Tallinna-vinkkejä

Koronan aikana suomalaiset ovat matkustaneet Tallinnaan aikaisempaa vähemmän. Nyt kun tautitilanne on vakaa, matkustamisen ennustetaan lisääntyvän Viron pääkaupunkiin. On siis aika antaa Tallinna-vinkkejä, joita tulee parin postauksen verran.

Pääsin tutustumaan minulle uusiin kohteisiin medialle tarkoitetulla matkalla. Matkan tarjonnasta poimin teille päivitettyjä Tallinna-vinkkejä.

Viihteellistä tarinankerrontaa

Jos et ole osallistunut koskaan vanhan kaupungin Tales of Reval -kiertokävelyyn, ota joskus aikaa tähän. Kierros ei todellakaan ole tylsä kävely, vaan keskiaikaiseen asuun pukeutunut opas kertoo hauskoja tarinoita (tarua vai totta?) Tallinnan historiasta ja kaupungissa vaikuttaneista asukkaista.

Tallinna-vinkkejä Tales of Reval
Tallinna-vinkkejä 1: Tales of Reval -kierroksen opas on pukeutunut keskiaikaiseen asuun. Kierroksella kuulijat saavat halutessaan osallistua ”ohjelmaan”.

Kiertokävelyyn osallistuvat pääsevät myös itse panemaan itseään likoon, jos haluavat. Älä pelästy, se ei ole pakollista eikä mitenkään noloa.

Kiertokävely on ilmainen (tosin tippiä saa antaa). Sitä järjestetään kesällä maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin klo 13.00.  Lähtöpiste on Niguliste 2. Lisätietoja löydät Visit Tallinn -sivuilta.

Vanha apteekki

Euroopan vanhin, toiminnassa oleva Raeapteek -apteekki löytyy vanhan kaupungin sydämestä, Raatihuoneentorin kupeesta.

Apteekki on perustettu 1422.

Sen etuosa palvelee vielä tänä päivänäkin asiakkaita. Henkilökunta on pukeutunut vanhanaikaisiin, sympaattisiin asuihin. Takaosa on pyhitetty apteekin historialle. Sieltä löytyvät vanhat työvälineet, lääkepakkaukset, raaka-aineet ym. mielenkiintoiset esineet.

Vinkki: katso myös apteekin kattoa ja kalusteiden yksityiskohtiin.

Talinna-vinkit apteekki
Euroopan vanhin, toimiva apteekki löytyy Raatihuoneentorin laidalta.

Apteekin alakerrassa järjestetään ryhmille erilaisia työpajoja. Me pääsimme sekoittamaan yrittisuolaa omiin tarpeisiimme. Oli muuten todella raskasta hienontaa karkeaa, kovaa suolaa morttelissa.  Siitä tuli ihan kelvollinen sekoitus, vaikka suolan koostumus jäikin suhteellisen karkeaksi. Keitossa se kuitenkin toimii erinomaisesti.

Tallinna-vinkkejä suolapaja
Apteekin alakerrassa ryhmät voivat mm. sekoittaa itselleen yrttisuolaa.

Rottermannin kortteli

Viru-hotellin lähellä on Rottermannin kortteli, joka on monelle meistä tuttu paikka. Korona on vienyt joitakin yrityksiä, mutta toisaalta sinne on tullut myös uusia, mielenkiintoisia ravintoloita, kahviloita ja kauppoja.

Viron tärkeimpiin vaatemerkkeihin kuuluva Ivo Nikkolo on avannut sinne uudella konseptilla lippulaivamyymälänsä, johon ilman muuta kannattaa käydä tutustumassa.

Tallinna-vinkit Ivo Nikkolo
Ivo Nikkolon uusi konseptimyymälä löytyy Rottermannin korttelista.

Kasvisruuan ystävät voivat tutustua noin vuosi sitten avatun Oasis-kasvisravintolan tarjontaan.

Tallinna-vinkkejä Oasis
Oasis on kasvisravintola. Siellä on ajoittain myös live-musiikkia.

Jos taas kahvittelu kiinnostaa enemmän kuin ruokailu, voin suositella Levier-kahvilaa, joka on tunnettu macaronsseistaan. Niitä löytyy kymmeniä eri makuja. Yksi mielenkiintoisimmista oli basilika-lime. Kahvilassa on myös lounasmahdollisuus.

Tallinna-vinkkejä Levier
Levier-kahvila löytyy Rottermannin korttelista.

Gourmet-ruokaa 38:ssa

Jos olet hyvän ruuan ystävä, voin suositella Restoran 38 -ravintolaa, joka löytyy osoitteesta Olevimägi 9.

Ruoka oli todella erinomaista, hinnat Suomen tasoa, mutta ruoka oli hintansa arvoinen.

Lisäksi minua viehätti ravintolan sisustus, maalaukset ja pienet, harkitut yksityiskohdat. Suosittelen.

Tallinna-vinkkejä 38
Restoran 38 tarjoaa gourmet-tason ruokaa. Vasemmalla yläkulmassa on ruskistettua voita palamassa. Siitä otettiin voita leivälle.

Kaisa

Lisää matkavinkkejä

Lomareissu Calabriaan, Etelä-Italiaan

Päivä Tukholmassa: laivamatka, muotinäyttely, halli, valokuvanäyttely

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *