Leena Sarvi: Tyyli ei ole koko- eikä ikäsidonnaista

Muotikonsultti ja suosittu juontaja Leena Sarvi tunnustaa olevansa fiilis- ja roolipukeutuja. Ennen vaatteiden valintaa hän miettii tarkkaan, mihin tilaisuuteen on menossa: juontamaan, esiintymään vai vieraaksi.

Tuon jälkeen hän katsoo kokonaisuutta peilistä. Jos se ei toimi, hän palaa luottovaatteisiinsa.

– Ostan todella vähän tähdenlentoja. En lähde kauppoihin etsimään vaatteita, vaan ne tulevat vastaan. Mielestäni ostan kohtuullisesti vaatteita ja asusteita, mutta mieheni mielestä ostan aivan liikaa, Leena Sarvi nauraa.

leena ja oranssi kimono
Zarasta ostettu vaalea pusero täydentyy Lalli’s-malliston oranssilla kimonolla, jonka hän näki Syöpäsäätiön näytöksessä. Tämä asu tuo energiaa.

Leenan vaatekaapin perusväri on musta, johon hän lisää aksenttivärejä. Kesällä hän suosii vaaleita sävyjä. Harmaassa vaatteessa sävy on todella tarkkaa, ettei vaate näytä likaiselta, eikä kantaja väsyneeltä.

Leenan pukeutumisen kulmakivi on klassisuus, mutta kokonaisuudessa pitää olla ripaus rock’n rollia. Kokonaisuuden tulee olla kantajansa näköinen.

leena sarvi koiran kanssa
Vaalea neule on oikea lohtuvaate. Sylissä söpö Tonic-koira.

Luottovaatteet

– Aikoinaan Natasha Salmi avusti eri projekteissani. Hän tiesi hapsufetismini. Natasha vinkkasi minulle Ralph Laurenin nettikaupasta, jossa hapsuponchosta, joka Natashan mielestä oli ”niin sun näköinen”. Tilasin sen. Tämä hapsuponcho, joka on käsinsolmittu, on ollut noin 10 vuotta voima- ja luottovaatteeni. Käytän sitä kesät talvet, kertoo Leena.

Toinen luottovaate, nahkahousut, löytyivät Lopelta Punaisesta tuvasta, jossa Leena käy muutaman kerran sesongissa.

Leena Sarvi poncho
Hapsuponcho on Leenan luotto- ja voimavaate. Siihen hän yhdistää nahkahousut.

Merkkilaukkuja ja näyttäviä asusteita

Leenan tuntevat tietävät, että hän on sijoittanut merkkilaukkuihin. Osa laukuista on tullut vaihtokauppana eli kaikkia Leena ei ole ostanut uutena.

Leena sarvi kengät ja laukku
Oulusta löytyneissä juhlakengissä on särmää ja asennetta. Pieni Chanel-laukku on Leenan ”sydänkäpynen”.

Kookkaat korut kuuluvat myös Leenan pukeutumiseen.

leena sarvi rannekorut
Näyttävät korut kuuluvat Leenan pukeutumiseen. Samanlaisia rannekoruja voi käyttää monta yhtä aikaa tai valita värin asun mukaan.
Leena Sarvi mohairhuivi
Mariannes Mohair -huivin Leena osti kesällä. Ralph Laurenin smokkityyliset housut Leena löysi Tukholmasta.

– Mieheni Seppo Hannikainen pukeutuu näyttävästi. Se ruokkii myös minun pukeutumistani. Ystäväpiirini haastaa seuraamaan muotia. Olen terveellä tavalla utelias, toteaa Leena.

– Asusteista tärkein on hymy. Vaikka päällä olisi kalleimmat vaatteet ja asusteet, mutta kantaja ei hymyile, kokonaisuus ei toimi, Leena muistuttaa.

Kosmetiikan sekakäyttäjä

– Kosmetiikkatuotteiden kohdalla olen iloinen sekakäyttäjä. Minulla on erihintaisia tuotteita. Esimerkiksi silmämeikit puhdistan muutaman euron hintaisilla öljylapuilla, joita saa marketeista. Olen ehdoton, että meikit pitää aina puhdistaa ennen kuin menee nukkumaan. Nuorena minulla oli sekaiho. Nyt siitä on hyötyä, sillä seka- tai rasvainen iho ei rypisty niin helposti kuin kuiva iho, Leena tunnustaa.

leena sarven kosmetiikat
Sisleyn entsyyminaamiolla Leena saa minuutissa kauneushoitolatasoisen kuorinnan. Saman sarjan Black Rose -yönaamio on ihonhoidon rautaisannos. Silmämeikki puhdistuu edullisilla Vival-lapuilla ja kasvomeikki Clinique Take The Day Off Cleansing Balm -puhdistusvoiteella.

Leenan rutiineihin kuuluu, että hän puhdistaa meikkinsä, kun hän tulee kotiin eikä jätä sitä myöhäiseen iltaan. Näin olo ei virkisty. Jos puhdistuksen jättäisi illan viimeisiin tunteihin, voisi unen saanti kärsiä.

– Innostun uusista kosmetiikkatuotteista. Jos olen meikkitaitelijan meikattavana, antaudun siihen täysin. Aktiivimalliaikana totuin siihen, että minulle tehty meikki ei ole kuitenkaan tatuoitu kasvoille, vaan on vain keikan ajan. Silloin ei haittaa, vaikka meikki ei olisikaan ollut mieleeni, Leena toteaa.

Hän pitää nykyisestä meikkityylistä, jossa ihon pitää olla kuulakas.

– Sauvakävely sujuu, vaikka olisi huulipunaa, kiteyttää Leena ja jatkaa:

– Satsaan pukeutumisessa ja kosmetiikassa laatuun. Se ei kuitenkaan tarkoita, että tuote olisi kallis.

leenan tuoksut
Mieluummin vajarit kuin överit, toteaa Leena puhuttaessa tuoksuista.

Liikuntaa ja ravintolisiä

Leena käy miehensä kanssa monta kertaa viikossa kuntosalilla. Lisäksi hän käy säännöllisesti hierojalla, koska hänen työnsä on usein seisomista kovalla alustalla. Näin hän pysyy kunnossa.

Ravintolisät ovat hänen arkeaan. Leena Sarvi on toiminut noin 10 vuoden ajan kotimaisen Hankintatukun Vivania-kollageenituotteen kasvona. Sesonkien vaihtuessa, kuuriluontoisesti hän nauttii Vivania-kollageenishottia. Tarpeen vaatiessa hän ottaa muitakin ravintolisiä

– Pygnogel auttaa turvotukseen. Otan sitä esimerkiksi mannertenvälisten lentojen yhteydessä. Lisäksi syön Vitacell-kapseleita, jotka auttavat muistiin ja keskittymiseen. C- ja D-vitamiinit kuuluvat myös arkeeni, Leena listaa.

leenan ravintolisät
Leena on vuosikausia nauttinut erilaisia ravintolisiä ja tekee yhteistyötä kotimaisen Hankintatukun kanssa.
Leena sarven kuntosalikengät
Leena käy miehensä kanssa kuntosalilla.
leenan käädyt
Leena ja hänen miehensä kuuluvat kansainväliseen viiniveljeskuntaan. Leena on ritaroitu viininharrastaja, joka saa pitää ”kuuppaa” kaulassaan.

Kaisa

Kuvauspaikka

Kuvasin Leenaa ja hänen tärkeitä tuotteitaan uudessa Scandic Hub -hotellissa, joka on nykyaikainen hotelli Annankadulla, Vanhan kirkkopuiston laidalla, kivenheiton päässä Stockmannilta. Talossa on aikoinaan 1920-luvulla toiminut kirjapaino. Tämä kirjapainohistoria näkyy joissain pienissä yksityiskohdissa.

Scandic hub
Loppukesästä 2022 avattu Scandic Hub -hotellin huoneet ovat modernin pelkistettyjä. Aula on korkea.

Hotelli alakerrassa on Il Centro -ravintola, joka on erikoistunut italialaiseen keittiöön.

Il centro
Il Centro -ravintolassa saa maukasta italialaista ruokaa.

Tyyli ei ole ei ole ikäkysymys

muoti ostokset iho paivan-tyyli
Kommentit (1)
  1. Sirpa Issakainen
    14.10.2022, 21:24

    Juuri näin ! Ihana Leena on hyvä esimerkki upean tyylin omaavasta aikuisesta naisesta !

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *