Milloin vaatteita pakastimeen?

Farkut pakastimeen? -postaukseni kirvoitti pohtimaan, milloin vaatteita kannattaisi laittaa pakastimeen. Kyllähän niitä tilanteita on ainakin kolme.

Kirppisostokset

Jos ostat vaatteita kirppiksiltä tms., et voi koskaan tietää, pesiikö niissä jotain ötököitä, vaikka vaatteet näyttäisivät puhtailta. Silloin on hyvä laittaa ostamasi vaatteet joko kuumaan saunaan tai pakastimeen. Laita vaate muovipussiin ja sujauta pakastimeen vähintään pariksi vuorokaudeksi. Sitkeimpien tuholaisten pakastamisaika on jopa pari viikkoa. Pakkanen tappaa ötökät, mutta ei tietenkään puhdista vaatteista likaa.

Saman asian tietysti ajaa, jos pidät vaatetta pakkassäässä parvekkeella.

milloin vaatteita pakastimeen vaate nyppyyntyy neuleet kaupassa
Nämä neuleet roikkuivat vielä kaupan rekissä ja olivat näin nyppyyntyneitä. En usko, että monikaan asiakas oli valmis maksamaan niistä täyttä hintaa.

Karvanlähdöongelma

Joistakin neuleista (angora, mohair yms.) voi lähteä irtokarvaa niin, että se ei ole kivaa. Siinäkin tapauksessa laita neule muovipussiin ja laita pakastimeen vähintään yön yli. Karvanlähtö ainakin vähenee, vaikka ei loppuisikaan.

Hajuongelma

Joskus vaatteissa voi olla ikävä, pinttynyt haju. Senkin voi saada pois laittamalla vaatteen pakastimeen. Jos haju johtuu liasta, muista kuitenkin, että likaa pakastin ei siis pois. Ensin vaate pitää pestä ja sitten vasta pakastaa. Tosin saman asian ajaa, että vaatteen laittaa parvekkeelle pakkassäässä.

Tuleeko sinulle muita mieleen tilanteita, milloin vaatteita pakastimeen?

Kaisa

Tuholaiset pois

muoti ostokset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *