Kappeli on avautunut keskellä Helsinkiä

Kappeli on avautunut ehompana kuin koskaan puolivuotisen remontin jälkeen. Rakennushistoriallisesti arvokas, osin suojeltu, keskellä Esplanadia sijaitseva rakennus vuodelta 1867 on kunnostettu ja kahvilaravintolatoimintoja on kehitetty ja laajennettu. Naiselo kävi katsastamassa tilat medialounaalla ja testaamassa Jean Sibelius -menun.  

Kappelissa on baari, perinteikäs kahvila, ravintola, ravintolan juhlatilat ja lämpölampuin varustettu terassi.

Kappeli on avautunut
Ravintolan pääsisäänkäynti on Esplanadin puistossa.

Vuosisatojen kerrostumat ovat saaneet jäädä osaksi Kappelin tarinaa. Joka päivä vuoden ympäri avoinna oleva ravintola on nyt kauniin valoisa ja raikas. Poissa on tilan huono ilma ja tunkkaisuus.

Kappelin sisustuksen on suunnitellut Sisustusarkkitehtitoimisto Fyra.

”Toivomme Kappelista minimatkakohdetta, jonne tullaan ihastelemaan sen miljöötä ja taidetta sekä nauttimaan talon antimista aamuvarhaisesta iltamyöhään. Jo kolmella vuosisadalla toiminut Kappeli elää ajan hengessä nyt vahvemmin kuin koskaan”, ravintolanjohtaja Santeri Uusitalo sanoo.

Herkuttele ruokaelämyksillä

Ravintolassa kunnioitetaan suomalaista ruokakulttuuria, laadukkaita raaka-aineita ja makuja sekä ruokasesonkeja, kertoi keittiöpäällikkö Kimmo Martiskainen medialounaalla.

Uudistuksen myötä tiloissa toimii oma leipomo, jossa käsityönä valmistetaan ravintolassa ja kahvilassa tarjottavat leivät, piiraat ja kakut. Vuosikymmeniä vanhat leipäjuuret ovat Martiskaisen mukanaan tuomia. Maistakaapa ruisleipää, me saimme kotiin viemisiksi lämpimät ruisleivät paperipussissa. Voiko parempaa muistoa ollakaan!

Ruoka oli maukasta. Vasemmassa yläkulmassa on keittiön tervehdys.

Jean Sibelius Menun alkuruokana on rosmariinilla ja katajanmarjalla maustettua kotimaista karitsaa. Pääruokana on paahdettu, kotimainen siika mätikastikkeella. Jälkiruokana lakkajäädykettä, mustikkaa ja mantelikakkua. Menu maksaa 66 euroa.

Kauniina kesäpäivänä Kappelin Terassi on mitä mainioin treffipaikka. Olemme istuskelleet siellä tuntikausia ennen remonttia ja aivan varmaan myös nyt uudistutuneena. Kannattaakin seurata Kappelin edessä olevan soittolavan ohjelmistoa ja mennä terassille nauttimaan myös livemusiikista.

Kappeli on avautunut myös taiteelle

Varaa aikaa Kappelikäyntiin ja katsele ympärillesi. Remontin aikana ravintolassa oleva arvotaide, seinä- ja kattomaalaukset on konservoitu ja nostettu näyttävimmille paikoille.

 Pronssinen Muusa-veistos koristaa ravintolasalia.

Ravintolasaliin ja kahvilaan on tuotu talvipuutarhamaista tunnelmaa.

Kappeli on avautunut

Birger Kaipiaisen hieno mosaiikkiteos Tanssivia pareja keinuu nyt kahvilan seinällä.

Taiteilijat ovat kautta aikain viihtyneet Kappelissa.  Näin kerrotaan ravintolan tiedotteessa:

Kantaväkeen kuuluivat mm. Jean Sibelius, Juhani Aho, Akseli Gallen-Kallela ja Eino Leino, jonka kantapöytä on edelleen länsisiivessä. Myös Oskar Merikanto istui mielellään Kappelissa. L. Onerva herätti pahennusta istumalla herraseurassa usein myös ilman kavaljeeria. Jos rahaa laskun maksuun ei ollut, kuvataiteilijat maalasivat seiniin teoksia ja saivat vastavuoroisesti ilmaisia lounaita.

Perimätiedon mukaan Kappelin Kellarin seinän suurikokoisen Helsinki-panoraaman on maalannut Henrik Erland Salonen. Viiden tapettikerroksen alla ollut taideteos löydettiin 1970-luvulla saneerauksen aikaan.  Albert Edelfeltin maalaama Gambrinus on keittiön seinällä. Muita tunnettuja teoksia ovat Hjalmar Munsterhjelmin Merimaisema ja Oskar Kleinehin Rouenin kadut.

Kappeli on osa HOK-Elantoa.

Sini 

Lue myös

Scandic Grand Central tarjoaa hotellielämyksen

Päiväretki Karkkilaan

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *