Naiselo testaa: MSF-sähkölaserakupunktio

Onko MSF-sähkölaserakupunktio tuttua sinulle? Kävin testaamassa tällaista hoitoa.  Mistä on kyse?

Hoito: MSF-sähkölaserakupunktio / kuntoutus (Mäkelän sähköfysiologinen kuntoutusmenetelmä), jossa hyödynnetään valoa, laseria ja sekä valon eri aallonpituuksia.

Hoitopaikka: Charmonia, Helsinki

Lupaus: Vahvistaa, korjaa, tasapainottaa kehon toimintoja. Hoidolla saadaan apu mm. aineenvaihdunta-, astma-, allergia-, iho-, lihassärky-, migreeni-, reuma-, unettomuus- ja vatsaongelmiin. Se myös vahvistaa tehokkaasti immuunitoimintaa.  

Miten hoito tehtiin: Ennen hoitoa kuntouttaja kartoitti, mikä tai mitkä ovat ongelmani. Kerroin olevani terve, mutta haluaisin helpotusta vartalon turvotukseen. Kuntouttaja laittoi vartalolle kuusi elektrodiparia (lätkiä) akupisteisiin: 3 ala- ja 3 ylävartalolle eri akupunktiopisteisiin. Hän sääti elektrodien voimakkuutta kestokykyni mukaan. Samalla kun elektrodit käsissä ja jaloissa sykkivät, kuntouttaja käsitteli akupunktiopisteitä laserkynällä.

Lisäksi rintakehälle asetettiin vihreä valoklusteri ja ylävatsalle sinivalovyö. Vähän myöhemmin jalkojen turvotukset saivat kyytiä punaisella ”vilkkuvalolla”.

MSF-sähkölaserakupunktio laserkynä
Terapeutti käsitteli akupuntiopisteitä laserkynällä. Hoito sopii loistavasti neulakammoiselle.

Miltä hoito tuntui: Hoito oli kivuton. Laserkynän alla käsiteltävä kohta tuntui muutaman sekunnin ajan eräänlaisena sirinänä. Tunne ei kuitenkaan ollut epämiellyttävä. Lätkien alla olevien lihasten nytkähtely tuntui ensin hauskalta, koska siihen ei voinut itse vaikuttaa. Lopulta se tuntui rentouttavalta. Neulakammoiselle tällainen neulaton hoito, jossa käsitellään akupuntiopisteitä, on mitä mainioin.

MSF-sähkölaserakupunktio hoitopedillä
MSF-sähkölaserakupunktiohoidossa keholle laitetaan elektrodipareja. Lisäksi hyödynetään erivärisiä valoja ja laserkynää.

Miltä tuntui hoidon jälkeen: Vaikka kyse oli perjantai-illasta, jolloin usein olo on vähän nuutunut, nyt olin virkeä, mutta seesteisellä tavalla. Kävin vessassa tavallista useammin. Jouduin käymään vessassa jopa yöllä, mikä minulle on hyvin harvinaista. Kaikesta huolimatta nukuin yöni erittäin hyvin. Tihentynyt virtsaamistarve säilyi viikon verran ilman, että olin lisännyt nesteytystä.

Hoidon hinta ja aika: 80 e  / 75 min

Kaisa

Lue myös Naiselo testaa: purentalihasten hieronta

hyvinvointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *