Syke ylös!

Hengitys- ja verenkiertoelimistö tarvitsee sitä, että hikoilet ja hengästyt säännöllisesti. Siis syke ylös! Hikoiluttava jumppa sisältää usein myös sellaista liikettä, joka kuormittaa luustoa ja auttaa siksi myös sitä pysymään vahvana. Tuplahyöty!

Pysähdypä miettimään: oletko viimeisen viikon aikana hengästynyt selvästi? Oletko hikoillut ja joutunut vähän ponnistelemaan? Jos vastaat rehellisesti ja vilpittömästi kyllä, voit taputtaa itseäsi ensin olalle ja sitten vielä tarkistaa, onhan hikoilua kertynyt viikon mittaan yli tunnin verran. Jos jouduit vastaamaan ei, tiedät mitä tarvitset lisää: rasittavaa liikuntaa.

syke ylös

On ihan inhimillistä liikkua usein tavalla, joka tuntuu jotenkin tutulta ja mukavalta eikä pakota ainakaan kovin ankarasti ponnistelemaan – olemme mukavuudenhaluisia ja se on inhimillistä. Tosiasia on kuitenkin se, että jos haluamme pysyä kunnossa, meidän on pakotettava itsemme toisinaan ainakin vähän epämukavuusalueelle.

Sellainen reipas liikunta, joka sisältää erilaisia hyppyjä ja loikkia on hyödyllistä sydämen ja keuhkojen lisäksi myös luustolle ja lihaksille. Luut kaipaavat tärähdyksiä pysyäkseen vahvoina ja lihakset hyötyvät, kun joudut ponnistamaan liikkeelle. Luustoa vahvistavaan liikuntaan löydät hyviä vinkkejä UKK-instituutin sivuilta.

Video

Katso videolta, miten syke ylös -jumppa menee.

Anna Tuomikoski

Alkuverryttely valmistaa lihakset liikuntaan

hyvinvointi liikunta terveys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *