Jouluruokia tekemättä – tässä muutama vinkki

Vieläkö sinulla on jouluruokia tekemättä, huudahti ystäväni, kun selasin blogimme ruokajuttuja. Hyvä, että selasin, sillä löysin monta ruokatoimittaja Marita Joutjärven laatimaa, jouluun sopivaa reseptiä.

Jos sinulla on vielä jouluruokia tekemättä, niin tässä joitakin jouluruokavinkkejä. Olen itse tehnyt nämä herkut ja saanut niistä kehujakin. Ja huomatkaa, en ole ollenkaan rutinoitunut kokkaaja, vaikka olen laittanut perheellemme päivittäin ruokaa jo yli kolmen vuosikymmenen ajan.

Jouluruokia tekemättä – kokeile vaikka näitä

Klikkaa lihavoitua otsikkoa, niin pääset valmistusohjeeseen.

jouluruokia tekemättäTee itse jouluinen kalaherkku, joka yllättää maullaan

Monen kalan kalaherkussa on häivähdys lasimestarin silliä, sipulisilakoita, mausteista lohta, mutta kaikki yhdessä purkissa.

kalaiso1.jpgNäin teet joulupöytään siikaa jääkellarin menetelmällä

Kun kala valmistetaan jääkellarin tapaan, on siinä monta hyvää puolta. Ensinnäkin voit tehdä sen paria päivää ennen tarjoilua. Valutat kalan liemestään, leikkaat terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi ja pyöräytät kauniille vadille ruusukkeiksi. Jääkellarinsiika säilyy hyvin pari päivää tarjoilukunnossa.

jouluruokia tekemättäUudenvuodenaattona tarjotaan klassikoita

Blinit ja erilaiset lisäkkeet ovat oiva tarjoilu vuoden vaihteen juhlintaan. Tietenkin mädit, smetana tai ranskankerma ja punasipulisilppu ovat ne parhaat höysteet, mutta kokeilepa myös graavikalatartaria.

Juustoiset perunaröstit kalapöytään

Juustoiset perunaröstit ovat mainio lisä kalapöytään, mikäli kaipaat siihen jotain uutta. Kokeile erilaisten kalojen, mäti- ja äyriäisherkkujen seuraksi sipulisen juustoisia perunaröstejä. Voit paistaa röstit hyvissä ajoin, ja lämmittää ne uunissa vieraiden istuutuessa juhlapöytään.

shushi4.jpgLoihdi näppärät sushikestit vatisushilla

Sushinautinnon ääreen pääset nopeasti ja helpommin kuin pala palalta pyörittelemällä. Sain idean vuosikymmeniä sitten japanilaiselta tekstiilitaitelija Emiko Hirasawalta.

uunijuurekset 2Sydäntalven uunijuuresmuunnelmat

Uunijuurekset ovat niin herkullisia. Ne joustavat myös hyvin muunneltaviksi, joten niitä kannattaa paistaa aina reilu pellillinen.

Ihania ruokahetkiä jouluun ja uuteen vuoteen. Lisää ohjeita löydät blogista ruoka-valikon alta.

Sini

hyvinvointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *