Onko ystävä energiasyöppö?

Millainen on energiasyöppöihminen? Törmäsin kahvilassa yhteen kaveriini. En ollut nähnyt häntä ainakaan vuoteen. Erottuamme jäin miettimään, miksi en ollut soittanut tai muuten ollut häneen yhteydessä, vaikka hän oli useita kertoja lähestynyt minua sähköpostitse.

Kun lähdin kahvilasta, tunsin itseni voipuneeksi, vaikka kahvilaan mennessä olin energinen ja hyväntuulinen. Ajellessani kotiin pohdin voipumiseni syytä ja jopa tiettyä närkästymistäni.

Energiasyöppö kahvi

Yhtäkkiä tajusin syyn. Tämä kaverini on energiasyöppö, henkilö, joka vie energiaa tietyllä negatiivisuudellaan.

Lisäksi koen hänet takertujaksi, joka ei ”hyväksy”, että tapaan ystäviäni, kutsun heitä vierailulle, käyn heidän kanssaan teatterissa, elokuvissa tms. Tuon kahvitteluhetken aikana hän oli syyttävään sävyyn kysellyt, miksen lähde hänen kanssaan ulkomaille. ”Sinulla näyttää olevan aikaa kaikille muille”, hän huikkasi vielä erotessamme.

Toivottavasti kukaan ei koe minua, paljon puhuvaa ”duracelia” energiasyöpöksi. Me kaikkihan miellämme erilaiset ihmiset energiaavieviksi: jollekin se on puhelias ihminen, toiselle valittaja, kolmannelle takertuja. Tuo tuttavani on valittava takertuja – eli koen hänet tuplasyöpöksi.

Onko sinulla tällaisia energiasyöppötuttavia? Miten sinä olet käsitellyt heitä? Tapaatko entiseen tapaan vai oletko ottanut etäisyyttä? Olisi mielenkiintoista lukea teidän kokemuksistanne.

Kaisa

Me onnelliset ja yksinäiset?

Vieläkö osaat heittäytyä hetkeen?

Ilta-Sanomien energiasyöppö -artikkeli

hyvinvointi
Kommentit (2)
 1. Birgit Bulevardia-Cunttunen
  27.9.2021, 22:49

  Minun ystävätär on suorastaan triplasyöppö! Kahvilassa valitti, vilautteli ja oli lirutellut lainakenkiini! Kaikenlaista tallaajaa täällä onkin. Huikkasi minulle Ekbergistä lähtiessään kuole senkin mätänevä haaska. Hieman loukkaannuin.

  1. Hei, kiitos kommentistasi.

   Onpa sinulla erikoinen kokemus. Ei ihme, jos loukkaannuit.
   -Kaisa

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *