Tanssii Tähtien Kanssa – ensimmäinen pudotus

Tanssii Tähtien Kanssa -kauden ensimmäinen pudotus sai aikaan kihelmöintiä studiolla eilen. Yksi pari joutui jättämään kisan.

Tanssii Tähtien Kanssa -kisassa osallistujien taso on kova. Ilmiselvästi näyttelijäosallistujilla on taito luoda tunnelmaa. Kun tunnelma on kohdallaan, se vetää katsojan mukaan, ja jopa tuomarit tuijottavat askelia tavallista lempeämmin. Toki he tuntuivat näkevän kaiken.

Kulisseissa tapahtuu paljon ennen esityksen alkamista. Tanssijat, opettajat, tuomaristo Helena Ahti-Hallberg, Jukka Haapalainen ja Jorma Uotinen sekä juontajat Vappu Pimiä ja Mikko Leppilampi meikataan ja kammataan jo hyvissä ajoin.

Meikkaajat ja kampaajat valvovat jokaista hetkeä ja ovat heti paikalla, jos hikeä pukkaa liikaa pintaan.

Yleisö ja lehdistö pääsevät paikalle reilut puoli tuntia ennen ohjelman aloitusta. Myös taitava Sami Pitkämön orkesteri ja solisti Johanna Försti saapuvat paikalle.

Jotta tunnelma olisi katossa jo esityksen alkaessa, yleisöä lämmitellään hyvällä musiikilla, ja kyllä me eilenkin tanssimme paikoillamme sen tahdissa.

Helena Lindgren kertoi seuraavansa kiinnostuksella Ernest Lawsonin etenemistä kisassa. Hänen taitavuutensa on iloinen yllätys.

Katsomossa nähtiin jokaista kautta seuraamassa olleet Aira Samulin ja Helena Lindgren. Myös Lenita Airisto, Baba Lybeck ja Sami Sykkö olivat paikalla.

Vaikka televisiota katsellessa näyttää, että tanssijat ovat lavalla kaksin, näin ei ole. Tanssijoiden ympärillä juoksee kuvaaja ja myös kaksi pitkävartista kameraa kuvaa melko läheltä koko ajan tanssijoita.

Illan paras esitys

Näinkin voi tanssiparketilla liikkua! Erkku Lawson ja Anniina Koivuniemi eläytyivät täysillä sympaattiseen esitykseensä. Se palkittiin 27 pisteellä.

Näyttelijä Ernest Lawson ja Anniina Koivuniemi hurmasivat tuomariston ja yleisön ihanalla tarinallaan, jonka Ernest oli ideoinut, ja ensimmäistä kertaa opettajana oleva Anniina luonut tanssiksi. Jo toisen kerran he saivat illan korkeimmat pisteet ja olivat illan paras pari. Naiselo veikkaakin parin olevan mukana kisan loppukahinoissa.

– Tänään tuli suorassa esityksessä kauden paras veto! Kompuroin hieman harjoituksissa, mutta nyt meni hyvin, Ernest iloitsi haastattelussa. Vaikeinta hänelle on treeneissä ollut, kun joutuu olemaan kaukana omalta mukavuusalueeltaan.

Hyvän vedon taustalla on kova harjoittelu. Erkku kertoo tienneensä, että tanssiminen on monipuolista. Hän haluaa oppia kaikki mukana olevat tanssit.

Eläytymisen taiturit

Rauhallisen tunnelmallinen wieninvalssi herätti katsomossa ihastunutta huokailua. Niin kaunista ja koskettavaa. Esitys nappasi 27 pistettä.

Näyttelijä Kiti Kokkonen ja Marko Keränen myönsivät molemmat jännittäneensä ennen esitystä. Kiti paljasti, että esiintyminen ilman roolia, omana itsenään, on hänelle uutta.

– Marko on sankarini. Hänen ansiostaan uskallan olla lavalla oma itseni. Markon opissa on ihanaa, hän osaa opettaa minua juuri oikein. On hienoa oppia uusia asioita, vaikka treenaaminen onkin rankkaa.

Ahkerasti 4-5 tuntia päivässä harjoitteleva pari toivookin tanssimatkansa jatkuvan pitkään. Matkan jatkumista jännitti katsomossa myös Kitin äiti, näyttelijä Titta Jokinen. 

Tuomaristo kehui parin eläytymistä tarinaan, Kitin kauniita käsiä ja parin kiireetöntä siirtymistä tanssiaskelissa. Jorma Uotinen hehkutti, kuinka Kiti kosketti tanssillaan hänen sieluaan!

Aitoa lavatanssitunnelmaa

Tanssii Tähtien Kanssa
Tango sopi täydellisesti Kristo Salmiselle ja Saana Akiolalle. He ilmensivät Onnen maa -tangollaan hurmaavasti suomalaista sielunmaisemaa tanssilavalla. 

Näyttelijä Kristo Salminen ja Saana Akiola olivat uskottavasti lavatansseissa. Komea pari, jonka tanssi oli kokonaisuus, joka piti otteessaan. Kristo kiittelikin Saanaa vuolaasti.

– On etuoikeus oppia uusi taito ihmiseltä, joka tietää, mitä tekee ja osaa nyhtää sen minusta esiin. Tanssi on aina kiinnostanut minua, vaikka en olekaan tanssinut. Kun minua kysyttiin ohjelmaan mukaan, mietin viisi sekuntia ennen kuin vastakin kyllä.

Kristo kertoi muistavansa askeleet, mutta muuten hän on tanssissa aivan itselleen vieraalla alueella. Hän on nauttinut hyvästä porukasta, itselleen valtavasta loikasta uuteen ja toivookin pysyvänsä kisassa mukana pitkään.

Upean hitaasti

Krista ja Anssi tanssivat upeasti hitaan valssin. Nocturno ol hyvä valinta musiikiksi ja esitys palkittiinkin korkeilla pisteillä. 

Laulaja, lauluntekijä Krista Siegfrids ja Anssi Heikkilä vetivät ensimmäisessä jaksossa vauhdikkaan shown. Nyt oli vuorossa hidas ja tunteellinen valssi. Kristalle epätoivonhetkiä aiheuttaneen valssin opettelussa vaikeinta oli tanssiasento ja viipyilevä hitaus.

– Olen enemmän nopea ja sähäkkä showmimmi. Mutta hyvin nyt sujui, olemme harjoitelleet paljon ja vedämme kaiken 150 lasissa.

Anssi kehui Kristan vahvaa treenimotivaatiota. Tuleviin tansseihin parilla on paljon ideoita. Katsomossa nähtiin kannustamassa myös Kristan komea, hollantilainen Rutger-puoliso. Umpirakastuneelta näyttänyt pariskunta on muuttanut Suomeen kilpailukauden ajaksi.

Krista kertoi, ettei hän ole paljoakaan treenannut tanssia, mutta kun kysyin, mistä hänen hyvä kehonhallintansa juontaa, Krista kertoi harrastaneensa telinevoimistelua nuorena.

Melankolisissa tunnelmissa

Waltteri Torikka ja Kia Lehmuskoski valssin pyörteissä. Waltteri sai hieman nuhteita huolestuneesta ilmeestään, jolle olikin syynä eläytyminen tarinaan.

Oopperalaulaja Waltteri Torikka ja Kia Lehmuskoski tanssivat melankolissävytteisen tarinan. Heitä hieman harmitti, etteivät onnistuneet avaamaan tuomaristolle ja yleisölle tarinansa tunnelmaa esittelyssä. Nyt tunnelmaa tulkinneista kasvojen ilmeistä tulikin tuomareilta sanomista.

– Vaikeinta on oppia tanssiaskeleet ja ryhti, mutta on suuri ilo löytää kehostaan uutta, kertoi Waltteri.

Kia sanoi, että Waltterin hyvä musiikin ymmärrys auttaa tanssissa ja askelten ajoituksessa. Jopa 28 tuntia viime viikolla treenannut pari laittaakin ensi viikolla esityksessään kunnon bileet pystyyn.

Tanssii Tähtien Kanssa -kisamatka päättyi

Tanssii Tähtien Kanssa
Kari Kanala ja Claudia Ketonen tanssivat cha chan.

Kari Kanala ja Claudia Ketonen joutuivat jättämään eilen hyvästit tanssiareenalle, vaikka Jorma Uotisen mukaan ”pastori pisteli parastaan”. Cha chan askeleet olivat tavoitteena, mutta aivan niitä ei Kari Kanala saanut sovitettua Tom Jonesin Sexbomb -musiikkiin. Hatun nosto hänelle heittäytymisen taidostaan.

tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa todella tanssitaan.
Toimittaja Jenni Poikelus ja Sami Helenius tanssivat jiven, jonka monipuolista liikemaailmaa ja Samin tekemää koreagrafiaa tuomaristo kiitteli. Pari paransi asemiaan tässä jaksossa. 

Mikael Gabriel ja Tiia Elg tanssivat jiven Elvis Presleyn Jailhouse Rockin tahtiin. Tanssi sujui nyt paremmin kuin ensimmäinen. 
Tanssii Tähtien kanssa
Sita Salminen ja Aleksi Seppänen hurmasivat cha challaan.

Aki Riihilahti ja Katri Mäkinen tanssivat cha chan. Kova treenaaminen näkyi tanssissa.

Elina Gustafsson ja Ansku Bergström saivan napakasta tangostaan kiitosta tuomareilta. Esitys piti otteessaan. Upea puvustus sopi teemaan.

Viivi Huuska ja Matti Puro tanssivat tulevaisuuden tangon. Viivin androgyyni puvustus ja meikki herättivät ihailua ja ihmetystä.

Joko olet löytänyt pareista omat suosikkisi?

Kaisa ja Sini

Lue myös

Tanssii Tähtien Kanssa -kausi alkoi upeasti

Esitykset näet täältä.

puheenaiheet
Kommentit (1)
  1. Kyllä tuomariston pitäis olla rehellisiä ja Kitin ja Markon tanssista, ei siinä ollut päätä eikä häntää, nuo tavalliset askeleet taitaa tavallinen tallaajakin. Tuomaristo vaihtoon heti.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *