Pellavapyyhe, ihanan imukykyinen – arvonta

Pellavapyyhe tuntuu miellyttävältä iholla, ja sen imukyky on usein selvästi parempi kuin puuvillafroteisen. Käytätkö sinä pellavapyyhkeitä?

Pellava on ekologinen luonnonmateriaali, jota on käytetty tekstiilien valmistuksessa jo 6000 vuotta.

Pellava on erittäin luja, selvästi puuvillaa lujempi. Märkänä sen lujuus jopa paranee. Kuitu ei jousta eikä veny, vaan rypistyy helposti. Me kaikki, jotka käytämme kesällä 100-prosenttisia pellavavaatteita, tiedämme, että pellava ei oikene rypyistään ilman silitystä.

Pellavan imukyky on loistava. Se pystyy imemään kosteutta jopa 20 % omasta painostaan. Sekin ominaisuus on parempi kuin puuvillalla. Se myös luovuttaa kosteutta nopeasti eli kuivuminen on nopeaa. Näistä syistä se sopii erinomaisesti pyyhkeiden materiaaliksi.

Pellavakuitu on antibakteerinen eikä se allergisoi (värjäys ja viimeistykset voivat sen tehdä).

Pellavapyyhe vain paranee iän myötä.

pellavapyyhe kiedottuna

Pellavapyyhkeiden hoito

Kastele pellavapyyhe ennen kuin laitat sen pesukoneeseen. Näin koneen annostelema vesi ei imeydy pyyhkeeseen, ja vettä jää enemmän pesuun ja irtokuitujen poishuuhtelemiseen.

Pellavakuitu sietää jopa 95 asteen pesun, mutta värillisiä pellavatuotteita ei kannata pestä noin korkeassa lämpötilassa. Sitä paitsi: pellava puhdistuu helpommin kuin puuvilla, joten senkään vuoksi ei tarvita ylettömän korkeaa pesulämpötilaa.

Pese pellavapyyhkeet erikseen muusta pyykistä.

Kun peset pellavapyyhkeitä, älä täytä konetta täyteen ja käytä varovan mekaniikan (siliävät tekstiilit) pesuohjelmaa. Silloin pyyhkeiden rypistyminen on vähäisempää kuin täyteen ahdetussa koneessa ja kovilla kierroksilla linkoavalla ohjelmalla.

Käytä pH-neutraalia (7) pesuainetta.

pellavapyyhe roikkumassa

Pesun jälkeen oio pyyhe hyvin, jotta kuivuttuaan se ei olisi ylettömän ryppyinen. Kuivaa pellavapyyhkeet narulla.

Kun olet pessyt pellavatuotteen, muista tarkistaa pesukoneen nukkasihti, sillä pellavasta irtoaa lyhyitä kuituja. Äläkä hämmästele, jos kylpyhuoneen tummalla laattalattialla näkyy ”epämääräistä” pölyä. Se voi olla uudesta tai uudehkosta pellavapyyhkeestä lähtenyttä. Tämä vähenee, kun tuotetta käytetään ja pestään.

Pesty, pellavainen kylpypyyhe ei välttämättä kaipaa silitystä. Jos haluat pyyhkeestäsi sileän, silitä tai mankeloi se ns. silityskosteana.

Arvonta

Nyt sinulla on mahdollisuus voittaa Matti Pikkujämsän Lapuan Kankureille suunnittelema iso Villiyrtit-kylpypyyhe, pyyhkeen arvo on 69,90 e ja koko 95 x 180 cm, materiaalina 100% pesty eurooppalainen Masters of Linen -pellava. Suuren kokonsa ansiosta tähän pyyhkeeseen voi kietoutua myös raavas mies tai se voi toimia rannalla auringonottoalustana. Arvomme yhden pyyhkeen.

Lapuan Kankurit voitti viime viikolla Keskuskauppakamarin järjestämässä Vuoden brändi -kilpailun.

pellavapyyhe voitto
Arvomme tällaisen Lapuan Kankureiden pellevapyyhkeen.

Osallistut arvontaan vastaamalla

Vastaa kysymykseen:

Käytätkö pellavakylpypyyhettä a) käytän  b) en käytä

Vastaa 18.4.2022 klo 24.00 mennessä joko 1) kommentoimalla tähän postaukseen  2) lähettämällä vastauksesi sähköpostilla toimitus@naiselo.fi 3) kommentoimalla postaukseen liittyvää Facebook- tai Instagram-postausta.

Arvonnan säännöt

Voittajalle ilmoitetaan voitosta sähköpostiosoitteeseen tai Facebookissa tai Instagramissa riippuen, mitä kautta osallistuja osallistui arvontaan. Jos voittajaa ei tavoiteta kolmen (3) päivän kuluessa, arvotaan uusi voittaja.

Osallistujien tietoja käytetään vain voiton kommunikointiin ja palkinnon lähettämiseen. Palkinnon vastaanottaja vapauttaa Järjestäjän vastuusta, joka aiheutuu tai väitetään aiheutuneen arvontaan osallistumisesta, palkinnon lunastamisesta tai sen käyttämisestä. Osallistumalla arvontaan osallistuja hyväksyy ja sitoutuu noudattamaan arvonnan sääntöjä.

Onnea arvontaan!

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!

Sini ja Kaisa

Lisää Lapuan Kankureiden pellavapyyhkeitä

Pellavavaate on oiva hellevaate Helle – uhka vai mahdollisuus?

kulttuuri
Kommentit (24)
  1. Kyllä. Käytän pellavapyyhettä 🙂

  2. b) käytän, parhaita ja kestäviä

    1. tarkoitin siis a) käytän

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *