Tunnista villakangastakin laatu

Talvitakki ostoslistalla -postauksessa käsittelin takkeja lähinnä käyttötarkoituksen mukaan. Tunnista villakangastakin laatu -vinkit ovat tarpeen, jos olet aikeissa ostaa itsellesi villakangastakin.

Villakangastakki ei välttämättä ole se takki, jota käytetään joka päivä. Itse valitsen villakangastakiksi mahdollisimman klassisen mallin, jotta se kestäisi aikaa.

Katso koostumustietoja

Tunnista villakangastakin laatu -vinkeistä tärkein on koostumustiedot.

Kun olen takkiostoksilla (kuten kaikkia vaatteita ostaessani) tutkin tarkkaan koostumustiedot: mitä enemmän kankaassa on tekokuituja – esimerkiksi akryyliä, sitä todennäköisempää on, että takin lämpimyys ei ole samaa luokkaa kuin 100-prosenttista villaa olevan takin. Lisäksi akryyliä sisältävä kangas alkaa helposti muuttua epäsiistiksi, ellei lanka ole tiukkakierteistä ja kankaan sidos napakkaa, tiivistä. Villakangastakin kankaassa tulisi olla villaa vähintään 75-80 prosenttia, jotta se olisi lämmin.

Valitettavasti edullisten ”villakangastakkien” raaka-aineista on villaa selvästi vähemmän, joskus vain 20 %.

Vuorikangas

Koska olen palelija, en osta villakangastakkia, jossa ei ole vuorikangasta, koska silloin tuuli hujeltaisi vaatteen sisälle, eikä takki toimisi kovilla pakkasilla.

En valitse villakangastakkia, jonka vuorikangas on polyesteriä, koska se hiostaa ja saa alla olevat vaatteet sähköisiksi. Mm. viskoosi- ja kuprovuorikankaat ovat miellyttävämpiä kuin öljypohjaisista raaka-aineista valmistetut kankaat.

Tunnista villakangastakin laatu koostumus2

Palelijan on hyvä valita takki, joka vuori- ja päällyskankaan väliin laitettu villavatiini tai vanuvuori. Silloin takin lämpimyys paranee.

Olen kerran erehtynyt ostamaan villakangastakin, jossa ei ollut nappeja, vaan takki kiinnitettiin vain solmittavalla vyöllä. Se ei ollut kovin järkevää, sillä tuulella takki avautui holtittomasti, ja tuuli pääsi puhaltamaan lähes esteettömästi takin alle. Sellaiseen takkiin en enää sorru.

VINKKI Kannattaa käydä katsastamassa kirppareiden villakangastakkivalikoimia. Sieltä voi löytyä todella hyvin tehtyjä, laadukkaita ja hyväkuntoisia takkeja, jotka ovat jääneet käyttäjälleen pieneksi tms.

Millaiset seikat sinulle ovat tärkeitä, kun olet ostamassa villakangastakkia? Vai eikö sinulla ole etkä ole edes harkinnut villakangastakin ostamista?

Kaisa

Stockmannin villakangastakkeja

Halosen villakangastakkeja

muoti ostokset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *