Palasaippua tai -sampoo, joko ostit?

Palasaippua tai  -sampoo on tämän hetken hittituote. Suosiota siivittää ekologisuus, luonnollisuus ja ilmastonmuutos. Sopivuus omalle iholle tai hiuksille on kuitenkin hyvä muistaa valinnoissa.

Ekologisuutta saadaan, kun tärkeät ainesosat voidaan pakata pieneen tilaan ja ennen kaikkea ilman vettä. Näin tuotteesta tulee pieni, kevyt kuljettaa ja hiilijalanjälkikin pienenee. Pala pakataan yleensä kierrätyskartonkiin, ilman muovia. Osa paloista on biohajoavia.

Pieni pala sampoota tekee usein sen, mihin tarvitaan kaksi pullollista nestemäistä sampoota. Vaikka palojen yhteydessä puhutaankin usein palasaippuasta, niin kaikki palat eivät sisällä saippua lainkaan.

Hennoille hiuksille pehmeyttä lupaa Garnier Solid Shampoo Softening 5,90 e. KMS Add Volume Solid Shampoo kosteuttaa ja korjaa normaaleja ja kuivia hiuksia, 26,50 e. Herkälle päänahalle sopii Lavera Bio Shampoo Bar Moisture & Care 9,90 e.  Hedelmäisen tuoksuinen Faith in Nature Dragon Fruit Shampoo Bar 7,50 e.  Keskellä Foamie Shampoo Bar Aloe You Vera Much, joka kosteuttaa kuivia hiuksia 6,90 e. Vasemmalla alhaalla Yves Rocher Le Shampooing Solid Brillance, joka antaa kiiltoa ja pehmeyttä 9,90 e. Kasvojen puhdistukseen heleyttävä Nivea Magic Bar Radiance Cleansing -kasvosaippua 8,90 e, jolla on luonnonkosmetiikkasertifikaatti! Oikealla Davines Love -palasampoo karheille ja pörröisille hiuksille 25 e. Tuotteet saatu testiin.

On tärkeää, että pidät huolta palan hygieenisyydestä. Käytä palaa aina puhtain käsin ja turvallisinta olisi, jos jokaisella olisi omat henkilökohtaiset tuotteet.

Valitse palasaippua tai -sampoo ihosi tai hiustesi mukaan

Jo nyt valikoimat ovat yllättävän runsaita. Kasvopuhdistussaippuoita on eri ihotyypeille ja myös kuorintaan. Jotta saippua ei kuivattaisi ihoa, olisi sen pH-arvon oltava lähellä ihon omaa arvoa. Kovin harvassa palassa tämä tärkeä tieto mainitaan.

Sampoopaloissa on jo vaihtoehtoja hennoille, paksuille, huonokuntoisille jne. hiuksille. Hiustenhoitoainepaloja on vielä maltillisemmin, mutta niitäkin löytyy.

Olen kokeillut useampia palasampoita, mutta aivan vielä en niihin ole innostunut. Jotkut sampoopalat eivät oikein pureudu hiuksiin, joissa on paljon muotoiluaineita. Toki ne pesevät hiukset puhtaiksi, mutta vaahdotus/huuhtelukertoja joutuu tekemään useamman kerran kuin normisampoolla. Siihen se ekologisuus sitten katoaakin.

Veikkaankin, että kätevimmillään nämä palat ovat reissussa tai treenikassissa. Joka päiväiseen käyttöön en niitä ainakaan vielä innostu ottamaan. Ehkä olen liian vanhanaikainen tai tuotteiden taso ei ehkä vielä päihitä niitä, joihin ihoni tai hiukseni ovat tottuneet. Mutta en todellakaan tyrmää näitä. Hyviä vaihtoehtoja.

Palasaippuat ovat olleet koko ajan isojen brändien tuotevalikoimissa. Arjessa oman hajuvedentuoksuinen palasaippua on kätevä. Iho tuoksuu vienosti lempihajuvedeltä. Chanel juhlistaa 100-vuotista historiaansa Chanel Factory 5 -kokoelmalla, jonka No 5 The Soap -saippua myytiin jo loppuun useimmissa paikoissa. Tuote saatu testiin.

Käytä palaa näin

Pese ensin kätesi. Pyörittele sitten palaa kostein käsin kämmenissä, jolloin siitä irtoaa tuotetta tai vaahtoa käsiin. Hieraise kämmeniä vastakkain ja levitä iholle tai kosteisiin hiuksiin. Pese normaaliin tapaan ja huuhtele.

Huuhtaise pala käytön jälkeen ja aseta se puhtaaseen, kuivaan paikkaan.

Joidenkin palojen mukana voi ostaa sille oman säilytysrasian. Kun rasiat ovat erilaisia, muistat paremmin mikä pala on kasvoille, mikä vartalolle, hiusten pesuun tai hoitoon. Molemmissa näissä rasioissa on saippua-alusta,joka on hieman koholla rasian pohjasta. Tuotteet saatu.

Jos olet lähdössä pienen matkalaukun kanssa reissuun, niin lohkaise veitsellä pieni pala vaikka pieneen minigrippussiin. Näin pääset matkaa todella pienin matkavarustein.

Oletko jo kokeillut tai ottanut palat käyttöön?

Mitä mieltä olet?

Sini

Sinua voisi kiinnostaa myös

Keli viilenee, nyt on hyvä aika vaihtaa öljyt – iholle

Olisiko clean beautysta apua täydellisen voiteen etsinnässä?

hyvinvointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *