Hyötykirjavinkit kesäiseen kokkailuun ja sisustukseen

Kaipaatko inspiraatiota kokkailuun, leipomiseen, mökin sisustamiseen tai tietoa terveydestä? Jos vastasit kyllä, tässä hyötykirjavinkit, joihin kannattaa tutustua.

Kivoja ruoka- ja leipomisohjeita

Tiesitkö, mitkä ovat syötäviä kukkia? Tiesin orvokin, laventelin, siankärsämön, ruiskaunokin ja syreenin. Sitä vastoin en ollut ajatellut, että mm. auringonkukan terälehtiä, kanervan kukkia, kaunokaisia, kehäkukkia, neilikoita, lemmikkejä ja päivänkakkaran terälehtiä voi syödä.

Hyötykirjavinkit kukkia lautasellaIna Niiniketo on koonnut Kukkia lautasella -kirjaan (Cozy Publishing) tietoa syötävistä kukista ja kelpo määrän kivoja ruoka- ja leivontaresepteistä, joissa hyödynnetään kukkia.

Tästä kirjasta kokeilen ensimmäiseksi laventelivoita, laventelilla maustettua crème carameliä ja appelsiininkukka madeleiniä. Klassikkoporkkanakakkukin saa uuden tvistin, kun kuorrus koristellaan samettikukilla.

Johanna Nelsonin Menu, reseptejä yhteisiin hetkiin (Cozy Publishing) on mitä parhain inspiraation lähde, kun koronan jälkeen voimme jälleen alkaa nähdä ystäviä. Tässä kirjassa nimittäin annetaan mielenkiintoisia reseptejä erihenkisille, yhteisille hetkille.

Hyötykirjavinkit menu

Uuden vohveliraudan omistajana minua kiinnostaa kokeilla belgialaisia matchavohveleita (kuulostaa erikoisilta, mutta mielenkiintoisilta) ja erilaisia tapasreseptejä. Arvaan, että myös kokkailusta kiinnostunut tyttäreni, joka rakastaa järjestää teemailtoja, kiinnostuisi tästä kirjasta.

Kesämökille uutta ilmettä?

Meidän kesämökillä on aina menossa joku projekti (onko niin kaikilla mökkiläisillä?). Viime vuonna vanha keittiö korvautui uudella (Mökin keittiöremontti laajeni ja laajenee).

Yksi tämän vuoden projekteista on hankkia ja saada rakennuslupa uudelle kesäsaunalle, johon tulisi myös huone vieraiden käyttöön. Sen vuoksi tartuin innolla Jonna Kivilahden ja Krista Keltasen Happy Homes Summer Houses -kirjaan (Cozy Publishing).

Hyötykirjavinkit kesämökit

Englanninkielinen kirja esittelee erityylisiä kesäkoteja. Vaikka osa kohteista on ihan erihenkisiä, mitä me ajattelemme, voi kirjasta silti poimia joitakin pieniä ajatuksia, joista lähdemme jatkojalostamaan omaa sisustustamme.

Unen tärkeys

Kaikkihan me tiedämme, että nukkuminen on tärkeää. En silti ollut ajatellut, mihin kaikkeen uni – tai unettomuus – vaikuttaa ennen kuin kuuntelin neurotieteen ja psykologian professori Matthew Walkerin Miksi nukumme, unen voima -kirjan (Tammi).

Hyötykirjavinkit uni

Liian lyhyet yöunet tai unettomuus vaikuttavat lähes kaikkeen: altistavat monille sairauksille, mielialaan, vireyteen ja jopa elinikään. Kirjassa kerrotaan näiden lisäksi myös, miten esimerkiksi kofeiini ja alkoholi vaikuttavat uneemme, mitä REM-unen aikana tapahtuu ja miten nukkuminen muuttuu iän myötä.

Vaikka kirja on täynnä tieteellistä faktaa, on sen sisältö on todella mielenkiintoinen.

Tämän kirjan jälkeen olen aamuisin entistä tarkemmin tutkinut Oura-sormukseni unidataa.

Terveys ja tasapaino

Kaikkihan me tavoittelemme tasapainoa onpa kyse terveydestä tai jostain muusta. BBC:n aamutelevision asiantuntijalääkäri Rangan Chatterjeen Terveys tasapainoon, 4 avainta parempaan elämään -kirja (Gummerus) antaa käytännönläheisiä vinkkejä tasapainon löytämiseen.

Terveys tasapainoon

Chatterjee jakaa vinkit neljän teemaan: rentoutuminen, ravinto, liikunta ja uni.

Vaikka monet kirjassa olevat asiat eivät ole uusia, on kirja kiinnostava ja sopivan arkinen, jolloin lukijan on helppo poimia vinkit onpa kyse liikuntaohjeista tai ruuasta.

Nämä kirjassa olevat asiat on hyvä silloin tällöin muistuttaa omaan mieleensä.

Keskustelutaidot

Koronan aikana lähikohtaamiset ovat olleet minimissä. Herää kysymys, osaammeko enää keskustella.

Laura Arikka on kirjoittanut Dialogi pelastaa maailman -kirjan (Kirjaaja). Helppolukuinen kirja kertoo kuunteluntaidosta, puhumisesta ja läsnäolosta. Näitä taitoja me kaikki tarvitsemme kotona, töissä, ystävien kesken, harrastusporukoissa jne.

Dialogi

Jokaisen pienen luvun jälkeen on oivallus, joka kiteyttää luvun keskeisen sanoman.

Inspiroivia lukuhetkiä!

Kaisa

Linkit kustantajien sivuille

Cozy Publishing

Gummerus

Tammi

Kirjapaja

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *