Viking Glory -laivalla risteily on elämys

Viking Glory -laivalla risteily on elämys, koska laiva on aivan erilainen kuin mikään muu Itämerellä liikennöivistä aluksista. Laivan yleisissä tiloissa valo suorastaan tulvii sisään jättisuurista ikkunoista.

Viking Glory ikkunat
Isot ikkunat tekevät laivasta valoisan.

Piknik-risteily

Glory liikennöi Turusta Maarianhaminan kautta Tukholmaan. Viking Line on paketoinut mielenkiintoisen piknik-risteilyn: Turusta lähdetään Gloryllä klo 8.45 Maarianhaminaan, jonne saavutaan klo 14.10 ja vaihdetaan klo 14.25 lähtevään Viking Linen Grace-laivaan käymättä terminaalissa. Laiva on takaisin Turussa klo 19.50.

Katsoin Viking Linen sivustolta, että tuollainen risteily maksaisi 20.4.2022 kahdelta henkilöltä buffet-ruokailuineen 81,60 e. Ei siis mitenkään paha hinta.

Viking Glory lamput
Katse kattoon. Laivalla on mielenkiintoisia valaisimia.

Yövy Turussa

Koska Gloryn lähtöaika (klo 8.45) on hieman haasteellinen ei-Turun lähialueella asuville, kannattaa ainakin harkita yöpymistä Turussa ennen risteilyä. Silloin ei tarvitse lähteä kotoa epäinhimmilliseen aikaan.

Kun kollegani kanssa saimme kutsun tulla tutustumaan Gloryyn, päätimme heti, että menemme Turkuun yöksi. Silloin voisimme nauttia laivasta nukuttuamme hyvin yömme uudessa Hamburger Börssissä (lue hotellin esittelystä). Se olikin erinomainen päätös.

Mikä teki vaikutuksen?

Gloryn tekee mielenkiintoiseksi aivan uudenlainen tyyli verrattuna muihin laivoihin. Valoisuus näkyy kaikissa julkisissa tiloissa. Jopa tanssiravintola kylpee valossa. Historiaa on ravintolan hämyisyys.

Julkisten tilojen lähtökohtana on ollut muunneltavuus, esimerkiksi ravintolan baaritiskin voi piilottaa, jos yksityistilaisuudessa niin halutaan.

Viking Glory ravintola
Päiväristeilyllä on mahdollisuus ihailla saaristoa samalla, kun nauttii hyvästä ruuasta.

Ravintolatarjontaa on kaikkien makuun salakapakasta buffetiin, kahvilasta pikaruokaa tarjoaviin ja à la cartesta terassiravintolaan.

Viking Glory terassi
Iso terassiravintola on varmaan suosittu kesäpäivinä.

Viking Linen ruoka on tunnetusti hyvää.

Hoitolan ja virtuaalijoogatilan isot ikkunan tekevät pienestäkin tilasta avaran.

Ja jos et ole korkeapaikankammoinen, kävele tanssiravintolan ikkunoiden vieressä olevaa lasilattiaa pitkin. Silloin näet lattian kautta meren. Se oli kiva kokemus. Onneksi en kärsi korkeista paikoista.

Viking Glory kävely lasilattialla
Jos et ole korkeapaikankammoinen, kävely tanssiravintolan lasilattialla ja katso merta.

Hytit

Laivalla on pitkälti toistakymmentä hyttiluokkaa!

Kun pääsin testaamaan piknik-risteilyä, laivan kaikki neljä sviittiä oli myyty, joten ne jäivät näkemättä. Näimme kaksi hyttiä, joista toinen oli ikkunallinen ja parivuoteellinen hytti ja toinen parivuoteellinen, ikkunaton hytti. Ikkunaton hyttikin oli yllättävän valoisa, koska valoja oli riittävästi.

Viking Glory ikkunallinen hytti
Ikkunallinen, parivuoteellinen hytti on tilaihme.
Viking Glory ikkunaton hytti
Ikkunattomassa hytissä on panostettu valoihin, jotta hytti ei tunnu pimeältä.

Koska laivan ulkolaidat oli varattu aikaisempaa enemmän yleisille tiloille, laivalla on paljon ikkunattomia hyttejä.

Piknik-risteilyllä hytillä ei varmaan ole niin väliä, millainen se on. Gloryn Tukholman-risteilyjen aikataulu (Turusta klo 8.45, Tukholmassa klo 18.55, Tukholmasta klo 20 ja paluu Turkuun klo 7.35) on sellainen, että silloin kannatta miettiä, mikä risteilyllä on tärkeää, miten paljon aiot olla hytissä ja nauttia siitä. Ainakin hyttiluokissa on valinnanvaraa.

Lue myös Sinin Laivan kastajaisissa ekaa kertaa elämässä -postaus.

Kaisa

kulttuuri
Kommentit (6)
 1. Ulrika50v.blogspot.com
  25.3.2022, 14:23

  Minä tein kans risteilyn samassa laivassa. Laiva on ahdas kuin labyrintti, perunamuusi oli jauheperunamuusia joka ui sulatetussa rasvassa 🙁
  Pisteet: en ikinä samaan laivaan enään.

  1. Hei Ulrika50v, kiitos kommemtistasi. Minä en kokenut laivaa sokkeloisena labyrinttinä. Näin me ihmiset nähdään ja koetaan asiat erilailla. Perunamuussia en maistanut, joten siihen en voi ottaa kantaa.
   -Kaisa

 2. Oltiin ystävän ja lasten kanssa. Aivan kamala kokemus. Tosi ahdasta ja buffet niin huonosti järjestetty että en saanut lääkkeitä otettua ajoissa kun ruoan jonotus vei 40min. Ahdasta. Älyttömän ahdasta.

  1. Hei Mai, kiitos kommentistasi.
   Mielenkiintoista, sillä en kokenut laivaa ahtaaksi. Tosin silloin laiva ei ollut täynnä. Meillä buffet toimi moitteettomasti ilman kovia jonoja.
   -Kaisa

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *