Aineeton kauneudenhoito – mitä se on?

Tutustumiskurssi ja tuotteet saatu testiin.

Aineeton kauneudenhoito on toimiva vaihtoehto, jos rasvapurkkivarasto alkaa ahdistaa tai kaipaat kokonaisvaltaisempaa otetta kauneudenhoitoon. Kosmetiikka hoitaa perinteisesti ihon pintaa. Iho saa ravintonsa ruuasta verenkierron kautta. Ihon kiinteydestä vastaava sidekudos kaipaa jotain muuta pysyäkseen napakkana. Sidekudoshieronta, kasvojooga ja uutena kosmeettinen gua sha tulevat avuksi.

Kosmeettinen gua sha perustuu ikivanhaan kiinalaisen lääketieteen gua sha -hoitomuotoon, mutta lisäksi siinä hyödynnetään sidekudosmanipulaatiota ja lymfahierontaa. Tavoitteena on kiinteyttää ja kirkastaa ihoa sekä vähentää turvotusta. Aineeton kauneudenhoitomuoto parhaimmillaan.

Sormien ja lastan välille luodaan kevyt jännite, kun lastaa vedetään hellässti 45 asteen kulmassa kohti lymfapisteitä.

Yin Your Skin on Katja Kokon lanseeraama kosmettisen gua shan konsepti, jossa kasvoja käsitellään pintaa syvemmältä luonnonkivestä valmistetulla välineellä. Periaatteessa yksi lusikkamainen väline riittää, mutta taitojen edetessä välinevalikoimaa voi kasvattaa.

Kuulostaa monimutkaiselta, joten ilmoittauduimme Kaisan kanssa kolmen päivän mini gua sha -haasteeseen selvittämään, mistä oikeastaan on kyse.

Pikakaunistukseen vasemmalla Kuulas Gua Sha Jaderulla, sivelyn alle erittäin hienojakoinen, samettinen Sileä-kasvoöljy ja Lovi Gua Sha -kampa, jolla voidaan hoitaa myös hiuspohjaa.

Gua shassa ihoa käsitellään jade-, ruusukvartsi- tai bian-kivestä valmistetulla lastalla. Käsittely tehdään puhdistetulle iholle, jolle on levitetty hieman kasvoöljyä.

Ensin avataan dekolteen alueelta jännitykset sidekudoksesta, joka saa nesteet liikkeelle.

Sen jälkeen ihoa sivellään eri tekniikoin riippuen siitä, mitä hoidolla tavoitellaan. Gua shalla voidaan hoitaa kasvoja, dekolteeta, kaulaa, kaksoisleukaa, hiuspohjaa, purentalihaksia, napakoittaa suunympärysihoa, kirkastaa ja kohottaa silmänympärysihoa ja tasapainottaa stressiä ja energiaa.

Näin Katja Kokko kuvailee kosmeettisen gua shan vaikutuksia:

– vilkastuttaa ihon verenkiertoa, jolloin ihon solut ja kudokset saavat paremmin tarvitsemiaan happea ja ravinteita
– ihon väri heleytyy ja iho uusiutuu
– kuona-aineita sisältävät imunesteet virtaavat paremmin pois kudoksista, turvotus laskee kasvoilla ja silmien alla
– fibroblastisolujen toiminta aktivoituu,  iho napakoituu, silottuu ja vahvistuu
– ihon liikkuvuus paranee, joka on seurausta soluväliaineen notkistumisesta. Tällöin myös aineenvaihdunta paranee, koska se tapahtuu soluväliaineen läpi.
– rentouttaa hermostoa, kun se tasapainottuu, iho toimii paremmin ja kudoksilla on mahdollisuus korjata itse itseään.

Tältä aineeton kauneudenhoito tuntuu:

Sini: Olen tutustunut gua shaan jo aiemmin, mutta tämä tehokas minikurssi tuli todellakin nyt tarpeeseen. Olen sairastanut ”päiväkotiflunssaa” loman jälkeen. Se näkyy kasvojen nuutuneessa ihossa ja lurpahtaneissa piirteissä,

Gua sha on mainio oma hetki keskittyä itseensä ja rentoutua. Tämä sopii hyvin iltarauhoittumiseen ennen nukkumaan menoa. Kun teen tätä, en tee mitään muuta, vaan keskitän ajatukseni siihen.

On jännä, kuinka ihon sively, painelu ja kevyt pumppaus todellakin rentouttaa kasvojen pieniä lihaksia ja sidekudosta. Oikein tuntee myös sen, kun nesteet lähtevät liikkeelle. Vaikka käsittelimme vain dekolteeta, kasvoja ja hiuspohjaa, vessaan tuli asiaa yölläkin.

Ja kyllä, turvotus on poissa seuraavana päivänä. Iho näytää kirkkaammalta ja kuivat silmänikin tuntuvat paljon kosteammilta. Kasvojen piirteissä on hieman nostetta ja leukaperien buldogipussitkin näyttävät loivemmilta.

Sen huomasin, että tekniikka kannattaa opetella heti alkuun kunnolla, että malttaa sivellä, eikä runnoa ihoa liian voimakkaasti. Ja olenpa nyt sivellyt ja rentouttanut myös loukkaantuneen jalkani faskioita, jotka kiristelevät aika ajoin. Ainoa huono puoli tässä on, että alkuun se vaatii aikaa. Kun liikkeet rutinoituvat, aikaa kuluu tietenkin vähemmän.

Kaisa:

Tunsin entuudestaan gua shan periaatteen. Olin myös käynyt vartalon gua sha -hoidossa yli 10 vuotta sitten. Ennen Katjan minikurssia tunsin itseni turvonneeksi, kiitos liian vähäisen juomisen ja laiskan jumppaamisen.

Ensimmäisen session jälkeen kasvojeni iho hehkui terveellä tavalla. Minua janotti ja sain juosta vessassa tavallista useammin – jopa yöllä, mikä minulle on harvinaista.

Kun olin katsonut (ja tietysti myös käsitellyt dekolteeta, kasvoja ja hiuspohjaa) Katjan kaikki kolme opetushetkeä, ihoni näytti vieläkin paremmalta, hehku tuli sisältä, ei purkista. Yritin paneutua huolella tekniikkaan. Huomasin, että alussa painoin liian kovaa, kunnes Katja useaan kertaa muistutti hellästä otteesta ja verkkaisesta temposta.

Katjan opastusten jälkeen olen ottanut gua shan osaksi viikkorutiiniani. Katson (tai paremminkin kuuntelen) iltauutisia ja samalla käsittelen ihoani gua sha -välineillä. Teen tämän 3 kertaa viikossa noin 30 minuuttia kerralla. Otan aina jonkin osa-alueen tehokkaampaan käsittelyyn, mutta aloitan aina dekolteesta. Tämän lisäksi jaderullailen, kuten olen rullannut vaihtelevasti noin 15 vuotta.

En tiedä, kuvittelenko vai onko totta, että leukalinjani olisi hieman napakoitunut.

Vinkki

Rullaa kasvojen keskeltä ulospäin kevyesti.

Hätähousulle löytyy myös pikakaunistus eli ihon rullaaminen Jaderullalla aamuisin ennen ihonhoitotuotteiden levittämistä. Rullaus laittaa turvotuksen liikkeelle ja parantaa hoitotuotteiden imeytymistä.

Rullauksen voi tehdä myös ennen tai jälkeen gua shan. Rullausta ei tule tehdä tulehtuneelle ja herkälle iholle eikä iholle, jolla esiintyy epäpuhtauksia. Rullaus ei sovi myöskään couperosalle.

Gua shan tuloksia näkyy heti jo yhden hoidon jälkeen. Käsittelyitä pitäisi toistaa 1-3 kertaa viikossa, jotta tulos säilyy.

Gua sha ei sovi kaikille. Esimerkiksi tulehtunut iho, täyteaineet, flunssa, aktiivinen syöpä tai turvonneet lymfapisteet voivat olla esteenä.

Sini ja Kaisa

Sinua voisi kiinnostaa myös

Kasvojoogan uusi tuleminen

hyvinvointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *