7 kivaa kahvilaa Helsingin keskustassa

Mikä on sinun lempikahvilasi Helsingin keskustassa, siinä aivan ytimessä? Esittelen nyt omat suosikkini – eli tässä 7 kivaa kahvilaa Helsingin keskustassa. Onko sinun listallasi samoja?

Cafe Aalto

7 kivaa kahvilaa

Akateemisen yläkerrassa oleva pikkuruinen Cafe Aalto (Pohjoisesplanadi 39) on kiva piipahtamispaikka vaikka silloin, kun on ollut kirjaostoksilla.  Klassisesti marmoripöydillä ja Arne Jacobsenin Muurahaistuoleilla sisustetun kahvilan tunnelma on jollain tavalla ”kulttuurillinen”.

Minua miellyttää, että kahvilassa on pöytiintarjoilu. Se on pieni tuulahdus menneestä palvelukulttuurista. Cafe Aallossa on tarjolla myös iltapäiväteekattaus (30 e), joka on tilattava kaksi päivää ennen kuin tulee nauttimaan teekattauksesta.

Cafe Engel

7 kivaa kahvilaa engel

Tuomiokirkon vastapäätä sijaitseva Cafe Engel (Aleksanterinkatu 26) sijaitsee yhdessä Helsingin vanhimmista kivitaloista. Talo on rakennettu 1765.

Perinteisesti Engelissä on ollut pöytiintarjoilu, mutta kesällä asiakkaat tilasivat tiskiltä. Toivottavasti syksyn tullen kahvilassa palataan jälleen pöytiintarjoiluun.

Olen nauttinut täällä lukuisia kertoja erilaisia aamiaisannoksia, joiden hinta on kohtuullinen (16,30 e) määrään ja laatuun nähden. Samoin olen käynyt täällä keitto- ja kasvislounailla. Nekin ovat olleet maukkaita.

Jos menette Engeliin, katsokaa kahvilan lamppuja.

Fazer Cafe Kluuvikatu

7 kivaa kahvilaa fazer

Kluuvikadun Fazer, Fasu, (Kluuvikatu 3) on ihana klassikko. Vitriinistä on vaikea valita, mitä ottaisi, kun vaihtoehtoja on niin paljon – ja kaikki superherkullisia. Kahvi- ja teevalikoima on kiitettävän laaja.

Arkena tarjolla on aamiaisbuffet klo 7.30-10.30 ja viikonloppuina brunssi lauantaina klo 9-15 ja sunnuntaina klo 10-15. Brunssit ovat todella suosittuja, joten kannattaa varata pöytä ennakkoon, jotta varmaan pääsee nauttimaan runsaasta tarjonnasta.

Kappeli

kappeli

Esplanadinpuistossa oleva Kappeli (Eteläesplanadi 1) remontoitiin viime talvena ja keväällä. Onneksi tämän yli 100-vuotiaan ravintola-kahvilan henki säilytettiin eikä sitä uudistettu liian nykyaikaiseksi.

Kahvilan tarjonta on kiitettävän laaja haluaapa nauttia suolaista tai makeaa. Ja ravintolan puolella on tietysti herkullista ruokaa a la carte -listalta.

Kappelissa kannattaa katsoa seinille, sieltä voi bongata taidetta.

Paulig Kulma

7 kivaa kahvilaa Paulig

Aleksanterinkatu 9:ssä on Paulig Kulma, joka on ennen kaikkea yliopisto-opiskelijoiden suosiossa. Onneksi joukkoon mahtuu myös meitä boomereita. Kaksikerroksisen kahvilan yläkerrassa (kuvassa) on 4-6 henkilön loosheja, riippuvia tuoleja ja perinteisiä pöytä-tuoli -yhdistelmiä. Riippuvassa korituolissa on kiva nauttia kahvi, mutta syöminen siinä ei ole niin kätevää.

Täälläkin on tarjolla aamiaisbuffet, mutta sitä en ole kokeillut. Sitä vastoin joskus olen napannut aamiaispussillisen mukaani kampaajalle mennessäni.

Roberts Coffee

roberts cofee

Pohjoisesplanadilla (Pohjoisesplanadi 19) oleva Roberts Coffee on kauniissa jugendsalissa, joka on Lars Sonckin suunnittelema. Kahvilassa on kunnioitettu tilan parisatavuotista historiaa.

Olen käynyt täällä nauttimassa lounasbuffetin antimista (13,90 e). Oman jäätelötehtaan antimet ovat tutustumisenarvoisia.

Cafe Huvila

7 kivaa kahvilaa hakasalmen huvila

Hakasalmen huvilan puutarhassa olevassa pienessä talossa on Cafe Huvila (Mannerheimintie 13 B). Käyn täällä aina, kun olen katsomassa Hakasalmen huvilan tai Kansallismuseon (kadun toisella puolella) näyttelyitä.

Usein valitsen joko laadukkaan luomukahvin tai teen ja korvapuustin, joka on aina ollut hyvä. Kahvilassa on tarjolla myös keitto- ja salaattilounaita, mutta niitä en ole kokeillut.

Mitä muita?

Olisin tietysti voinut listata vielä paljon enemmänkin kahviloita Helsingistä, olenhan kahviloiden ystävä, mutta poimin tähän vain 7 kivaa kahvilaa, jotka kaikki ovat ydinkeskustassa eivätkä ole ketjukahviloita, yhtä lukuunottamatta (se pääsi mukaan lähinnä tilansa ansiosta).

Mitkä ovat sinut lempikahvilasi Helsingin keskustassa? Entä jollain toisella paikkakunnalla? Kerro, niin voihan olla, että joskus käyn testaamassa niitä ja voin tehdä postauksen niistä.

Kaisa

Kappeli on avautunut keskellä Helsinkiä

hyvinvointi ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *