Vesi kosteuttaa ihoa – ei kuivata

Vesi kosteuttaa ihoa – sehän on selvää ja yksinkertaista. Mutta, olen nyt lukenut somessa useammankin kirjoituksen siitä, että vesi kuivattaisi ihoa ja siksi se kannattaa jättää pois talvi-ihonhoidosta. Ei kannata, iho kaipaa talvella paljon kosteutta. Sitä saa kosteuttavista hoitotuotteista ja kyllä, myös vedestä!

Tärkeintä on kuitenkin, että iholle laitettu kosteus, olipa se lähtöisin ihan vain vedestä tai hoitotuotteesta, saadaan myös pysymään ihossa. Ja juuri tämä on talvi-ihonhoidossa se asia, jonka moni tietämättään ohittaa.

Ihon rakenne on kuin tiiliseinän eli siinä on palikoita, jotka on sidottu yhteen ”laastilla”. Jos laasti on heikko, kosteutta haihtuu ihosta liikaa ja iho kuivuu. Kosteuden sitomiseen ihoon tarvitaan rasvaa tai rasvamaisia aineita.

Vesi kosteuttaa ihoa
Mon Sun All Day Hydrating -kasvoseerumin kosteuttajat ovat hyaluronihappo ja koivunmahla, 29,90 e/30 ml. Circulove Smooth Face Oil -kasvoöljy lukitsee kosteuden ihoon, 69 e/30ml . Madara Sos Rich Hydra Barrier Cica -voide rauhoittaa, kosteuttaa ja ehkäisee kosteuden haihtumista iholta, 37 e/40 ml. TUOTTEET SAATU TESTIIN.

Juuri nyt onkin tärkeää kerrostaa hoitotuotteita. Ohuin eli kosteuttava ensin ja sen päälle rasvaa sisältävä suoja. Näin saat kosteuden pysymään ihossa.

Hyödynnä veden kosteutus

Taputtele liika vesi pesun jälkeen pyyhkeeseen, mutta jätä iho hieman kosteaksi. Levitä kostealle iholle nopeasti voide tai öljy. Näin sinulla on aivan ilmainen kosteuttaja käytössäsi

Moni lisää talvella ihonhoitoonsa öljyn, mutta kannattaa opetella öljyn käyttöniksit. Öljyhän ei itsessään kosteuta, vaan se tarvitsee aina kaverikseen eli öljyn alle kosteuttajan!

Vettä ei todellakaan tarvitse välttää edes peseytyessä. Vesipesua suositellaan myös erittäin kuivalle ja atooppisellekin iholla. Vaihda kuitenkin saippua öljyä sisältävään ja kosteuttavaan pesuaineeseen.

Vesi kosteuttaa ihoa
Bioderma Atoderm -suihkuöljy on saippuaton, 23,90 e/200 ml. Nuxe Bio Face&Body Cleansing Oil -puhdistusöljy poistaa vahvankin meikin, sopii myös vartalonpesuun, 30 e/200 ml. Cerave Hydrating Foaming Oil -puhdistusöljy kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa, 14,50 e/473 ml. TUOTTEET SAATU TESTIIN.

Aloita ihon kosteuttava hoitaminen jo nyt ennen pakkasia, niin ihosi kestää ne paremmin.

Sini

Sinua voisi kiinnostaa myös

Testissä: Ihoanalyysi tavaratalossa

Ihoöljy hoitaa ihoa kylmässä talvisäässä

hyvinvointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *