Kaikki ihosta – kaksi kirjaa, jotka kannattaa lukea

Kaikki ihosta – olisihan se kiva tietää, etenkin kun somessa näkyy vaikka millaisia ihonhoitovinkkejä ja asiantuntijoita. Jos haluat tietää ihonhoidon perusasiat, mutta myös trendikikat, nämä kaksi kirjaa kannattaa lukea.  

Kosmetiikka, kaikki mitä haluat tietää (readme.fi)

Kaikki ihosta

Kirjan kirjoittaja Ville Äikäs on SKY-CIDESCO-erikoiskosmetologi, joka kouluttaa kosmetologikoulussa, työskentelee kauneushoitolassa ja kirjoittaa kauneusjuttuja ammattilehtiin.

Kirjassa hän perehdyttää ihon rakenteeseen, ihotyyppeihin, ihon ongelmiin ja eri ikäisten ihonhoitorituaaleihin.

Hän avaa myös erilaisten kosmetiikkatuotteiden raaka-aineita tuoteseloste eli inci-nimineen ja hoitotuotteiden koostumuksia.

Tämä listaus on hyvin selkeä ja helposti ymmärrettävä. Kuten on kyllä koko kirjakin. Pidin myös Myytti/totuus -osiosta, jossa otetaan kantaa ihonhoitoon liittyviin väittämiin.

Myös kosmetologin erilaiset hoitokeinot kuvataan.

Erityisesti suosittelen kirjaa nuorelle (vaikka lahjaksi), joka on ymmällään ihonhoitoneuvojen erilaisuudesta ja mitä omituisimmista somevinkeistä.

Kirja toimii hyvänä käsikirjana myös aikuiselle, jonka pitäisi opastaa nuorta tai kokematonta ihonhoidossa. Ja tietenkin se sopii meille kaikille, jotka haluamme hoitaa ihoamme parhaalla mahdollisella tavalla.

Ymmärrä ihoasi – myyttejä, faktoja ja hyviä neuvoja (Minerva)

kaikki ihostaJohanna Gillbro on ruotsalainen ihotutkija, tohtori, jolla on yli viidentoista vuoden kokemus kokeellisesta dermatologiasta, tutkimuksesta ja ihonhoitotuotteiden kehittämisestä kosmetiikkateollisuudessa.

Kirja perustuu uusimpiin, tieteellisiin tutkimustuloksiin. Kirjassa käydään ihon perushoidon lisäksi läpi muun muassa kosmetiikan raaka-aineita, tuotteita, ihon ikääntymistä sekä ravinnon ja bakteerien vaikutuksia ihon terveyteen.

Gillbro kirjoittaa myös elintavoista ja antaa joitakin ruokaohjeita ja vinkkaa ihon kannalta hyvästä ja huonosta ravinnosta.

Tämä kirja sopii toki jokaiselle, mutta etenkin hänelle joka haluaa syvemmän ja kokonaisvaltaisemman käsityksen siitä, mitkä kaikki asiat vaikuttavat ihoon ja sen hyvinvointiin.

Kirja on raikas tuulahdus kyseenalaistaessaan erilaisten tuotteiden tarpeen. Esimerkiksi kasvovesi on Gillbron mielestä täysin turha tuote. Hän myös toteaa, ettei ole yhtään tutkimusta, joka osoittaisi seerumin olevan parempi hoitokeino ryppyihin kuin voide. Ratkaiseva tekijä on tuotteisiin lisätyt ainesosat.

Nämä kirjat luettuani vakuutuin ajatuksesta, että jos haluat hoitaa ihoasi parhaalla mahdollisella tavalla, kannattaa tehdä kunnollinen, pitkäjänteinen ihonhoitosuunnitelma.

Sitä kannattaa noudattaa hötkyilemättä jokaisen trendituotteen tai hoitokeinon perään.

Vahva suositus kummallekin kirjalle!

Sini

Sinua voisi kiinnostaa myös

Vesi kosteuttaa ihoa – ei kuivata

Joko olet tutustunut probioottiseen ihonhoitoon?

hyvinvointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *