Vastaisku istumiselle

Olet varmasti kuullut istumisen haitoista. Tiedätkö, miten voisit niitä ehkäistä? On aika aloittaa vastaisku istumiselle.

Kaikkein tärkeintä olisi tietysti tauottaa riittävästi, jotta et istuisi liian pitkään kerrallaan. Asentoa olisi myös hyvä vaihdella ja työskennellä välillä vaikka seisten – kokeile vaikka silityslautaa pöytänä, jos työskentelet kotona! Vastapainoksi istumiselle tarvitaan myös kaikenlaista liikettä. Aloita vaikka tällä jumpalla, joka vetreyttää juuri niitä kehonosia, jotka joutuvat istuessa koville.

Vastaisku istumiselle alkaa näillä jumppaliikkeillä.

Kurotus ylös

Astu oikealla jalalla taakse, käännä lantiota eteenpäin (”häntä koipien väliin”) ja nosta kädet ja katse ylös. Palauta jalat vierekkäin ja tee sama vasemmalla jalalla astuen. Tunne venytys nivusissa, kyljissä ja käsivarsissa. Toista ainakin viisi kertaa kummallekin puolelle. Voit tehostaa liikettä tekemällä venytysvaiheen aina sisäänhengityksellä.

Vastaisku istumiselle kurotus ylös

Kurotus alas

Astu oikealla kantapäällä eteen, koukista vasen polvi ja kallista selkä suorana etuviistoon. Kurota samalla käsillä kohti oikeaa jalkaa. Palaa takaisin perusasentoon ja tee sama vasemmalla jalalla. Keskity pitämään selkä mahdollisimman suorana ja tuntemaan venytys ojennetun jalan takareidessä. Kallistuksen ei tarvitse olla suuri, tärkeintä on, että et pyöristä selkää. Toista ainakin viisi kertaa kummallekin puolelle. Voit tehostaa liikettä tekemällä venytysvaiheen aina sisäänhengityksellä.

vastaisku istumiselle kurotus alas

Lonkkien vetreytys

Käy istumaan polvet koukussa ja jalat reilusti harallaan. Vie kädet vartalon taakse ja tukeudu niihin kevyesti. Kierrä polvia rauhallisesti puolelta toiselle ja yritä saada polvet laskeutumaan lattiaan asti. Toista ainakin 10 kertaa yhteensä. Liike mobilisoi lonkkaniveltä.

vastaisku istumiselle lonkat

Pakaran venytys

Istu lattialla jalkapohjat maassa ja polvet koukussa. Nosta vasen nilkka oikean polven päälle ja vie kädet vartalon taakse niin, että sormet näyttävät eteenpäin. Pyri työntämään polvea auki ja ylävartaloa kohti jalkoja. Pidä venytys noin 30 sekunttia, höllää ja toista vielä pari kertaa ennen kuin vaihdat puolta. Liike venyttää pakaraa ja käsivarsia.

pakaroiden venytys

Rangan kierto istuen

Jatka istuen. Ojenna vasen jalka ja koukista oikea ja nosta se vasemman jalan yli. Tartu vasemmalla kädellä oikeaan polveen ja vie oikea käsi selän taakse. Ojenna selkä kädellä auttaen ja kierrä rankaa oikealle. Pidä venytys noin 30 sekunttia, höllää ja toista vielä pari kertaa ennen kuin vaihdat puolta. Liike venyttää pakaraa ja mobilisoi rankaa.

rangan kiertoAnna Tuomikoski

Lue lisää istumisen haitoista

Haluatko lisää jumppaohjeita? Täältä löydät:

Päätetyöläisen hartiajumppa

Käsipainotreeni on tehokas kotijumppa

Trikkeripallojumppa auttaa lihasjumeihin

Kotijumppa: Kuminauhasta vastusta lihaksille

hyvinvointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *