Tapahtumakausi käynnistyy vuodenvaihteessa

Tapahtumakausi käynnistyy yleensä vuodenvaihteessa. Tautitilanne tuo kuitenkin ylimääräistä jännitystä kaikkien elämään nyt ja veikkaanpa, että vielä koko ensi vuoden. Paljon on tulossa kulttuuritapahtumia, ja nyt sitten jännätään, toteutuvatko ne vai ei.

Onneksi monet tapahtumajärjestäjät, teatterit ja oopperakin ovat ottaneet koronapassin käyttöön, joten ainakin heidän esityksillään on isot mahdollisuudet toteutua. Koen itsekin ne melko hyvin terveysturvallisiksi (mikä sanahirviö).

Viime aikoina on toimittajan työhöni liittyvissä tapahtumissa myös käytetty koronapassia. Lisäksi joissakin on lähetetty pikatesti kotiin ja toivottu, että tekisin testin ennen tilaisuuteen saapumista.

Kotona tehtävä pikatesti on helppo tehdä ja tulos näkyy noin vartin päästä. Tämä tulos on negatiivinen eli ei tautia. Testin hinta vaihtelee, edullisimmillaan olen ostanut sen kuudella eurolla, yleisin hinta tuntuu olevan kympin paikkeilla.

Minä koen kaiken tämän hyvänä ja vastuullisena toimintatapana. Mutta tiedän, että soraääniäkin on. Kuten kaikessa, mitä me ihmiset teemme.

Tapahtumakausi alkaa osaltani Lumikuningatar-jääshowlla

Olen menossa heti tammikuun alussa Tampereelle, jonka uudella Nokia-areenalla on 1.-3.1.2022 Lumikuningatar-jääshow. H. C. Andersenin kirjoittama Lumikuningatar-klassikkosatu julkaistiin jo vuonna 1845.

Lumikuningatar on klassikkosatu koko perheelle. Kuva Tampere-talo Oy.

Sadun aihe on edelleen ajankohtainen, eräänlainen kasvutarina. Valitsemmeko hyvän vai pahan, uskallammeko auttaa ja pyytää apua.

Tapahtumakausi käynnistyy
  Lumikuningatar on Kiira Korpi, joka rooliasussaan huokuu hyistä kauneutta. Kuva Saara Salmi.

Jäällä nähdään taitoluistelijoita ja jääkiekkoilijoita. Rooleissa ovat muun muassa Kiira Korpi, Laura Lepistö, Dmitry Semykin, Julien Dulière, Mila Kajas, Susanna Rahkamo, Petri Kokko, Jenni Hiirikoski, Marko Anttila, Pekka Saravo ja Niklas Haman sekä tietenkin Marigold Iceunity -muodostelmaluistelijat.

Tapahtumakausi käynnistyy
Laura Lepistö on hentoisen kaunis Kevät. Kuva Saara Salmi.

Luvassa on upean visuaalinen esitys, sillä tekijäjoukko on vakuuttava. Musiikin on säveltänyt kansainvälisesti menestynyt elokuvasäveltäjä Tuomas Kantelinen, visualisoinnin on tehnyt Mikki Kunttu, puvustussuunnittelun Erika Turunen ja ohjaus&koreografia on Reija Wäreen käsialaa. Käsikirjoituksen on tehnyt Melissa A. Thompson, joka tunnetaan mm. Cirque du Soleilin tuotantokonsepteista. Tuotannosta vastaa Tampere-talo Oy.

Lumikuningatar sopii koko perheelle. Aivan pienimpiä taaperoita en tosin ottaisi mukaan. Tämä ei siis ole mainos, vaan kerron rakkaudesta lajiin. Ostimme itse liput täältä.

Tapahtumakausi jatkuu osaltani taitoluistelukilpailuilla

Sitten jännitänkin, pidetäänkö taitoluistelun Euroopan mestaruuskisat suunnitellusti tammikuun puolivälissä Tallinnassa. Sinnekin on jo liput valmiina ja hotelli varattuna. Sisäänpääsyyn vaaditaan koronapassi. Onneksi lippujen hinta ja hotelli- ja matkakulut palautetaan, jos tilaisuus perutaan kokonaan. Toki rahaa niissä on kiinni useampi sata euroa.

Onkin jännä huomata, miten monta erilaista varasuunnitelmaa pitää nykyisin olla, jos aikoo osallistua isompiin tapahtumiin. Ja varauksissa kannattaa olla tarkka, että saa mahdollisesti rahansa takaisin. Helpointa on maksaa kaikki luottokortilla, jolloin saa luototusyhtiöltä apuja, jos rahojen palautus alkaa takkuilla.

Kunnioitan syvästi kaikkia tapahtumajärjestäjiä, jotka uskaltavat ottaa isoja taloudellisia riskejä tilaisuuksia järjestäessään. Minulla on jo kolme koronarokotusta ja käytän edelleen maskia isoissa joukkotilaisuuksissa, joten melko rauhallisesti tilaisuuksiin aion osallistua.

Miten sinulla? Osallistutko tapahtumiin? Oletko reissannut muualla kuin kotimaassa?

Sini

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *