Jalat kesäkuntoon

Jalat turvoksissa? Säärikarvat rehottavat? Jalat väsyneet? Jalkapohjat karheina? Annamme sinulle ratkaisut näihin jalkaongelmiin. Nyt laitetaan jalat kesäkuntoon!

Paljon voi tehdä itsekin kotona ja helpommalla saa jalat kesäkuntoon, kun hoitaa jalkoja joka päivä edes muutaman minuuttin ajan. Pesu ja rasvaus ovat perusasioita. Hyvä rasvaus pitää jalkojen ihon pehmeänä, eikä kovettumiakaan synny, mikäli jalkineet ja sukat ovat kunnossa. Jos kovettumia syntyy aina samoihin paikkoihin, kannattaa tarkastaa kenkien koko ja kunto. Joku hankaa ihoa ja se puolustautuu hankausta vastaan kehittämällä kovettuman.

Juuri tästä syystä enää ei suositella poistamaan kovettumia raspilla. Viisaampaa on käyttää kuorintanestettä tai kuorivaa jalkavoidetta, joka sisältää kovettumia pehmentäviä hedelmähappoja. Pintakarheuden saa pois kuorintavoiteella, joka sisältää mekaanisesti kuorivia ainesosia.

Säärikarvoja voi kotona höylätä, ajella, vahata, sokeroida tai epiloida pois. Höyläys tai ajelu eivät kiihdytä karvojen kasvua, sillä karva kasvaa ihon alla olevasta karvatupesta ja leikkaus tapahtuu ihon pinnalla.  Sokerointi, vahaus ja epilointi nyppäävät ihokarvat juurineen, jolloin karvojen kasvu yleensä hieman vähenee, ja sääret pysyvät sileinä pitkään.

Päivittäin ja viikoittain

Jotta jalkapohjat pysyvät siisteinä, jalkavoidetta kannattaa käyttää ympäri vuoden päivittäin. Kuori säännöllisesti jalat – myös jalkapohjat, jotta saat kuolleen ihosolukon. Näin voiteet pääsevät imeytymään paremmin kuin ilman kuorintaa.

Jalkojenhoitotuotteita.
Lemon Juice & Glyserine Jalkakuorinta kuorii jalkojen ihon sileäksi luomuriisirakeiden ja laavakiven avulla, 5,50 e / 100 g. Lyco’pedi Smoothing Cream -jalkavoide kosteuttaa ja pehmentää kovettumia hedelmähappojen avulla, 15,90 e / 75 ml.

Jos jalkasi ovat väsyneet, viilentävä jalkanaamio elvyttää ja virkistää miellyttävästi.

jalat kesäkuntoon jalkanaamio
Viilentävä, kevyt Monsun Minute Revival Cooling Foot Mask -jalkanaamio imeytyy nopeasti, 11,90 e.
jalat kesäkuntoon talkki
Kevyt Dr. Hauschka Silk Body Powder -silkkipuuterihuntu jalkaterille imee kosteutta ja vähentää hankautumia, 29,20 e.

Jos et käytä sukkahousuja, alkukesästä jalkoihin voi tulla rakkuloita, kun jalkineet hankaavat ikävästi. Ripottele aamulla jalkateriin talkkia, joka minimoi rakkuloita ja imee itseensä kosteutta.

Jalat kesäkuntoon kauneushoitolassa

Sääret sileiksi

Kaisa: Kävin Blue Lagoonissa säärikarvojen poistossa. Vaikka karvani ovat lähinnä valkoista haiventa, haluan silosääret. Olen käynyt sokeroinnissa aikaisemminkin. Se on nopea ja tehokas tapa saada karvat pois. Sääret pysyvät pitkään siistinä – paljon pidempään kuin itse höyläämällä tai ajamalla koneella. Moni on kysynyt, onko sokerointi kivuliasta. Ei ole. Jos olet vahannut itse sääresi, on tämä ammattilaisen tekemä sokerointi selvästi kivuttomampaa, ja mielestäni on jo jopa koneajelua miellyttävämpää.

Koska minulla ei ole säärissä ”pehkoa” ja karvoitusta on vain polviin saakka, toimenpide oli nopea: vain 20 minuuttia. Hinta (itse maksettu) 45 euroa. Tällä sokeroinnilla pärjään pitkälle kesään.

Lue lisää sokeroinnista.

Kynnet koreiksi

Sini: Varpaideni kynnet ovat ohuet, kuivat ja ne repeilevät herkästi. Lisäksi kynsien pinta on muhkurainen ja viirukas. Kuljen kesät ilman sukkia ja varpaat näkyvät, joten laitatan kynsiin alkukesästä geelilakkauksen perusteellisen jalkahoidon yhteydessä. Kun geelilakkaus alkaa kasvaa hieman ”ulos”, häivytän kasvurajaa geelilakkauksen kanssa samanvärisellä tavallisella kynsilakalla.

Varpaan kynnet muotoiltu ja lakattu, jalkojen iho kunnossa ja lopuksi ihana hieronta.

Luottohoitajani on kosmetologi ja kynsiteknikko Maria, joka työskentelee Nail Care Lis -kynsisalongissa Stockmannilla. Hän tuntee jo jalkani ja huomaa pienetkin muutokset jaloissani. Niin kävi nytkin. Jalkahoidossa karheudet poistetaan, jalkojen ihon ja kynsien muoto ja kunto tarkistetaan. Mitä enemmän ikää tulee, sen tärkeämpää on mielestäni pitää jalat ja jalkojen iho kunnossa. Vaikka jalkahoito on hintavaa, on se mielestäni terveyden ylläpitoa ja hyvä satsaus jalkojen hyväksi. Ja onko mitään ihanampaa, kuin pumpulin kevyet jalat ja katseenkestävät kynnet.

Geelilakkaus tehdään kerros kerrokselta sen jälkeen, kun kynnet on siistitty ja lyhennetty haluttuun pituuteen.Kerrokset kovetetaan UV-valolla. Geeli silottaa epätasaisen kynnen pinnan ja siihen saadaan kaunis muoto. Minun jynsissäni geelaus antaa kynnelle vahvuutta ja se on kestänyt koviakin iskuja lohkeilematta.

Jalkahoitoon ja geelaukseen meni noin 1,5 tuntia ja se maksoi 115 euroa, jonka maksoin itse.

Lue lisää geelilakkauksesta ja jalkahoidosta.

Jalat virkeiksi

Koneellinen lymfa.
Recovery Boots -hoito menossa Boulevard Beauty -kauneushoitolassa.

Turvonneet tai väsyneet jalat virkistyvät nopeasti Recovery Boots Pro -lymfaterapialla, jota olemme molemmat kokeilleet ja hyväksi havainneet. Kyseessä on eräänlaiset pitkät saapassukat, joiden ilmanpainsysteemi saa aikaan peräkkäisiä puristuksia sen mukaan halutaanko rentouttaa lihaksia esimerkiksi kovan treenin jälkeen tai virkistää lymfanesteen kiertoa, poistaa turvotusta.

Sini testasi laitetta Boulevard Beauty -kauneushoitolassa Minna Luostarisen hoidossa. ”Oli ihana tunne, kun nilkkoihin jämähtäneet nesteet lähtivät liikkeelle. Jalat tuntuivat kevyiltä heti hoidon jälkeen ja vielä pari päivää sen jälkeen. Minulla on reumasairaus, joka välillä jumittaa nestekiertoa. Tämä oli ihana helpotus juuri turvotusvaiheessa.” Puolen tunnin hoito maksaa 44 euroa, tunti 85 euroa.

Kaisa tutustui pari vuotta sitten laiteeseen maahantuojan luona Kauneushoitola Kuulaassa.

Emme maksaneet tutustumishoidoista.

Instagramissa ja Facebookissa arvonta

Käypä osallistumassa Naiselon Instagramissa ja Facebookissa arvontaan, jossa arvomme 3+3 Footy-jalkavoidesettiä.


Huom. Arvontaan ei tällä kertaa voi osallistua blogissa tai sähköpostitse.

Kaisa ja Sini

hyvinvointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *