Räätälöi itsellesi oma hajuvesi

Räätälöi itsellesi oma hajuvesi verkossa – kiitos tekoälyn se on nyt mahdollista. Tällaisen viestin sain aikoinaan ja päätin ottaa selvää mistä on kyse.

Tuoksut välittävät muistoja ja kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.  Oman personoidun tuoksun ideana on välittää ja ikuistaa oman elämän mukavia hetkiä ja muistella niitä uudelleen tuoksun innoittamana. Ja juuri siksi moni haluaa oman ainutlaatuisen tuoksun, jollaista ei ole kenelläkään muulla.

Ainahan tämä on ollut mahdollista, mutta harvalla meistä on ollut siihen varaa. Mutta nyt on, kiitos tekoälyn avulla luodun ruotsalaisen No Ordinary Scent -konseptin.

Räätälöi itsellesi oma hajuvesi

Tapasin konseptin luojia Spalt PR:n toimistolla Helsingissä, jossa Amelie Saltin Thor teki minulle pikatuoksun kolmen kännykkäkuvani perusteella. 

Räätälöi itselle oma hajuvesi – näin se sujuu

Menen ensin No Ordinary Scent -sivulle verkossa. Ohjelma pyytää minua lataamaan sivulle kolme sellaista valokuvaa, jotka tuovat mieleeni mukavia muistoja.

Tekoäly tulkitsee kuvista esimerkiksi vuodenajan, ihmiset, luonnon, metsän, veden jne. Ne sovitetaan tuoksunuotteihin ja tuoksuainesosiin.

Minä lähetin kesäisen kuvan jossa näkyi järveä, sinistä taivasta ja vihreitä puunlehtiä. Toisessa oli upea auringonlasku, jossa oli punaista, keltaista, liilaa ja taas järveä. Kolmannessa kuvassa oli valkoisia kukkia.

Sitten sinua pyydetään nimeämään tuoksu. Mieti tätä jo etukäteen, sillä tilaustilanteessa ainakin minun muistini alkoi pätkiä, eikä ensin tullut mieleen oikein mitään.

Sen jälkeen vain klikkailet luo näppäintä ja tuoksun luonti alkaa.

Räätälöi itsellesi oma hajuvesi
En keksinyt järkevää nimeä, mutta hyvin käy tämä nimeni englanninkielinen käännöskin. Tuoksu on raikas, hieman kirpeä. Siinä veden, metsän, sinisen taivaan fiilistä ja ripaus valkoisia kukkia. Jälkikäteen viisaampana olisi ehkä kannattanut laittaa kuva, jossa hieman enemmän kukkia, niin tuoksukin olisi ehkä ollut hieman pehmeämpi. 

Tuoksupullo lähetetään pienessä litteässä pahvilaatikossa. Minulle se kolahti postiluukusta sisään ja pysyi ehjänä.

Tämä on mainio lahja itselle tai osta verkkosivulta lahjakortti ystävällesi ja anna hänen luoda tuoksunsa. Tuoksun hinta on 650 kruunua eli valuuttakursseista riippuen noin 60-65 euroa.

Henkilökohtaisten hajuvesien lisäksi yritys tekee yritystuoksuja myymälöille, hotelleille, kahviloille jne. Tuoksumarkkinointi onkin melko trendikästä nykyisin. Ainahan esimerkiksi kaupassa tuoksuva leivonnainen ei ole oikeasti juuri uunista ulos tullutta, vaan on peräisin sitä varten luodusta tuoksusta.

Tuoksut lisäävät tutkitusti myyntiä. Vaikka kuluttaja viihtyy tuoksuisessa ympäristössä pidempään ja ostaa enemmän, ei tuoksu aina ole hyväksi. Tuoksuherkkien määrä kasvaa koko ajan ja heillehän tuoksuva myymälä ei ole ostopaikka ollenkaan.

Tuoksuja kannattaakin käyttää itsensä yllä ja miljöössä maltilla. Täysi tuoksuttomuuskaan kun ei ole vaihtoehto. Myös tuoksuherkille suositellaan maltillista altistusta tuoksuille.

Sini

Tuoksu saatu.

Lue myös

Tuoksuraati: Uudet hajuvedet

Ihana hajuvesitaivas keskellä Pariisia

Vinkkejä tuoksulahjan ostamiseen

hyvinvointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *