Helppo kahvakuulatreeni

Kahvakuula on mainio väline koko kehon lihaskuntotreeniin. Kun se on riittävän painava (vähintään kahdeksan kiloa), ja hallitset liikkeiden tekniikan, saat jo muutamalla liikkeellä kaikki kehon päälihasryhmät tehokkaasti töihin. Kahvakuulaliikkeet nostavat myös sykettä ja kiihdyttävät hengitystä, eli sydän ja keuhkotkin saavat harjoitusta. Tässä sinulle helppo kahvakuulatreeni. Sään salliessa kahvakuulatreeni sujuu hyvin myös ulkona.

Kyykky

Asetu hiukan lantiota leveämpään haara-asentoon ja vie kuula jalkojen väliin maahan. Koukista polvia ja lonkkia niin, että käyt nostamassa kuulan yhdellä kädellä ja suoristat samalla vartalon. Laske kuula takaisin maahan ja nosta se seuraavalla kerralla toisella kädellä. Tee kaikkiaan 10–16 kertaa. Liike vahvistaa alavartalon lihaksia.

kahvakuulatreeni kyykkykahvakuulatreeni kyykky 1

Pystysoutu ja jalannosto

Tartu kuulaan kahdella kädellä ja nosta se rinnan korkeudelle niin, että kyynärpäät nousevat sivulle ja ylös. Samalla, kun nostat kuulaa, irrota toinen jalka maasta ja kohota polvea. Laske kuula takaisin suorien käsivarsien varaan ja kohota seuraavalla kerralla toista jalkaa. Liike vahvistaa hartioita ja yläselkää sekä kehittää tasapainoa. Toista 10–12 kertaa.

kahvakuulatreeni pystysoutu

Heilautus sivulle

Ota kuulasta ns. sarviote (ks. kuva) ja tuo se vartalon vasemmalle puolelle suorien käsien varaan. Heilauta kuula reippaalla otteella noin rinnan korkeudelta vartalon oikealle puolelle ja sitten taas takaisin. Tee kaikkiaan 10–12 heilautusta. Pidä keskivartalo tiukkana heilautuksen aikana. Liike vahvistaa keskivartalon lihaksia ja käsivarsia.

kahvakuulatreeni sarviotekahvakuulatreeni sivuheilautus

Yhden jalan maastaveto

Pidä kuulasta kahdella kädellä kiinni ja kallista ylävartaloa eteen ja alas niin, että vasen jalka nousee. Tee liike hitaasti ja hallitusti ja pidä selkä koko ajan suorana. Toista toisella jalalla ja kaikkiaan yhteensä noin 10 kertaa. Liike vahvistaa pakaroita ja kehittää tasapainoa.

kahvakuulatreeni maastaveto

Yhden käden soutu

Kallista ylävartaloa noin 45 astetta ja pidä selkä suorana. Ota kuula vasempaan käteen ja vedä se kyynärpäätä koukistamalla vyötäröä kohti. Laske käsivarsi takaisin suoraksi ja vaihda kättä. Tee 8–10 soutua kummallakin kädellä. Muista pitää vatsa tiukkana koko ajan, jotta ristiselkä ei väsy turhaan. Liike vahvistaa selän ja käsivarsien lihaksia.

kahvakuulatreeniAnna Tuomikoski

Lisää treenivinkkejä

Käsipainotreeni on tehokas kotijumppa

Päätetyöläisen hartiajumppa

Kahvakuulan taustaa

hyvinvointi liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *