Naiselo testaa: purentalihasten hieronta

Purentalihasten hieronta? Siis mitä? Miten se tehdään? Mitä hyötyä siitä on? Miltä se tuntuu? Otimme selvää ja testasimme purentalihasten hierontaa.

Purentalihasten käsittely auttaa silloin, kun vaivana on hampaiden narskuttelu tai kun leuan jännittämisestä ja hampaiden yhteen puremisesta on tullut tiedostamaton tapa reagoida esimerkiksi jännitykseen tai stressiin. Hampaiden narskutus eli bruksismi on yleinen tapa, ja se voi vaurioittaa hampaita ja aiheuttaa mm. purentalihasten väsymistä, lihaskireyttä ja päänsärkyä. Bruksismi on tahdosta riippumatonta ja vahvasti perinnöllinen ominaisuus, jota ainakin stressi, runsas tupakointi ja kahvin tai alkoholin juominen sekä esimerkiksi uniapnea pahentaa. Yöllinen hampaiden narskutus heikentää herkästi unen laatua.

Purentalihashieronta
Kuva Malmin hierontapiste

Hoito ja testipaikka

Purentalihasten käsittely, Malmin hierontapiste, Helsinki

Lupaus

Purentalihasten hieronta rentouttaa lihaksia sekä helpottaa jännitystiloja ja kipuja. Purentalihasten jännitystilojen helpottuminen vaatii yleensä useamman käynnin.

Hinta ja kesto

65 euroa / 60 min, ensimmäinen käynti 75 e / 75 min

Miten hoito tehtiin?

Hoito aloitettiin niin, että hieroja käsitteli purentalihaksia suun sisältä käsin hanskat kädessä. Hieroja liu’utti sormia ylä- ja alaleukaa pitkin kohtiin, joita hän sitten painoi voimakkaammin ja joiden hierontaa saattoi itse osallistua esimerkiksi avaamalla ja sulkemalla suuta hierojan ohjeiden mukaan. Hieroja paineli leukaperissä ja poskissa sijaitsevia lihaksia myös ulkopuolelta ja hieroi perinteisemmällä tyylillä kaulan ja niskan alueen lihaksia sekä kallonpohjaa. Hoidon lopuksi hieroja antoi ohjeet, joiden avulla purentalihaksia voi itse rentouttaa.

Purentalihashieronta
Kuva Malmin hierontapiste

Miltä tuntui?

Hieroja käsitteli suun aluetta rauhallisin ja varmoin ottein, joten tunsin olevani hyvissä käsissä eikä hoito missään vaiheessa tuntunut epämiellyttävältä. Hieroja myös kertoi koko ajan, mitä hän teki ja miksi. Suun sisältä hieroessa hieroja löysi makean kipeitä kohtia, mutta missään vaiheessa hoito ei sattunut, eikä sen kuulemma kuulukaan sattua. Kaulan, niskan ja kallonpohjan käsittely tuntui ihanan rentouttavalta.

Yllättävää

Ajatus siitä, että joku työntää sormen suuhun ja käsittelee alueita suun sisältä ei tunnu välttämättä kivalta, mutta hoito oli hyvin miellyttävä ja tuntui tehokkaasti vapauttavan jumiutuneita lihaksia. Purentalihasten käsittelyä tekevät henkilöt sanovat, että maskin käyttö on selvästi lisännyt kasvojen alueen jännittämistä, ja ihmiset kärsivät entistä enemmän purentalihasten kireydestä ja sen seurannaisvaikutuksista. Nykyään hoitoon osataan onneksi hakeutua entistä paremmin. Myös hammaslääkärit ovat havahtuneet ohjaamaan potilaitaan purentalihasten käsittelyyn. Hampaita suojaa narskuttelulta tehokkaimmin yksilöllisesti muotoiltu purentakisko, mutta se ei sinänsä poista hampaiden yhteen puremista, joten kiskon kanssakin voi käydä niin, että purentalihakset joutuvat koville.

Hoidon jälkeen

Olo oli hoidon jälkeen kevyt ja rentoutunut. Leukaperät, posket ja kasvojen alue tuntui kevyeltä. Niska oli vetreä ja pään kannattelu tuntui tavallista helpommalta. Hoito oli todella rentouttava, sillä kotiin päästyäni nukahdin ja nukuin tavallista sikeämmät päiväunet. Myös seuraavien öiden uni oli virkistävämpää ja syvempää kuin aiemmin. Hoito selvästi laukaisi joitakin syviä ja pitkään jatkuneita jännitystiloja, ja aion ehdottomasti mennä hoitoon uudelleen.

Anna Tuomikoski

hyvinvointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *