kohtaamispaikka. Kaikkia yhdistää kestävä kuluttaminen, kiertotalous, paikallinen, vastuullinen valmistus ja tekeminen.

Glasshouse Helsinki sijaitsee kauniissa rakennuksessa. Silmä lepää myös upeissa tuotteissa, jotka ovat myynnissä.

Ideana on esitellä ja tarjota vinkkejä kuinka tehdä arjessa oikeita ja parempia päätöksiä kuluttajana, kuvailee toimitusjohtaja Mirkku Kullberg talon toimintaa tiedotteessa.

Lyhyen kierroksen jälkeen oli energinen ja innostunut olo.  Aina kannattaa lähteä liikkeelle ja tutkimaan ympäristöä, toki turvallisuussuosituksia noudattaen.

Kivaa viikonloppua, mennään tutustumaan lähiympäristöön.

Sini

Sinua voisi kiinnostaa

Kävimme Helsingin kävelyfestivaaleilla

Ilmiö: tiedostava ja läsnäoleva kävely

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *