Kylätapahtumassa Haukivuorella

Kylätapahtumassa Haukivuorella oli aistittavissa toivoa tulevaan. Kyllä on ihanaa, kun ihmiset alkavat taas kokoontua yhteen ja puhaltaa samaan hiileen. Näin tuumailin, kun katselin elämäni ensimmäistä Haukivuori Cruising -tapahtumaa. Samaan aikaan kylällä vietettiin myös Savon radan -päivää, jossa vihdoinkin saatiin juna pysähtymään Haukivuoren asemalle.

kylätapahtumassa Haukivuorella
Kulkueessa oli mopoja, traktoreita, museoautoja, harrasteautoja, rekkoja ja paloautokin.

Itse asiassa kyseessä ei ollut iso tapahtuma, mutta sitäkin merkityksellisempi, ovathan lähes kaikki tapahtumat olleet jäissä täällä, kuten muuallakin maassa.

Kylätapahtuma Haukivuorella houkutteli paikalle asukkaita ja vierailijoita

Oli mukavaa tavata kyläläisiä, uusia vaapaa-ajan asukkaita, juoda kahvia kyläkaupan kahvilassa, ostaa paikallisia herkkuja torilta, nähdä tuo ajelu ja ”lättähattu”-juna.

kylätapahtumassa Haukivuorella
Lasten ja meidän aikuistenkin iloksi paikalla oli myös vuohi ja keväällä syntynyt lammas. Niin suloisia.

Muistan lapsuudestani, että kylän yrittäjät järjestivät aikoinaan joka kesä tapahtuman, jossa oli vastaavanlainen kulkue, jossa yrittäjät esittelivät yrityksiään.

Hieman samaa oli tässäkin, sillä kylällä on yllättävän suuri määrä autoyrittäjiä, joilla on rekkoja, kuljetus- ja maatyökoneita. Valtavankokoisten koneiden vierellä tunsin itseni hyttysenkokoiseksi. Suuresti ilahduin, kun huomasin naiskuljettajia joissakin kulkupeleissä! Autoilu ei ole vain miesten hommaa.

Savon rata -päivän kunniaksi rautatieaseman aukiolo ja junalla puksuttaminen oli jälleen suuri hitti ja juna täynnä matkustajia.

Museojunan kyytiin kannattaa nousta, sillä lipputuloja tarvitaan rahoittamaan tämänkin museojunan kotipaikan eli Keitelemuseon toimintaa.

Haukivuorella pysähtyi vielä muutama vuosi sitten isommatkin junat. Sitten muutaman säästöminuutin vuoksi junat alkoivat ajaa ohi pysähtymättä. Tätä aikasäästöä on ollut vaikea ymmärtää, sillä junat seisovat edelleen lähistöllä vähintään pysähtymiseen kuuluvan ajan. Samaan aikaan satojen työ-, koulu- ja vapaa-ajan matkustaminen hankaloitui ja yksityisautoilu kasvoi.

Haukivuoren asemakin oli auki ja sisällä esillä oli hieno pienoisrautatie.

Nostan hattua kaikille heille, jotka jaksavat järjestää näitä tapahtumia. Kehotan kaikkia osallistumaan pienen pieniinkin kylätapahtumiin. Ne ovat merkittävä piristysruiske paikallisille asukkaille, lomailijoille ja kylille, jotta ne säilyisivät elinvoimaisina ja kiinnostavina.

Osallistutko sinä maaseudun pikkutapahtumiin?

Sini

Sinua voisi kiinnostaa myös

Lähimatkailu kuumimman sesongin ulkopuolella

Ruukkikylä Mathildedal on lähimatkailua parhaimmillaan, osa 1

puheenaiheet
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *