Etätyö kesämökillä ei aina suju kuin Strömsössä

Otsikko tuli mieleen, kun kohdalle osui hetki, jolloin etätyö kesämökillä osoittautui haasteellisemmaksi kuin ennen. Pulmia aiheuttivat luonnonvoimat, oma huolimattomuus ja tekniikka.

Kaikki alkoi, kun siirryin kesänviettoon ja etätöihin kesämökille. Olen tehnyt kesäisin etätöitä mökiltä jo vuosia ja niin nytkin. Tällä kertaa helteinen sää houkutteli etätöiin myös nuorisoa kavereineen. Parhaillaan tietokoneita naputti viisi henkilöä eri puolilla taloa ja pihaa.

Luonnonvoimat jarruina etätyössä kesämökillä

kaatunut puu
Myrskyn kaatama puu oli satavuotias ja 15 metriä pitkä.

Sää suosi ja ei. Välillä satoi ja myrskysi kuin syksyllä. Erään äkkiä nousseen ukkosmyrskyn seurauksena aivan päärakennuksen vierestä kaatui noin 15 metrinen, satavuotias mänty. Olin juuri silloin pesemässä kaksikerroksisen aittarakennuksen ikkunoita. Hetken tuijotin ikkunasta, kun valtava puu näytti kaatuvan kyseiseen ikkunaan. Ehdin jo ajatella, että tässäkö elämäni sitten oli. Tämä oli ensimmäinen kerta moneen kymmeneen vuoteen, kun aivan talon vierestä kaatui puu.

Onneksi puun oksat maahan koskettaessaan muuttivat hieman sen kaatumissuuntaa ja puu rämähti rakennuksen kulmaan. Ränni meni mutkalle ja siihen tuli reikä, mutta ikkunat pysyivät ehjinä. Henkilövaurioilta vältyttiin. Pihakalusteet aurinkovarjoineen ja kukkaruukut menivät palasiksi. Sähköt tietenkin katkesivat ja piha näytti taistelutantereelta. Risuja ja oksia oli joka puolella.

Kaatunut puu rötkätti jonkin aikaa pihalla, sillä raivausporukoilla oli ruuhkaa myrskytuhoja raivatessaan. Ensin raivattiin teille ja sähkölinjoille kaatuneet puut.

Etätyö kesämökillä onnistuu, jos internet-yhteys toimii

etätyö kesämökillä työpöytä
Auringon valo ja lämpö hellivät etätyön tekijää kesämökillä.

Ilmeisesti samassa hötäkässä myös internet-yhteys sai siipeensä. Tieto liikkui varsin hitaasti eteenpäin ja esimerkiksi kuvien lataaminen oli hitaudessaan hermojaraastavaa. Jännää, kuinka kärsimättömäksi olenkaan tullut, jos joku asia toimii hitaammin kuin normaalisti.

On kiinnostavaa huomata, kuinka nopeasti luonnonvoimien teho pääsee unohtumaan, ja kuinka riippuvaisia olemmekaan sähköstä ja liikenneyhteyksistä.

Parin auvoisen päivän jälkeen huomasimme, ettei yhden auton avainta löydy mistään. Jokaisella paikallaolijalla  oli hieman eri muistikuvat siitä, kenellä avain on viimeksi ollut tai minne se on jätetty. Olemme etsineet avainta jo useita päiviä myös metallinpaljastimen avulla. Kateissa se on vieläkin. Onneksi saimme jo vara-avaimen parinsadan kilometrin päästä.

Siten olikin taas uusi pulma edessä. Astiapesukone lopetti hommansa.

rikkoontunut astiapesukone.
Rikki mikä rikki.

Juuri silloin, kun vieraana oli innokkaita kokkeja ja astiavuori huipussaan. Toki aina voi tiskata käsin. Mutta taloudessa, jossa on vain kylmä vesi, tiskikone on kätevin ja nopein. Tiskaamiseen käytetty aika on myös poissa etätöiden teosta.

Melko pian selvisi, ettei tiskikoneen korjaaminen tule kysymykseen, sillä varaosaa ei löydy koko Euroopan alueelta, kiitos koronan. Pohdimme ostetaanko uusi vai odotellaanko kenties viikkoja uutta varaosaa jostakin maailman kolkalta. Ilmoittauduin vapaaehtoiseksi tiskaajaksi, olinhan nyt jäämässä lomalle. Enemmistö oli uuden koneen kannalla.

Nyt etätyö kesämökillä taas onnistuu

Summa summarum: puun kanto nököttää edelleen pihassa, sillä se oli raivaajan työkoneille liian suuri.

etätyö kesämäkillä - kaatunut puu
Kannon pilkkomisesta on jo tullut kuntoilulaji. Syvälle kallioon ja kivenlohkareisiin kietoutuneita puun juuria irrotellessa ja pilkkoessa nousee taatusti hiki pintaan.

Jatkamme käsin kannon pilkkomista. Internet-yhteys toimii nyt normaalisti. Auton avain on edelleen kateissa. Uusi tiskikone on asennettu ja se toimii hyvin.

Arki sujuu siis jälleen rutiinilla ja rauhallisesti. Miten sinun etätyösi kesällä on sujunut?

Sini

hyvinvointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *