Helppo keppijumppa

Jumppakeppi on yksi maailman parhaista jumppavälineistä. Se on halpa, kevyt, vie vähän tilaa ja sitä voi käyttää todella monipuolisesti. Tässä helppo keppijumppa, jonka fokus on liikkuvuudessa ja selän huoltamisessa.

Selkäranka liikkuu kuuteen suuntaan: se pyöristyy eteen ja ojentuu taakse, taipuu sivusuunnassa oikealle ja vasemmalle ja kiertyy oman akselinsa ympäri kumpaankin suuntaan. Rankaa olisi hyvä liikuttaa joka päivä näihin kaikkiin liikesuuntiin. Jos monipuolista liikuttamista ei ota asiakseen, on hyvin todennäköistä, että liikettä tulee liian vähän. Seurauksena voi olla erilaisia kipuja ja kolotuksia sekä rangan liikelaajuuksien pienenemistä.

helppo keppijumppa

Lyhyt hetki riittää

Kovin paljon aikaa ei selän hyvinvoinnin eteen tarvitse päivittäin käyttää. Tärkeintä olisi, että monipuolista liikettä tulisi säännöllisesti. Jos työhön kuuluu paljon istumista, kannattaa taukoihin kiinnittää huomiota ja pitää huolta siitä, että tauot ainakin toisinaan sisältävät liikettä rangalle.

Keppijumppaliikkeillä on helppo lisätä liikettä myös muille kehonosille selän lisäksi. Istumisesta kiristyvä rintalihas saa venytystä, kun kuljetat keppiä edestä pään yli selän taakse, olkanivel saa voitelua kepin pyörittämisestä, vinot vatsalihakset venyvät sivutaivutuksissa ja takareidet puolestaan venyvät, kun kumarrat eteen keppiin tukeutuen.

Jumppakepiksi kelpaa mikä tahansa pitkulainen esine. Puisia harjanvarsia saa muutamalla eurolla puutarhaliikkeistä ja rautakaupoista. Jos et halua sellaista erikseen ostaa, toimii vaikka lattiamopin varsi ihan mainiosti. Osan liikkeistä voi tehdä myös venyttämällä vyön, huivin tai pyyhkeen käsien väliin.

Helppo keppijumppa -video

Anna Tuomikoski

Voimaa ylävartaloon

Päätetyöläisen hartiajumppa

hyvinvointi liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *