Ruukkikylä Mathildedal on lähimatkailua parhaimmillaan, osa 1

Olemme päättäneet tutustua tänä kesänä pääkaupunkiseudun lähikyliin. Niinpä olimmekin aivan innoissamme, kun saimme Visit Salo -matkailukeskukselta ja Mathildedalin yrittäjiltä kutsun mediamatkalle tutustumaan Teijon kansallispuistoon ja Mathildedalin ruukkikylään. Tässä postauksessa kerromme, mitä aktiviteetteja ruukkikylä Mathildedal tarjoaa.

Ajoaika Helsingistä reilu puolitoista tuntia ja Turusta noin tunti.

Teijon Kansallispuisto on kätevästi Matildanjärven ja meren kainalossa. Maisemat ovat rauhoittavan kauniita. Täällä voi nauttia luonnonrauhasta vain oleillen ja maisemia ihaillen. Mutta miksi et nauttisi metsäisestä luonnosta pyöräillen, retkeillen, soutaen, meloen tai kalastellen? Niitä kaikkea kokeilla Teijon kansallispuistossa.

Puisto perustettiin vuonna 2015. Merkittyjä reittejä on noin 50 kilometriä ja niiden varsilla on levähdys- ja tulentekopaikkoja.

ruukkikylä mathildedal teijon kansallispuisto

Teijon Luontokeskuksesta saa apua reittivalintoihin tai voit vuokrata vaikkapa kajakin, kanootin, soutuveneen, SUP-laudan tai maastoon sopivan Fat Bike -pyörän. Toki voit varata ne jo ennakkoon toimntaa pyörittävän Natura Vivan verkkossivuilta täältä.

Natura Viva järjestää myös opastettua ohjelmaa, vaikkapa kanoottikursseja, metsäseikkailuja aikuisille ja lapsille. He auttavat yöpymispaikan löytämisessäkin. Alueella on vuokramökkejä ja karavaanipaikkoja. Hotellihuoneita löytyy ruukkikylästä.

Lisätietoja kansallispuistossa liikkumisesta ja käyttäytymisestä siellä: Teijon kansallispuisto.
Mitä kaikkea kansallispuistoissa voikaan harrastaa, löytyy Natura Vivasta.

Itse Mathildedalin ruukkikylä sijaitsee merenrannalla, noin kilometrin päässä.

ruukkikylä Mathildedal minigolf

Kylään tultaessa upean, tammien reunastaman tien oikealla puolella on Matildedalin keskuspuisto, jossa saa hien pintaan pelaillen tennistä, padelia tai minigolffia. Pelikentät ovat aivan uusia, sillä jo rapistumaan päässeet vanhat tenniskentät kunnostettiin yhdessä paikallisten ja vapaa-asukkaiden voimin.

Innostuimme etenkin upeasta Adventure Golf – minigolfradasta, jollaista emme ennen olleet nähneetkään. Kentällä on 12 rataa, joissa on erilaisia nousuja, laskuja, kallistuksia, spiraaleja ja vesielementtejä. Se on kaukana perinteisestä ”vaneriminigolfradasta”. Adventure Golf muistuttaa enemmän oikean golfkentän henkeä, mutta minikoossa.

Tennis- ja padelkentän voi varata Mathildedalin Keskuspuiston kotisivujen kautta, minigolfin lippuja myydään kentän kioskista (ma-la lo 10-20, su klo 10-18), aikuiset 9 euroa,lapset alle 12 v 6 euroa.

Kylään pääsee myös veneellä ja rantautua voi Mathildan Marina & Mathildedalin vierasvenesatamaan. Satamassa on 40 vierasvenepaikkaa päiväkäynteihin ja lyhytaikaisiin yöpymisiin.  Veneilijöiden käyttöön on myös suihkut ja vessat jne. Marinassa on kuusi hotellihuonetta ja saunaosasto porealtaineen. Hotellista voi vuokrata polkupyöriä, SUP-lautoja tai soutuveneen.

Seuraavassa postauksessa kerromme, mitä kaikkea ihanaa on itse Mathildedalin ruukkikylällä. Siellä vierailuun kannattaa varata aikaa, sillä vanhoihin tehdasrakennuksiin, kauppoihin, ravintoloihin ja tapahtumiin tutustuessa aika kuluu kuin huomaamatta.

Kaisa ja Sini

kulttuuri
Kommentit (2)
  1. Kiva postaus alueesta. Kilometrit kannattanee korjata. Turusta Matildaan on likemmäs 80 km, ja Helsingistäkin aika paljon enemmän kuin 115 km.

    1. Hei Ninni, kiitos kommentistasi. Tuo kohta on nyt korjattu.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *