Kuulakärkikynä pois kankaasta

Näin se onnistuu: kuulakärkikynä pois kankaasta.

3-vuotias lapsenlapsi oli luonani. Muutaman tunnin kuluttua vierailun jälkeen huomasin, että vaaleassa, villasekoitepäällysteisessä sohvassani ja Kukkapuro-tuolissani oli kuulakärkikynäpiirrokset – ja tietysti todella näkyvällä paikalla. Eivätkä tahrat olleet mikään pieniä, vaan molemmat olivat yli 20-senttinen piirroksia. Tätä ei ole tapahtunut koskaan ennen, ei hänen kotonaan eikä minunkaan luona.

Kuulakärkikynä pois kankaasta piirros
3-vuotias piirsi Kukkapuron tuolin selkänojaan kuulakärkikynällä.

En kuitenkaan mennyt ”paniikkiin” tästä, sillä tiestin saavani piirroksen pois.

Tee näin

Usein kuulakärkikynä lähtee pois hiuslakalla.

Suihkutin piirroksen päälle hiuslakkaa niin, että kangas näytti kostealta. Sitten vain pyyhin piirroskohtaa kostean nihkeällä mikrokuitukankaalla. Ja tahra oli enää vain muisto. Vaaleassa sohvassa ei näy mitään jälkeä. Helppoa.

Kuulakärkikynätahra pois kankaasta hiuslakka
Suihkutin hiuslakkaa päälle niin, että kangas näytti kostealta. Tässä sohvan selkänojatyyny.
Kuulakärkikynätahra pois kankaasta lopputulos
Piirroskohta seuraavana päivänä, kun piirros oli pois, ja hiuslakka kuivunut. Eli kankaassa ei näy piirrosta, eikä kangas ole kärsinyt. Kuvien väriero johtuu eri valaistuksesta: piirroskuvan otin myöhään illalla, kun huomasin jäljen ja jälkeen-kuvan seuraavana päivänä päivänvalossa.

Kannattaa kokeilla näkymättömään kohtaan, että kangas kestää hiuslakkakäsittelyn. Esimerkiksi silkki ei kestä hiuslakkakäsittelyä.

Toinen tapa

Käsittele tahra mahdollisimman tuoreena tahranpoistoaineella tai denaturoidulla spriillä. Huuhdo vedellä. Jos tahra ei ole lähtenyt, hiero tahrakohdalle vielä nestemäistä pesuainetta ja huuhtele vedellä. Lopuksi pese tekstiili pesukoneessa noudattaen hoito-ohjetta.

Kiinnostaako sinua saada muita tahranpoistovinkkejä?

Kaisa

Vaatehuolto, mikä tarua ja mikä totta?

Verhoilusuoja

muoti sisustus suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *