Perheloma Roomassa ostoksilla, vol 2

Perheloma Roomassa oli rentoa yhdessä oloa, jonkin verran nähtävyyksien katselua, mutta mahtuihan siihen hieman ostoksilla kiertelyäkin. Pari kotoiluvuotta on muuttanut ainakin minun ostokäyttäytymistä aika paljonkin. Myös vaatteissa suuntani on vähemmän on enemmän.

Ennen lomaa tyhjensin vaatekaappeja kirppikselle, kiertoon ja ihan roskiinkin. Tilaa jäi värikkäille vaatteille ja sandaaleille, joissa saisi olla hieman korkoa. Siis ripaus sesonkivaatetta piristämään perusjuttuja.

Aluksi suuntasin aivan keskustaan Piazza di Spagnan ympäristöön, jossa on kätevää katsastaa kansainvälisten merkkien kuten Giorgio Armanin, Prada, Fendin, Valentinon, Guccin yms tarjontaa. Itse en ostele paljoakaan merkkivaatteita, mutta tutkin ja katselen niitä mielelläni. Kaupoissa oli kiva kuhina ja kassakoneet kilisivät.

Perheloma Roomassa
Väriä vaatekaupoissa todellakin oli tarjolla. Nämä kuvat on otettu Espanjalaisten portaiden lähistöllä olevien kauppojen ikkunoista ja sisältä.
Väri on rantautunut myös pitsimekkoihin. Sääli ettei minun kokoani ollut näissä enää jäljellä.
Espanjalaiset portaat on suosittu kohtauspaikka. Olen nähnyt nämä portaat tyhjänä vain yöllä tai aamuvarhaisena. 
Hieman pehmeämpi väriskaala oli Fendi Kidsin ja Hermèsin ikkunoissa.

Vaatekauppoja on Roomassa ympäri kaupunkia ja parhaimmat löydöt tekeekin pikkuputiikeissa, jos niissä jaksaa kierrellä. Ja onhan keskustassa perinteikäs Rinascente-tavaratalo, jossa italialaisilla ja kansainvälisillä muotimerkeillä on omat myymälänsä.

Perheloma Roomassa ostoksilla – outletissa

Noin 150 myymälää sisältävä MacArthur Glen Designer Outlet on noin 30 minuutin ajomatkan päässä Rooman keskustassa. Tämän outletin sanotaan olevan yksi Italian parhaista outleteista.

Ja kyllähän siellä edullisia ostoksia tekee, jos sattuu löytämään oikean kokoisen ja mallisen vaatteen. Mukaan tarttui vaatteita ja kenkiä miehelle, lapselle, nuorelle naiselle ja ostinpa sieltä minäkin elämäni värikkäimmän asukokonaisuuden.

Väriä löytyi myös täältä ja vaatteiden lisäksi myynnissä on myös keittiö ja sisustustavaraa. Pääpaino on kuitenkin muodissa, urheiluvaatteissa ja asusteissa.
Viinikaupasta löytyy jokaisen Italian maakunnan omia viinejä. Ja olipa siellä myös viiniale! Pari kosmetiikkamyymälääkin löytyi, muun  muassa L’Oréal Parisin oma myymälä. Kuva aurinkolasit matkasivat Suomeen.

Vaatteiden värikirjo toistui myös katuvarsien kukkakioskeissa.

Kukkia, väriä ja hyvää mieltä. Kun kävin ostamassa pääsiäiskukka-asetelman asuntoomme, mukana ollut pieni lapsenlapsi sai kauppiaalta lahjaksi oman keltaisen pääsiäistulppaanin. Ihana hetki ja ele nuorelta kauppiaalta. 

Ja mitä sitten ostin? Niitä etsimiäni sandaaleja en löytänyt, enkä värikästä mekkoakaan. Mutta ostin pari jakkua, housut ja matalat sandaalit.

Tässä vaateostosteni väripaletti. Aika räväkkää, sillä pukeudun pääosin mustiin vaatteisiin.

Sandaalien metsästys siis jatkuu, jo kolmatta vuotta! Onneksi olen jälleen lähdössä Italiaan. Uusi reissu suuntautuu hieman etelämpään ja koska kyseessä on naisten reissu, saatamme ehkä hieman kierrellä kenkäkaupoissakin.

Oletko sinä jo hankkinut värikkäitä vaatteita?

Sini

Lue myös

Kevään muoti ja minä

Perheloma Roomassa, vol. 1

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *