Kiinnitetty postaus

Taas meillä karsitaan tavaraa – nyt kesämökillä

Karsitaan tavaraa on hokema, joka toistuu nyt mökillämme päivittäin. Lohdutuksena ajattelen, että olen trendien aalloilla, onhan kyse  tavaroiden karsimisesta, kierrätyksestä ja minimalistiseen tavaramäärään pyrkimisessä.

Tavarapaljoutta katsoessa olen miettinyt, miten hölmö ihminen onkaan kerätessään tavaraa ympärilleen. Ja mikä rahamäärä niihin on sitoutunut. Toisaalta tavarat kertovat tarinaa eletystä elämästä. Mitä olemme arvostaneet missäkin elämänvaiheessa. Sillä arvostamaansa tavaraa ei helpolla heitä pois.

Karsitaan tavaraa
Tavaroiden karsiminen vaatii sekasotkun sietämistä jonkin aikaa.

Jo vuosia olemme todenneet, että kaikki paikat ovat täynnä tavaraa, jota taatusti emme tule tarvitsemaan. Puheeksi se on yleensä jäänyt, sillä perheessämme on jäseniä, joiden mielestä mitään ei kannata heittää pois. Siivoaminen vain sotkee kaiken, eikä kukaan löydä sen jälkeen mitään mistään.

Varastot täyttyivät huippuunsa, kun reilu vuosi sitten muutimme pois omakotitalosta. Suurin osa siellä varastoissa olleista tavaroista kulkeutui mökille. Osin siksi, ettei ollut aikaa ja tilaa käydä niitä läpi. Osin siksi, että ”tavaroita saatetaan tulevaisuudessa tarvita”. Niinpä meillä on mökillä lukuisia työkalupakkeja, ruohonleikkureita, vesiletkuja, polkupyöriä, valaisimia, mattoja jne.

Tänä kesänä saimme viimein puhtia varastojen siivoamiseen. Osasyynä tosin oli se, että kaikki varastot alkoivat olla kattoa myöten täynnä.

Voi miten mielenkiintoista homma onkaan. Tavaroiden karsinnassa näkee, miten maailma on kehittynyt kolmen viimeisimmän vuosikymmenen aikana. Lankapuhelimen johtoja (noin 30 metriä) ei todellakaan tarvita. Ei myöskään vuotavia vesiletkuja, rikkinäisiä pumppuja, vanhoja taskulamppuja jne.

Oma tarinansa on erilaiset sähköjohdot ja -pistokkeet, latureiden johdot jne. Jännää, ettei ladattaviin laitteisiin saada yhteneväisiä latausjohtoja ja -pistokkeita.

Kostuneita eristeitä löytyi pihan perällä olevasta varastosta.

Kun varastoja on useampia tontin eri puolilla, niihin näkyy kerääntyneen päällekkäisiä tavaroita. Erilaisia hyllynkannattimia, saranoita ja koukkuja löytyy kiitettävä määrä, kun kaikki saatiin samaan laatikkoon.

Tavaroiden karsiminen on uuvuttavaa

Helpointa olis  jos joku toinen sen tekisi. Silloin ei olisi tunteita mukana. Kun homman tekee itse, lähes jokaisesta tavarasta tulvii muistoja. Kovin helposti jää miettimään, josko sittenkin pitäisi tavaran tallessa.

Enää en jää miettimään, vaan heitän tavaran surutta pois. Sen olen oppinut, ettei tavaroiden hamstraajaa kannata päästää näihin hommiin ollenkaan. Aikaa vaan kuluu, eikä mitään ylimääräistä löydy!

Projekti karsitaan tavaraa jatkuu vielä pitkään

Niin selkeää ja elämää helpottavaa.

Mutta jo nyt on ihanaa, kun tavarat mahtuvat kauniisti hyllyihin. Ja vieläpä niin, että kaikki on selkeästi näkyvissä.

karsitaan tavaraa
Monetko kumisaappaat tarvitaan?

Vielä pitää miettiä, mikä on tarpeellinen määrä kumisaappaita kesämökillä. Meillä niitä näkyy olevan reilusti toistakymmentä paria (perheessämme on kuusi aikuista ja yksi taapero).

Oletko sinä onnistunut vähentämään turhaa tavaraa?

Sini

Lue lisää

Siivousta, karsimista ja pakkausta ennen muuttoa

Vasta maaliviivalla tajusin kuinka muutto olisikin pitänyt tehdä

puheenaiheet
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *