Venyttely seinää vasten

Venyttely seinää vasten on hyvä tapa helpottaa istumatyön erityisesti kehon etupuolelle aiheuttamia lihaskireyksiä. Seinää vasten on helppo saada venytettyä turvallisella ja tehokkaalla tavalla kireydestä kärsiviä lihaksia.

Jos joudut istumaan paljon päivittäin ja haluat ehkäistä sen aiheuttamia haittoja, kaikkein oleellisinta on tauottaa työtä säännöllisesti ja riittävän usein. Taukojen ei tarvitse olla pitkiä, parikin minuuttia riittää, eikä niiden aikana tarvitse välttämättä edes jumpata. Oleellista on, että nouset ylös ja teet jotakin muuta kuin istut.

venyttely

Toiseksi ja kolmanneksi tärkeintä istumatyöläiselle on pitää lihakset vahvoina ja pitää huolta liikkuvuudesta. Istuma-asennossa olkapäät työntyvät helposti eteen, selkä pyöristyy, pää työntyy eteen ja lonkat ovat koko ajan koukussa. Tämän takia kehon etupuolelle tulee usein kireyttä ja kehon takaosaan heikkoutta. Venytystä kaipaavat ennen muuta rintalihakset ja hartioiden etuosat sekä lonkan koukistajat ja etureidet. Myös selkärangan yläosaan on hyvä saada liikettä.

Venyttely seinää vasten on helppo saada istumisen kiristämät lihakset tehokkaasti ja turvallisesti venytettyä. Seinä tarjoaa tukea ja vastusta sekä auttaa hahmottamaan kehon asentoa, jolloin venytys kohdistuu oikeaan paikkaan.

Katso videolta helppo venyttely, jossa hyödynnetään seinää.

Anna Tuomikoski

Pidä huolta selästä

Istumatyö on vaaraksi terveydelle

hyvinvointi liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *