Lähimatkailu kuumimman sesongin ulkopuolella

Vaikka monilla meistä on kesäloma takana, kannattaa silti suunnata tutkimaan lähiseutuja. Lähimatkailu ilman ruuhkaa on nautinnollinen, koska mihinkään ei tarvitse jonottaa, ei tarvitse pelätä tartuntoja.

Ensimmäiselle loman jälkeiselle viikolle olin sopinut ystävän kanssa lähimatkailureissun. Tavoitteena oli pehmeä lasku arkeen.

Ajatuksena oli suunnata Tammisaareen ja Fiskarsiin. Olimme suunnitelleet matkan rungon, mutta halusimme jättää sopivaa väljyyttä, jotta voisimme myös improvisoida. Loppujen lopuksi matkasta tuli viiden pysähdyksen reissu.

Ensimmäinen pysähdys

Starttasimme matkaan aamuvarhaisella. Ensimmäinen pysähdys oli Lohja ja syynä kuuluisa St. Honore -kahvila. Tämän kahvilan herkut ovat sitä tasoa, että ihmiset tulevat maistelemaan niitä vähän kauempaakin. Ihme kyllä, en ollut käynyt täällä, vaikka olen todellinen herkkusuu.

Lähimatka st honore
Nautimme aamukahvit Lohjan St. Honore -kahvilassa.

Pysähdys 2

Lähimatka tammisaaren kirkko
Tammisaaren kirkko on sympaattinen.

Tammisaari oli toinen pääkohteistamme.
Tammisaari on pieni, viehättävä kaupunki. Siisti satama-alue, viehättävät, vanhat puutalot ja kapeat kujat ovat ehkä tutuinta Tammisaarta. Torin laidalla on pari kivaa kahvilaa: Carl de Mumma ja Cafe Schjerfbeck.

Kävelimme kävelykadulla (pientä shoppailua), kävimme kirkossa, kolusimme pari kirpparia ja ennen kaikkea nautimme kiireettömästä kesäpäivästä. Missään ei ollut ruuhkaa.

Harmillista, että Helene Schjerfbeck Elämä ja taide -näyttely oli väliaikaisesti suljettu. Schjerfbeck on yksi lempitaiteilijoistani.

Lähimatkailu tammisaari
Tammisaaren kujilta oli kiva piipahtaa muutamaan kauppaan.
Lähimatka tammisaaren satama
Tammisaaren satama-alue on siisti.

Sitten oli tarkoitus kääntää auton nokka kohti Fiskarsia. Miten sitten kävikään?

Pysähdys 3

Tammisaaresta lähdettäessä käännyin väärästä kohdasta (minä ja suunnistustaitoni 😅) ja niinpä olimmekin Hanko-tiellä. Eihän siinä mitään: mennään Hankoon.

Lähimatkailu hanko
Hangon hiekkaranta oli autio.

Olin nähnyt kesän aikana tuttujen some-päivityksiä Hangosta. Tungosta. Nyt tilanne oli toinen. Vaikka sää oli kesäinen, Casinon luona oleva hiekkaranta oli autio. Hassuttelimme kuvaamalla toisiamme, kun kukaan ei ollut katselemassa.

Kiertelimme kauppoja, mutta mitään ei tarttunut mukaan.

Olimme ajatelleet syödä Hangossa, mutta emme halunneet meille tuttuihin paikkoihin.

Pieni googlettelu ja löysimme Elvan Bistro -ravintolan. Se olikin hyvä löytö: laadukasta ruokaa ja miellyttävä palvelu. Siis ihan parasta just tuohon hetkeen.

Lähimatka elvan
Hangon Elvan-ravintola oli hyvä löytö.

Pysähdys 4

Päivällisen jälkeen jätimme Hangon ja suuntasimme Fiskarsiin. Olimme katsoneet netistä, että tuolloin liikkeiden piti olla auki klo 20 saakka. Ehtisimme siis nähdä ruukkikylän liikkeitä. Niinhän sitä luuli. Suurin osa liikkeistä oli kuitenkin kiinni jo ennen kello seitsemää. Hmm.

Lähimatkailu fiskars
Fiskars on idyllinen kylä.
Lähimatka fiskarsin taidenäyttely
Onoman kesänäyttelyn taideteokset olivat sielunruokaa.

Piipahdimme Onoman kesätaidenäyttelyssä auki 12.9.2021 saakka).
Katselimme kaupat, jotka olivat auki ja kuljeskelimme kylän kujilla.

Pysähdys 5

Viimeinen pysähdys oli Mustion Linna, sehän oli kotimatkamme varrella. Me molemmat olimme käyneet vuosia sitten Mustion Linnassa kuvauksissa (siis työhön liittyvissä kuvauksissa).
Koska ilta oli jo hämärtymässä, Linna oli kiinni. Emme myöskään jaksaneet syödä, koska Hangossa nautitusta päivällisestä oli kulunut vain alle 3 tuntia.

Lähimatka mustion linna
Katselimme puutarhaa ja napsimme kuvia. Päätin, että tänne tulen vielä joskus syömään.

Olimme matkalla 14 tuntia. Näimme ja koimme paljon niin, että tuntui kuin olisimme olleet matkalla pari päivää. Ihanan virkistävä reissu. Voin suositella tällaisia pyrähdyksiä lähialueelle.

Kaisa

Lue myös

Tuusulanjärven taiteilijakodit – kurkistus 100 vuoden taakse

Muutamat Loviisa-vinkit

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *