Kirjavinkkejä kokkaajalle, puutarhaihmiselle ja sisustajalle

Oletko kiinnostunut kasvisruuasta, kakuista, puutarhasta tai sisustuksesta? Nyt on tarjolla kirjavinkkejä sinulle, jos nuo aiheet kiinnostavat.

Syömään!

Kirjavinkkejä syömään

Syömään! Äitien tekemää kasvisruokaa -kirja (Cozy) on koonnut kahdentoista äidin parhaat kasvisruokareseptit samojen kansien sisään. Osa kahdestatoista äidistä on ruoka-ammattilaisia.

Kirjan 66 reseptistä löytyy helppoja arkiruokia, leivonnaisia, juomia jne. – kaiken kaikkiaan monipuolinen kattaus.

Kirjan parasta antia ovat reseptit, joiden mukaan amatöörikin onnistuu kokkaamaan hyvää ja maittavaa kasvisruokaa. Tämä kirja innostaa myös sekaruokavaliota noudattavaa tekemään kasvisruokaa ja saamaan siitä maittavaa.

Kakkuja ja saaritarinoita

Kirjavinkkejä kakkujaEmilia Vartiaisen Kakkuja ja saaritarinoita, leivontaelämää Suomenlinnassa -kirja (Cozy) on harrastajaleipurin unelma: täynnä ihania leivontareseptejä, jotka eivät vaikuta liian vaikeilta. Taidan kokeilla jopa ”mahdottoman vaikeita” (näin olen kuvitellut) macaronssien leipomista, sillä kirjassa niihin löytyy monta ohjetta.

Reseptien ohella kirjassa on valotetaan Suomenlinnassa asumista pienten tekstipätkien ja kauniiden kuvien avulla. Emilia Vartiainen muutti kirjaprosessin aikana Suomenlinnaan, joten hänellä on omakohtaisia kokemuksia saarielämästä.

Kaunis kirja, joka innostaa leipomaan vaikkapa kesän juhliin.

Daalia ja pelakuu

daalia ja pelakuuTeija Alangon Daalia ja pelakuu, suomalaisen puutarhan kasvutarina -kirja (SKS Kirjat) kertoo suomalaisten puutarhojen historiaa. Kirja esittelee lukuisia puutarhoja Aino Sibeliuksen puutarhasta Hvitträskin puutarhaan. Lisäksi kirjassa on esitelty suomalaisia puutarhakaupunkeja ja -kaupunginosia. Kirja ei ole perinteinen näin hoidat puutarhakasvit -versio, vaan siinä paneudutaan puutarhojen historiaan ja eri puutarhakasvien taustoihin, jotka sinänsä ovat mielenkiintoista luettavaa.

Kirja on omiaan kaikille puutarhoista kiinnostuneille.

Kodiksi tehty

kirjavinkkejä kodiksi tehty

Arvostettu sisustussuunnittelija Anna-Kaisa Melvaksen Kodiksi tehty (Cozy) esittelee 14 Anna-Kaisan suunnittelemia kotia ja vapaa-ajanasuntoa.

Anna-Kaisa Melvaksen motto on: 15 vuoden tyylitakuu. Minua miellyttää tuollainen ajattelu, sillä eihän kukaan uusi kotinsa sisustusta vähän väliä.

Kotiesittelyiden lisäksi kirjassa on vinkkejä esimerkiksi värien valintaan, vaihtoehtoja valkoiselle ja materiaalimietteitä. Nämä vinkit ovat hyvä pohja myös silloin, kun ei käytä ammattilaisten sisustusapua.

Kirjan harmonia ja kauneus miellyttää. Jokainen esitellyistä kohteista on erilainen, ne eivät ole toistensa klooneja.

Tämä kirja innostaa sisustamaan.

Kaisa

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä

Keittokirjat testissä

Hyötykirjavinkit kesäiseen kokkailuun ja sisustukseen

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *