Tanssii Tähtien Kanssa 2021 -kausi on mielenkiintoinen kattaus

Tanssii Tähtien Kanssa on television suosituimpia ohjelmia. Viime vuonna yli miljoona katsojaa kokoontui sunnuntai-iltaisin television ääreen katsomaan tätä tanssiohjelmaa. Tanssii Tähtien Kanssa 2021 -kausi tuo tanssiparketille mielenkiintoiset tähtioppilaat.

tanssii tähtien kanssa 2021 parit
Tanssii Tähtien Kanssa 2021 parit. Kuva MTV3 , kuvankäsittelija Onni Ojala.

Tanssii Tähtien Kanssa 2021 on tämän suosikkiohjelman 14. kausi, joka alkaa MTV3-kanavalla sunnuntaina 29.8. tähtiparien esittelyjaksolla. Viikkoa myöhemmin alkavat livelähetykset tansseineen. Sunnuntain lähetykset työllistävät reilut 100 ammattilaista. Harva on varmaan miettinyt, miten suuri työllistävä vaikutus tällä hyvän mielen ohjelmalla on.

Vappu Pimiä ja Mikko Leppilampi toimivat juontajina tänäkin vuonna. Heille molemmille tämä on kymmenes juontajakausi. Tuomarikonkareina toimivat Helena Ahti-Hallberg, Jukka Haapalainen ja Jorma Uotinen. Jormaa voi pitää Tanssii Tähtien Kanssa -konkarina, sillä hän on ollut alusta alkaen mukana.

Vappu Pimiä ja Mikko Leppilampi
Vappu Pimiä ja Mikko Leppilampi jatkavat juontajina.

Tämän vuoden uutuutena on kaksi kertaa viikossa Mtv-palvelun Tanssikupla-ohjelma, jossa seurataan kulissien tapahtumia, raotetaan tanssiparien harjoituksia, tanssijoiden arkea ja elämää jne.

Jorma Uotinen ja Helena Ahti-Hallberg
Jorma Uotinen on ollut alusta asti tuomarina. Helena Ahti-Hallberg  oli aluksi tähtiopettaja ennen tuomariksi siirtymistä.

Naiselo pääsi haastattelemaan infotilaisuudessa kaikki Tanssii Tähtien Kanssa 2021 -parit. Kaksi tähtioppilasta ei päässyt paikalle infoon, koska he olivat altistuneet koronalle. Heitä sain haastatella videopuhelun välityksellä.

Jenni Poikelus ja Sami Helenius

Jenni poikelus ja sami helenius
Jenni Poikelus ja Sami Helenius Vapun haastateltavina.

Radiotoimittaja Jenni Poikeluksella ei juurikaan ole tanssikokemusta, ellei lasketa tanssillisia jumppatunteja ja nuoruuden Spice Girls -faniryhmän harjoittelua.

– Päätös lähteä ohjelmaan oli helppo. Sitä ei tarvinnut pitkään miettiä. Haluan nähdä, mihin kroppani taipuu. Haluan oppia tanssimaan. Jännitän, miten selviä tanssikengillä liikkumisesta, kun en normaalisti käytä korkokenkiä. Odotan ehkä tangoa eniten. Toisaalta nopearytminen jive vähän jännittää, kertoo Jenni.

Sami Helenius ei ota paineita viime vuoden voitosta. Sami kehuu Jennin intoa, iloa ja huumorintajua.

– Sellaisella asenteella mennään parhaimmillaan pitkälle, Sami uskoo.

Kari Kanala ja Claudia Ketonen

kari kanala ja claudia ketonen
Kari Kanala ja Claudia Ketonen Mikon haastateltavana.

Kirkkoherra, pappi Kari Kanala tunnustaa, ettei hänellä ole juurikaan tanssikokemusta. Tosin vuosia sitten hän osallistui vaimonsa kanssa tanssii pappien kanssa -tanssitunneille. Se homma jäi lyhyeksi, koska Kari ei kokenut omaksi jutuksi askelten hieromista. No, tänä syksynä hän pääsee todenteolla hieromaan ja hinkkaamaan tanssiaskeleita.

– Kun minua kysyttiin tähän ohjelmaan, ajattelin, että nyt kaivellaan oppilaita laarin pohjalta. Tykkään heittäytyä uusiin tilanteisiin. Olen katsellut aikaisempien kausien ohjelmia. Tanssii Tähtien Kanssa on hyvän mielen ohjelma, joka tarjoaa kuplivuutta. Olemme olleet reilun puolitoista vuotta yhdessä yksin. TTK tarjoaa mahdollisuuden olla yksin yhdessä, katsojan kuuluvan yhteisöön, Kari puntaroi.

Claudia kuvailee Karia avoimeksi ja lämminhenkiseksi ihmiseksi, joka on innokas oppimaan uutta.

Kiti Kokkonen ja Marko Keränen

Näyttelijä Kiti Kokkonen on nuoruudessa tanssinut lähinnä yökerhoissa. Sitä vastoin aikuisiällä tanssiminen on jäänyt.

– Odotan tätä ainutlaatuista kokemusta. Minua on kerran aikaisemmin kysytty tähän ohjelmaan, mutta silloin se oli mahdotonta aikataulullisista syistä. Tosin syksynäkin aikataulu on tiukka, sillä harjoittelemme Marko Keräsen kanssa uutta revyytä. Sen vuoksi menemme tanssiharjoituksista revyyharjoituksiin ja olemme Markon kanssa enemmän harjoituksissa kuin kotona, nauraa Kiti.

TTK-kaudelta Kiti odottaa, että kunto nousee. Kun kysyn, mitä tanssia Kiti odottaa eniten, Marko uskoo, että Kiti pitää jivestä.

Markolle tämä kausi on kymmenes. Hän toteaa, että hänestä tuntuu kuin ympyrä sulkeutuisi: ensimmäisellä tanssiopettajakaudella Markolla oli partnerina Kristiina Elstelä, joka esiintyi myös Kiti Kokkosen kanssa Komediateatterin revyyssä, johon Marko oli tehnyt koreografiat.

Mikael Gabriel ja Tiia Elg

Tanssii tähtien kanssa 2021 miklu ja Tiia
Mikael Gabriel ja Tiia Elg

Rap-artisti Mikael Gabriel ei ole varma, onko häntä pyydetty aikaisemmin TTK-tähtioppilaaksi, koska pyynnöt menevät hänen tiimilleen.

– Nyt oli helppo suostua. Onneksi minulla on hyvä kunto, kiitos urheiluharrastusten. Lähden tietysti voittamaan! Haluan haastaa itseni. Katsotaan, miten pitkälle se vie. Vahvuuteni on esiintyjyys ja hurjapäisyys, Mikael toteaa.

Tiia on toinen uusista tanssiopettajista. Hän odottaa innolla uutta kokemusta. Hän kehuu Mikaelin ominaisuuksia, joiden ansiosta hänestä on tullut iso artisti.

Krista Siegfrids ja Anssi Heikkilä

Tanssii tähtien kanssa krista ja Anssi
Krista Siegfrids ja Anssi Heikkilä

Laulaja, lauluntekijä Krista Siegfrids hehkuu intoa, kun häntä pyydettiin tähtioppilaaksi.

– Tämä on unelmaprojekti. Kun minua kysyttiin tähän, mieheni kannusti minua osallistumaan. Tarkistin vielä, voiko äiti auttaa vauva-arjessa. Näin päätimme muuttaa ohjelman vuoksi Amsterdamista Suomeen. Rakastan tanssimista. Tämän ohjelman myötä saan tanssia joka päivä, hehkuttaa Krista.

Vaikka Kristalla on tanssi- ja telinevoimistelutaustaa, paritanssit ovat hänelle uutta. Krista uskoo, että telinevoimistelusta voi olla apua tanssissa, koska hän on oppinut hallitsemaan vartaloaan. Hän odottaa innolla, että pääsee oppimaan uutta.

Anssi kiittelee tähtioppilaansa positiivista ja innostunutta asennetta.

Aki Riihilahti ja Katri Mäkinen

Tanssii tähtien kanssa 2021 aki ja katri
Aki Riihilahti ja Katri Mäkinen

Aki Riihilahti oli aikoinaan menestyneimpiä, suomalaisia jalkapalloilijoita. Hän rakastaa voittamista niin, ettei anna edes lastensa voittaa lautapeleissä.

– Ei kannata lähteä mihinkään mukaan, jos ei halua tehdä tosissaan. Minulla ei ole mitään tanssillista taustaa, mutta haluan oppia jotain uutta. Olen valmis treenaamaan paljon ja olen nopea oppimaan. Minua on kysytty tähän aikaisemminkin, mutta silloin en voinut osallistua. Nyt oli oikea hetki. Minulla oli tunne, että tarvitsen jotain muutakin kuin työtä, sanoo Aki.

Katri on erittäin tyytyväinen tähtioppilaaseensa. Molemmilla on tahto voittaa, treenata uupumatta ja pitää hauskaa.

Viivi Huuska ja Matti Puro

Ohjaaja-valokuvaaja Viivi Huuska toteaa olevansa kunnianhimoinen.

– Tanssi on kuulunut aina elämääni. Nuoruudessa halusin ammattitanssijaksi. Tanssivuosista on aikaa 10 vuotta, eikä paritanssi ole tuttua. Ennen en ollut kiinnostunut tanssin tekniikasta. Suhtaudun tähän avoimin mielin. On suuri kunnia, että pääsin Matin oppiin.  Odotan tummanpuhuvia, tunteikkaita tansseja: tangoa ja rumbaa. Sitä vastoin nopeat tanssit, esimerkiksi jive ja samba vähän jännittävät.

Matti kiittelee Viivin innostusta ja kunnianhimoa. Viivin vahvat visiot lupaavat hyvää, uskoo Matti.

Ernest Lawson ja Anniina Koivuniemi

tanssii tähtien kanssa erkku ja anniina
Ernest Lawson ja Anniina Koivuniemi

Näyttelijä, juontaja Ernest Lawson ei ole ollut edes nuoruudestaan tanssijatyyppi. Diskossa ja yökerhossa hän istui takaseinustalla juttelemassa, kun muut tanssivat.

– Kun minua pyydettiin mukaan, mietin hetken. Kun olen katsellut aikaisempien kausien oppilaita, olen ihaillut kilpailijoiden kasvutarinoita, taitojen kehittymistä. Haasteellisimmiksi tansseiksi koen nopearytmiset jiven ja pasodoble, Ernest sanoo.

Vaikka Ernestillä ei ole tanssikokemusta, on hänellä vahvuutena rytmitaju – hän soittaa rumpuja.

Anniinalle tämä kausi on ensimmäinen, mikä jännittää häntä. Hän toteaa, että tanssiharjoitusten myötä jännitys todennäköisesti häviää. Tanssipariaan Anniina pitää mukavana, hauskana ja miellyttävänä.

Sita Salminen ja Aleksi Seppänen

tanssii tähtien kanssa sita ja aleksi
Sita Salminen ja Aleksi Seppänen

Somevaikuttaja, kirjailija, podcastaaja Sita Salminen kertoo tanssineensa nuorena hiphopia.

– Olin seurannut Veronica Verhon ja Miisasin kausia ja haaveillut TTK:sta. Kun tänä vuonna minua kysyttiin ohjelmaan, minun oli helppo suostua. Paritanssit ovat minulle uusi aluevaltaus. Odotan innolla tulista, maskuliinista voimaa huokuvasta pasodoblea, Sita toteaa.

Aleksi odottaa, että ensi viikolla he pääsevät tositoimiin. Hänelle ja Sitalle on syntynyt vahva tiimihenki.

Waltteri Torikka ja Kia Lehmuskoski

tanssii tähtien kanssa waltteri ja kia
Waltteri Torikka ja Kia Lehmuskoski

Ooppera- ja konserttilaulaja Waltteri Torikan tanssitausta rajoittuu tanssimalla nuorena hiphopia Tampere-tv:n ohjelmassa.

– Tähän oli helppo suostua. Tunnemme Kian kanssa entuudestaan. Olemme jossain kotibileissä tanssineet. Odotan innolla sambaa ja rumbaa, mutta samalla myös jännitän niitä eniten. Vakiotanssiliikkeitäni ovat ”hyppynaru”, ”bussikuski” ja ”ostoskärryt”, nauraa Waltteri.

Kia kehuu Waltterin innokkuutta, karismaattisuutta ja lämminhenkisyyttä.

Kristo Salminen ja Saana Akiola

Näyttelijä Kristo Salminen tunnetaan teatterin lavoilta ja elokuvista – ei niinkään tanssimisesta. Tosin hänen vahvuuksiinsa kuuluu, että hän on opettanut Teatterikorkeakoulussa taistelulajeja, mm. miekkailua.

– Suostuin heti, kun minua pyydettiin ohjelmaan. 30 minuutin jälkeen tuli epäilys, suostuinko juuri johonkin tanssiohjelmaan. Koin kauhunhetken. Kyllähän minulla koordinaatio on kunnossa, mutta musiikki on iso hyppy tuntemattomaan.  Teen asioita täysillä tai en tee mitään. Tanssissa mennään täysillä, vaikka seinään, Kristo nauraa.

Saana pitää Kristoa hurmaavana ja huumorintajuisena. Ensimmäisellä opetuskaudellaan Saana teki koreografiat valmiiksi ennen harjoitusta. Silloin hän oppi, ettei niin kannata tehdä, koska hän ei tiedä tanssioppilaan taitoja. Nykyisin hän suunnittelee koreografiat vähitellen, pitkin harjoituspäiviä.

Elina Gustafsson ja Ansku Bergström

elina gustafsson ja ansku bergström
Elina Gustafsson ja Ansku Bergström

Tämän kauden uutuuksiin kuuluu, että yksi pareista on samaa sukupuolta. Nyrkkeilijä Elina Gustafsson yhdessä Anskun kanssa on tekemässä historiaa.

– Suostuin heti, kun kuulin, että Ansku olisi opettajani. Tanssista en tiedä mitään, mutta Ansku opettaa minua. Luotan häneen. Nyrkkeilijänä minulla on rytmitajua, samoin minulla on kilpailuvietti, Elina hehkuttaa.

Ansku kertoo, että ensin hän epäili, tuoko sama sukupuoli ”roolien” kautta haasteita. Ansku kertoo, että hän on ratkaissut asian niin, että viejä-vietävä -roolit vaihtelevat eri tansseissa. Hän uskoo, että luvassa on aikamoinen show.

Kaisa

Lue myös viime loppukauden postaus Dramaattinen käänne Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa

kulttuuri
Kommentit (4)
 1. Mitä jos Ttk kokoaisi kaikki EKANA pudonneet (heitä olisi noin 14) kimppaan? He saisivat uuden mahdollisuuden näyttää taitonsa keskinäisessä kilpailussa.

  1. Hei Mari, kiitos kommentistasi.
   Aika hauskan idean esitit. Täytyypä vinkata MTV:n porukalle.
   -Kaisa

 2. Elvi Honkanen
  19.9.2021, 20:40

  Voisko V. PIMIÄ HUUTAA vähemmän. Kova kalsea ääni. Häiritsee liikaa. Liikaa äänessä

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *