Päivitä meikkisi

Päivitä meikkisi -tilaisuudessa meikkitaiteilija Mervi Markkanen antoi hyödyllisiä vinkkejä. Juttelimme Mervin kanssa kauden meikeistä, kun hän samalla meikkasi minut Oriflamen syksyn uutuuksilla.

päivitä meikki Mervin kanssa
Meikkitaiteilija Mervi Markkanen antaa vinkkejä meikin päivitykseen. Mervi loihti kasvoilleni syksyn Oriflame-meikin.

Meikkipohja vai silmät ensin?

Laitetaanko ensin meikkivoide ja sitten silmämeikki vai toisinpäin? Tästä on selvästi kaksi koulukuntaa.  Mervin mielestä se on makuasia. Jos pidät vahvasta silmämeikistä, silmät on hyvä meikata ensin. Mervi kertoo, että hän laittaa ensin meikkipohjan.

– Silloin näen, mitä ihosta tulee, kun olen vähän työstänyt meikkipohjaa. Jos ihosta tulee oikein kuulas, en halua laittaa tummaa silmämeikkiä. Kun meikkipohjan laittaa siveltimellä, kasvot saavat samalla lempeää hierontaa, ja nesteet lähtevät kiertämään, Mervi kertoo.

Mervi muistuttaa, että nykyisin ohuissa meikkivoiteissakin on paljon pigmenttiä, jolloin niillä saa tasaisen, kauniin ihon, mutta lopputulos on kuitenkin aikuista naista imartelevan ohut.

Korjausväriä voi laittaa silmien alle, mutta myös nenänpieliin. Mervi on huomannut, että aikuisilla naisilla nenänpieliin muodostuu helposti varjoja. Taputtelemalla ohutta korjausväriä ongelmakohtiin, tummuus häipyy.

Kevyttä, läpikuultavaa irtopuuteria voi sipaista vain kriittisiin paikkoihin, jotka päivän aikana alkavat kiillellä liikaa: otsaan, nenään ja silmäluomille. Puuteri on hyvä laittaa taputellen pienehköllä siveltimellä.

päivitä meikki tuotteet
Ylhäällä vas. Giordani Gold Serum Infused Pearls -poskipunahelmet, Giordani Gold Iconic Radiance Lipstick spf30+ Coral Glow -huulipuna, Giordani Gold Iconic Cushion Brow Pencil. Alarivissä Giordani Gold Divine Eyeshadow Palette -luomiväripaletti, heleyttävä Giordani Gold Serum Boost Primer -pohjustaja Giordani Gold Pure Ûforia Foundation sävy Golden Sand ja Giordani Gold Serum Boost Concealer -korjausväri sävy medium. Lisäksii musta ripsiväri väritön huultenrajauskynä.

Kulmat kuosiin

Kulmakarvat raamittavat kasvot, antavat nostetta.

– Kulmakarvojen meikkaamista ei kannata aloittaa kulmakarvojen alusta, jotta niihin ei tule liikaa väriä, eikä lopputuloksesta tule laatikkomainen. Sen vuoksi aloitan aina noin puolivälistä, Mervi vinkkaa.

Väriä on hyvä laittaa pienin, töpöttelevin vedoin, jolloin väri menee silloin hyvin kulmakarvoihin.  Näin lopputulos on luonnollinen ja pehmeä.

”Syntiä” silmäluomille

Oriflamen uuden luomiväripaletin sävyt ovat syksyisen herkulliset: mm. kanervaa, ruskeaa, maitomainen vaaleaa ja kultaa. Mervin mielestä paletin sävyillä saa tehtyä silmämeikin arkeen, mutta myös juhlaan, kun käyttää paletin muhkeimpia sävyjä.

päivitä meikki tuotteita
Näillä se meikki syntyi.

–Paletista löytyy maitomainen vaalea, jota voi laittaa luomelle pohjustamaan muita värejä tai ”vaikka maitokauppaan”. Kullalla saa ”syntisen” ilmeen juhlameikkiin ja valoa luomille. Viininpunaiset sävyt ovat hyviä esimerkiksi iltavaloissa, jolloin lopputuloksesta tulee samettimainen, Mervi toteaa.

Mervi levitti minulle ensin paletin maitomaisen vaaleaa luomiväriä ripsien tyvestä ylös saakka. Se tasoittaa luomien epätasaista sävyä. Sen jälkeen hän otti neutraalia tummanruskeaa, jota hän alkoi levittää töpötellen luomen ulkonurkasta. Silloin saadaan silmän muoto esiin. Keskikohtaan päin tultaessa hän alkoi levittää väriä koko liikkuvalle luomelle, luomivakoon saakka samalla häivyttäen.

Seuraavaksi Mervi laittoi viininpunaista ulkonurkkaan neutraalin tummanruskean päälle jatkaen aikaisempaa enemmän luomivaon suuntaan ja vähän sen yli. Levitysliike on koko ajan tötöttävä eli pienin liikkein. Lopuksi Mervi häivytti samalla siveltimellä ”siivousliikkein” eli pitkällä, vetävällä liikkeellä.

– Kun lopuksi sipaisee kultaa sormilla luomen keskikohtaan, väri sulautuu todella hyvin muihin luomiväreihin, Mervi sanoo.

Rajauksen Mervi laittoi kynällä pienin, pistemäisin vedoin aloittaen keskikohdasta.

– Näin voidaan harjoitella käden liikettä ja hakea kädelle vauhtia. Siten kriittiset kohdat onnistuvat varmimmin. Katse on hyvä pitää ylväänä, katsoa niin sanotusti ”nenänvartta pitkin”, vinkkaa Mervi.

Lopuksi Mervi laittoi kapealla siveltimellä tummaa liilaa luomiväriä rajauksen päälle. Tämä tapa pelastaa, jos rajauksesta ei ole tullut täydellisen siisti ja rajauksesta tulee myös pehmeä.

Alarajauksen Mervi teki ottamalla kapeaan, pieneen siveltimeen väriä rajauskynästä ja luomiväristä. Tällä miksauksella hän veti alarajauksen pienin vedoin. Hän viimeisteli alarajauksen sisänurkan ripauksella kullanväristä luomiväriä.

Ripsiväri viimeistelee silmämeikin.

Oriflame-meikki valmis ilman laseja
Tältä meikki näyttää ilman silmälaseja.

Kasvoille muotoa

Jotta kasvoille saadaan muotoa, Mervi kehottaa käyttämään poski- ja varjostusvärejä. Varjostuksen levityksen Mervi aloittaa otsalta hiusrajalta ohimokuoppaan ja sieltä kohti poskiluun alapuolta pitkin nenää kohti, josta leukaluun alapuolelle.Näin syntyy e-kirjain tai numero 3. Lopuksi varjostusväriä on hyvä laittaa kaulan keskikohtaan.

– Poskipunan paikka on korvan nipukasta kohti nenää olevalla linjalla. Poskipuna tuo ilmettä kasvoille

Huulille korallia

Väritön huultenrajauskynä sopii kaikkien huulipunien ja huulikiiltojen kanssa. Rajauksen ansiosta huulipuna ja -kiilto pysyvät paikallaan. Väriksi Mervi valitsi kauniin korallin, kun olin antanut ”tontin” rajat: ei nakinväristä nudea eikä hyytyneen veren väristä.

– Huulipunat ovat kuin hajuvedet. Ne pitäisi päästä aina kokeilemaan. Koskaan ei tiedä, miltä huulipuna näyttää ennen kuin sen on laittanut huulille, muistuttaa Mervi.

Oriflamen Concielerillä saa helposti tummat silmän aluset peittoon. Sitä vain taputellaan silmien alle ja yläluomille ja sitten sormin taputellaan. Seerumimainen koostumus on ohut. Siinä on kosteuttavia aineita, joiden ansiosta silmämeikki ei kuivu ja varise päivän aikana.

Oriflame-meikki
Mervi teki minulle raikkaan meikin.

Video

Miten muutan meikkiäni?

Päivitä meikkisi-tilaisuus sai minut jälleen ajattelemaan, että miten helposti me jämähdämmekin vanhoihin meikkirutiineihin.

Ajattelin heti huomenna ottaa taas kanervan värisen luomivärin käyttöön. Olin ihan unohtanut sen. Ja ilman muuta kokeilen tuota kullan sipaisua luomen keskikohtaan. Lisäksi tuo rajaus- ja luomivärin sekoittaminen menee kokeiluun.

Kiinnostaisiko sinua tällainen päivitä meikkisi -tilaisuus, jossa saisit vinkkejä omaan meikkaamiseesi?

Kaisa

Hyvä meikkisivellin auttaa onnistumaan

Oriflamen sivut

kauneus meikki
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *