Hyvä olo, mistä se muodostuu?

Olin saanut Viking Lineltä kutsun osallistua Olen kokonainen -hyvinvointiristeilylle. Koska hyvä olo ja hyvinvointi ovat jo vuosien ajan kiinnostaneet minua, lähdin kokeilemaan tällaista teemaristeilyä.

Jo ennen risteilykutsua, joululomallani, olin jälleen kerran pohtinut, mistä hyvinvointini, hyvä olo, muodostuu, mikä tuottaa minulle iloa, onko elämässäni jotain, josta haluaisin luopua, haluaisinko jotain lisää tai johonkin asiaan muutosta.

Näitä teemoja olen  pyöritellyt säännöllisesti mielessäni. Parisen vuotta sitten vaikuttajanaisten viikonloppuna teimme itsellemme unelmakartat. Se kartta on teipattuna työhuoneeni kaapin oveen muistuttamassa minua tärkeistä tavoitteistani, mitä toivon elämältäni.

Hyvä olo unelmakartta
Vaikuttajanaisten tilaisuudessa kokosin itselleni unelmakartan, joka on teipattuna työhuoneeni kaapin oveen.

Kun nyt katselen tuota hetken hurmassa tekemääni unelmakarttaani, voin edelleen allekirjoittaa tavoitteeni. Kantavia teemojani ovat ”Luksusta on elää rentoa arkea”ja ”Ihana arki”. Meillähän on arkea kaikkein eniten. Tottahan toki minustakin on pirskahtelevan ihanaa matkustaa, antaa karisman lumota, nauttia kulttuurista, hyvästä ruuasta jne. – kokea jotain ekstraa arjen keskellä. Mutta jos elämä olisi vain ”ruusuilla tanssimista”, sillekään ei enää antaisi mitään arvoa, vaan haluaisi vielä enemmän.

Kun arkipäivien väliin tulee niitä kristallikruunujen alla elettyjä hetkiä, niille osaa antaa arvoa.

Hyvä olo hyvä ruoka
Osaan antaa arvoa erinomaiselle ruualle. Nämä ruuat olen nauttinut Viking Line Glory -laivalla.

Mikä voimannuuttaa, tekee onnelliseksi?

Olin listannut näitä asioita joululomallani. Kun meitä Olen kokonainen -teemaristeilyn osallistujia pyydettiin listaamaan itsellemme näitä seikkoja, listani syntyi nopeasti – olinhan jo pohtinut niitä kuukausi sitten.

Tässä joitakin minua voimannuttavia asioita ja sellaisia, jotka tekevät minut onnelliseksi:

 • perhe ja läheiset
 • lapsenlapsen kehityksen seuraaminen, hänen seuransa, keskustelut hänen kanssaan
 • ystävät
 • kulttuuri: ennen kaikkea teatteri, mutta myös elokuvat, musiikki, kuvataide
 • kirjat: nykyisin lähinnä äänikirjat
 • kiireettömyys, luova laiskuus
 • matkat perheen tai ystävien kanssa
 • liikunta: älä purista mailaa -tyylillä, rennosti, hyväksyvästi, sallivasti
 • kasvo- ja vartalohoidot
 • kivat työt  sopivassa suhteessa vapaa-ajan kanssa

Mistä sinä voimaannut? Mikä sinut tekee onnelliseksi? Mistä ilahdut? Rohkenetko kertoa niistä meille muille? Pääasia, että listaat ne voimaa, iloa ja onnea tuottavat seikat.

Kaisa

PS. Viking Linellä on useita erilaisia teemaristeilyjä

hyvinvointi ajattelin-tanaan mieli hyva-olo
Kommentit (2)
 1. Voimaa päiviin saan perheestä (niin huonoina kuin hyvinä hetkinäni), metsästä, järvimaisemasta, päivistä kädet kyynärpäitä myöten mullassa, ystävistä, kissoista…

 2. Koti meidän
  2.2.2023, 19:24

  Koti, hirsihuvila, lukeminen, kirjoittaminen, valokuvaus, haaveilu, unelmointi, metsäkävelyt, sushi, hiljaisuus, rauhoittava musiikki, äänikirjat, silittäminen, mankelointi, aidot kohtaamiset, hyväntahtoiset ihmiset, rakkaus, ilo, toiveikkuus, elämä… tulivat ensimmäisenä mieleeni. Plaon muutakin on, mutta nämä iskivät tajuntaani ex tempore. Torstai-illan terveisin Tuija

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *